Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy legyen több tejem?

Hogy legyen több tejem?

Figyelt kérdés

Két napja szültem és attól félek nem lesz tejem. Igyekszem szopiztatni de csak ezzel a bimbóvedovel sikerül ráadásul kevés jön neki úgy érzem. Meg valahogy elveszti a türelmét is egy idő után.

Első babám és annyira szeretném szoptatni de nem indult meg a tej. Félek hogy fognak így hazaengedni. Meg hogy tudom így rendesen táplálni majd.

Kinek hogy indult be vagy hogy voltak az első napok?

2023. máj. 19. 05:00
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
92%

De miért nem olvastok utána a szoptatásnak?

Az pont így működik, hogy csak 3-4 nap után lövell be a tej, ez teljesen normális, hogy most úgy érzed, nincs tejed. Nem fog éhen halni a baba, az első napokban sokat kell szoptatni, akár egész nap legyen mellen a baba, ha keresget, ott a kórházban ennyi a feladatod.

A kórházban emiatt nem tartanak bent. Majd ha 1 hét múlva sincs tejed, pedig szoptatod a kisbabát folyamatosan, akkor izgulj ezen, addig meg max minimális pótlásként adj tápszert, de ne azzal tömítsd el, hogy aztán ne szopizzon.

Nincs gond, ha sír és az ujjait tömi a szájába, minden 2 napod baba ezt csinálja. Te csak tedd mellre, holnap vagy holnaputánra várhatóan több lesz a tejed.

2023. máj. 19. 06:12
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
Gyakrabban teszed mellre, az az egyetlen megoldas
2023. máj. 19. 06:46
 3/32 anonim ***** válasza:
100%

4 hónapig szoptattam bimbóvédővel, mire el tudtuk hagyni, szóval az sem feltétlenül baj.

De ha ennyire elveszett vagy, akkor sürgősen kérd szoptatási tanácsadó segítségét. Lehet, hogy a kórházban is van ilyen.

És nyugi. Ha stresszelsz, akkir nehezebb.

2023. máj. 19. 07:30
 4/32 anonim ***** válasza:

Sokszor kell mellre tenni, nagyjából egyfolytában.

Ne görcsölj rá, ha nem lenne tejed akkor sem halna éhen, de valószínű hogy lesz és tudod szoptatni. A stressz nem tesz jót a tejtermelésnek, úgyhogy próbálj laza maradni.

Bimbóvédővel szoptattam 5 hónapig, akkor ő vette le hogy már nem kell. Ettől még volt tejem bőven.

Szoptatási tanácsadótól is kérhetsz segítséget.

2023. máj. 19. 07:38
 5/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak a 4.napon indult el a tejem,otthon

Brutál mennyiségben.egy éves a fiam és még mindig szoptatom alkalmanként.

2023. máj. 19. 08:30
 6/32 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó hogy nem olvastam és készültem fel erre de az embernek más mikor ott van abban a helyzetben. És sokfélét lehet olvasni. Itt a kórházban például négy óránkénti etetést javasolják. Máshol meg tök mást
2023. máj. 19. 08:58
 7/32 anonim ***** válasza:
100%

A lehető legtöbbet legyen mellen a babád. A 4 órás dolog baromság.

Hívj szoptatási tanácsadót, ő segíthet.

2023. máj. 19. 09:02
 8/32 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjuk már ezt a 4 órát.... Tedd mellre folyamatosan, és akkor szinte biztos beindul.
2023. máj. 19. 09:05
 9/32 anonim ***** válasza:

A kórházban még nem volt tejem,nagy nehezen adtak három óránként 10 ml tápot...a gyerek ordított már másfél óra után ,hogy éhes .

Ejjelre meg négy óránként adtak ugyanennyit...a fiam meg utána az üres mellén csak nyamnyogott szegény,szívta szívta de nem jött semmi...szerencsére három nap múlva elindult a tejem,és az utolsó napon mikor már jöttünk haza nem kellett tapert könyörögni

Nálunk volt ilyen speciális nővér(nem emlékszem mi volt a hivatalos neve),O írta elő,hogy táp kell a kicsinek,mert éhezik,és adjanak 3 óránként éjjel is nappal is 20 mlt...nem,a csecsemosok még véletlenül sem tartották be...

2023. máj. 19. 09:07
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

Jesszusom, őszintén remélem, hogy hamar hazamentek. Akkor visszavonom, abban a kórházban tuti nincs szoptatási tanácsadó...

A 4 óra baromság, sőt. Nem időre kell szoptatni, úgy sosem lesz elég tejed. Tényleg nézz szét tanácsadó ügyben a környékeden.

2023. máj. 19. 10:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!