Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akinek 7x 8x szopizik még a...

Akinek 7x 8x szopizik még a babája az hogyan alkalmazza a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
Kislányom 5hónapos és 1hetes.Mindig sokat szopizott, de 4hósan már csak 6x evett, majd 4és fél hósan elkezdett megint egyre többet, és hosszabban szopizni. Rengeteg tejem van mivel néha 9x is rákéretszkedik a cicire, így nagyon sok termelődik. Max 6 órát alszik éjjel egyben ha szerencsém van. Mivel úgy gondolom hogy ez nem egy növekedési ugrás hiszen már 3 hete tart, elkezdtük a gyümölcsök evését. Eleinte 1-2 kiskanállal kapott csak, de most már 80-90g-ot is benyel, enne többet is ha hagynám. Délután adom neki uzsira plusz szopi, mert délelőtt elalszik szopi után. 37 hétre született 3050g-mal 48cm-rel, 2800g volt amikor a kórházból kihoztuk. Most 67cm és 6400g. Tehát egyáltalán nem husi. Baj hogy ennyit szopizik még, és hogyan csináljak vlmi rendszert a hozzátáplálással? Teát tápszert nem akarok adni.
2008. dec. 27. 11:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem egyaltalan nem baj, hogy ennyit szopizik a kislanyod, orulj neki, hogy van tejed es szopizik is rendesen, mert 5 honaposan ez meg nagyon fontos. Az en kisfiam is ilyen volt. En ugy csinaltam a hozzataplalast, hogy mivel el akartam hagyni 1-2 szopit, ezert szopi elott kinaltam zoldseggel vagy gyumolccsel es utana adtam meg neki tejcsit, ha kert. Nalunk ugy alakul most (7 honaposan), hogy reggel 6-kor szopi, reggel 8:30-kor szopi, 12 korul zoldseg es fel ora mulva megkinalom tejcsivel. Delutan 4 korul gyumolcs, este lefekves elott 7:30 korul szopi es o meg ejszaka felkel egyszer szopizni. Szoval 2 kajalas van es 4-5 szopi. Probald eloszor a delelottit elhagyni, aztan a delutanit es lassan, fokozatosan a delit. A reggeli es esti szopi maradjon meg egy jo par honapig. Sok sikert! :)

2008. dec. 27. 16:55
 2/3 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Most írtam.

Babám 8.5 hós, szinte csak anyatejes, kóstolgat, de ritkán eszik rendes adagot akármiből is.

Leginkább a fogai miatt van, mióta elkezdtek kibújni, nem csipázza az evést. ( 3 van neki)

Teát, tápszert ő sem kap, nem is akarom!

Ha nem husi, hát nem husi. Kiegyensúlyozott, nyugodt, akkor ne aggódj, ilyen alkat.

Ha megelégszik ennyi evéssel, akkor hagyd meg simán a délutánit, és azon belül variálgass.

Ha úgy gondolod, kell még egy étkezés, akkor próbál de alvás után adni neki az egyiket, és ha alszik, du, akkor a másikat. Két kis adag, de eltérő étellel. Elsőre gyümölcs leve, vagy pép, második zöldség.

Ha nem jön be, még mindig visszatérhetsz az egy evésre.

2008. dec. 27. 17:14
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek. Almát, barackot,banánt meg sütőtőköt kap variálva. Azért ennyit, mert próbálgattam mitől nem fáj a pocija. Én is azt csinálom hogy az uzsi időre eső szopi előtt adom a gyümit, majd a tejet. Így 7x eszik egy nap. Délelőtt nem sikerül neki gyümit adnom mert akkor még nagyon álmos. Én is ugy gondoltam hogy a 6. hónaphoz közelítve elkezdek neki ebédre főziket adni. Csak nem voltam biztos benne hogy jól csinálom, mert ugyan van elég tejem de elég egyértelműen nem lakik jól vele törpi.
2008. dec. 27. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!