Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy legyen több tejem?

Hogy legyen több tejem?

Figyelt kérdés

Két napja szültem és attól félek nem lesz tejem. Igyekszem szopiztatni de csak ezzel a bimbóvedovel sikerül ráadásul kevés jön neki úgy érzem. Meg valahogy elveszti a türelmét is egy idő után.

Első babám és annyira szeretném szoptatni de nem indult meg a tej. Félek hogy fognak így hazaengedni. Meg hogy tudom így rendesen táplálni majd.

Kinek hogy indult be vagy hogy voltak az első napok?

2023. máj. 19. 05:00
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
74%

Nekem is soká indult be a tejem, bőven itthon voltunk már, én is tiszta ideg voltam, de mikor vettünk vészhelyzetre tápszert, utána egyből beindult, ahogy megnyugodtam :)

Arra figyelj, hogy jól kapja be, mert nekem már az első nap kisebesedett mindkét mellbimbóm, elég fájdalmas volt utána szoptatni, de a bimbóvédőt sehogy se sikerült használni.

És tedd mellre minél gyakrabban, ha kéri (meg akkor is, ha nem 😀), fontos, hogy ne add fel!

És szerintem próbálj pár napig egyáltalán nem pótolni, addig nem fog éhenhalni, de rá lesztek kényszerítve a küzdelemre 😀

Sok sikert!

2023. máj. 19. 11:55
 12/32 anonim ***** válasza:

Arra azért figyelj hogy legyen elég kakis főleg pisis pelus.

Ha nincs adj neki legalább annyi tápszert hogy ne száradjon ki!

2023. máj. 19. 11:55
 13/32 anonim ***** válasza:
64%
Miért kell a bimbóvédő? Lehet pont amiatt nem tudja rendesen szívni. És igen. Keress tanácsadót
2023. máj. 19. 12:18
 14/32 A kérdező kommentje:
9-es na ugyanez van most velem is..
2023. máj. 19. 13:40
 15/32 A kérdező kommentje:
Négy óránkénti szoptatást mondták és így is kell írni itt. Szeretnék már én is hazamenni mert szerintem az idegesség se tesz jót. Plusz itt mindenki nagyon okos.. és egyik mond valamit a másik az ellenkezőjét. És még le is csesznek érte.. már kivagyok borulva teljesen. Nyilván ez sem segít..
2023. máj. 19. 13:43
 16/32 anonim ***** válasza:
Az eddig leírt tanácsokon túl, nekem a Femibion 3 szoptatós vitamin látványosan megnövelte a tej mennyiségét. Amikor nem szedem, pár nap és érzem a különbséget.
2023. máj. 19. 14:16
 17/32 anonim ***** válasza:
65%

És akkor majd letépik a csecsemőt a melledről szerinted, ha gyakrabban szoptatod? Le kell fogni, mit mondanak, ez a te gyereked.

Ha utána olvastál volna a szoptatásnak, ahogy mondod, akkor még tisztában lennél vele, hogy minél többször teszed mellre, annál hamarabb lövell be a tejed és annál több lesz.

2023. máj. 19. 14:56
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom, melyik elavult kórházban javasolnak 4 óránkénti etetést? :O Ez borzalmas, hogy még mindig ilyen szinten tart az egészségügy, a szülészet. Nagyon sajnálom hogy ilyen helyen kell megélned az anyaság amúgy csodálatos érzését.

1. Ha megy bimbóvédő nélkül is a szopi, akkor hagyd el, sokkal hatásossabban, jobban tudja szívni a baba bimbóvédő nélkül a cicit (ergo jobban stimulálja a tejtermelést). Bimbóvédőt csak akkor használj, ha SZOPTATÁSI TANÁCSADÓ JAVASOLTA! A kérdésedből azt feltételezem, az nincs a kórházban, ugye?

2. Minél többet van cicin, annál jobban stimulálja a tejtermelést, tehát a legjobb módszer az, ha rengeteget van cicin! Nem négy óránként, nem 5-10 percre, hanem akár fél-1 órát is egyhuzamban, akár óránként, vagy ahogy igényli.

3. Tök normális hogy nem indul be azonnal a tejtermelés. Először csak előtej van, és a 3-4. napon durran be igazán a tej. A baba gyomra pici, a gyomorkapacitása is. Az újszülött csecsemő gyomra CSERESZNYE MÉRETŰ, azaz első nap 5-7 ml, amit a kolosztrummal(előtejjel) meg is kap. Általában a második nap készíti magának a baba a tejet, azaz egész nap cicin lógna. És lógjon is, mert ha nincs inger, nem fog beindulni a tej (vagy sokkal lassabban). A harmadik napon 30 ml a gyomorkapacitás, tehát érthető, miért csak a 3-4. napon durran csak be a tej. Milyen rossz lenne, ha egy 5-7 ml-es tartályt megtöltenénk 20-30 ml folyadékkal...

Nyugodj meg, igyál sok folyadékot, és legyen minél többet cicin a baba, ha megy, bimbóvédő nélkül! És rengeteg boldogságot! Halgass a megérzéseidre, mert úgy tűnik a csecsemősnővérekre ebben a kórházban nem érdemes :(

2023. máj. 19. 15:21
 19/32 anonim ***** válasza:
Na, akkor pakold össze a cuccodat MOST, és közöld, hogy saját felelősségre távoztok. Ilyen idiótákkal nem szabad egy térben maradni. 4 óránként szoptatni az újszülöttet...ilyen marhaságot.
2023. máj. 20. 07:09
 20/32 A kérdező kommentje:

Szerdán született ma már itthon vagyunk tejem továbbra se sok. Kb szerintem három korty maximum ha alszom reggelre most a haloingem olyan lett biztos kinyomodott.

Cicire teszem sokszor, szívja is sajna bimbóvedo nélkül nem tudott rakapni ezért kellett ez ezzel viszont rákap csak nem nagyon jön semmi.

Védőnőt hívtam de ugye hétvége van. Mit adjak neki? És hogyan... Teljesen tanácstalan vagyok ami azt illeti mert a kórházban sem segítettek ezzel kapcsolatban. Oda vágták hogy adjak tápszert kiegészítőkent oké de nincs tejem ez nem kiegészítő..

Mennyit adjak neki?

Mellem masszírozom, meleg vízzel borogatom, iszom a tejserkento sört, jó sok vizet. Még ilyen homeopátiás golyócskat is bevetettem. Egyéb ötlet?

Sokat esett a súlya ezért kell tápszer. Mennyit enne egy ekkora baba?

2023. máj. 21. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!