Akinek 7x 8x szopizik még a babája az hogyan alkalmazza a hozzátáplálást?
Szia!
Szerintem egyaltalan nem baj, hogy ennyit szopizik a kislanyod, orulj neki, hogy van tejed es szopizik is rendesen, mert 5 honaposan ez meg nagyon fontos. Az en kisfiam is ilyen volt. En ugy csinaltam a hozzataplalast, hogy mivel el akartam hagyni 1-2 szopit, ezert szopi elott kinaltam zoldseggel vagy gyumolccsel es utana adtam meg neki tejcsit, ha kert. Nalunk ugy alakul most (7 honaposan), hogy reggel 6-kor szopi, reggel 8:30-kor szopi, 12 korul zoldseg es fel ora mulva megkinalom tejcsivel. Delutan 4 korul gyumolcs, este lefekves elott 7:30 korul szopi es o meg ejszaka felkel egyszer szopizni. Szoval 2 kajalas van es 4-5 szopi. Probald eloszor a delelottit elhagyni, aztan a delutanit es lassan, fokozatosan a delit. A reggeli es esti szopi maradjon meg egy jo par honapig. Sok sikert! :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Most írtam.
Babám 8.5 hós, szinte csak anyatejes, kóstolgat, de ritkán eszik rendes adagot akármiből is.
Leginkább a fogai miatt van, mióta elkezdtek kibújni, nem csipázza az evést. ( 3 van neki)
Teát, tápszert ő sem kap, nem is akarom!
Ha nem husi, hát nem husi. Kiegyensúlyozott, nyugodt, akkor ne aggódj, ilyen alkat.
Ha megelégszik ennyi evéssel, akkor hagyd meg simán a délutánit, és azon belül variálgass.
Ha úgy gondolod, kell még egy étkezés, akkor próbál de alvás után adni neki az egyiket, és ha alszik, du, akkor a másikat. Két kis adag, de eltérő étellel. Elsőre gyümölcs leve, vagy pép, második zöldség.
Ha nem jön be, még mindig visszatérhetsz az egy evésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!