Más kismamát is elriaszt a szoptatástól ez a rengeteg tanács, reklámok, anyatejdömping?
Nem, egyáltalán nem. Bocsi, de én nagyon is szerettem szoptatni. Sosem tapasztaltam ilyen dömpinget.
Nem lehet, hogy fordítva van, és pont azért látod mindenhol ezt, mert nem akarod csinálni? A védőnő, főleg ha IBCLC, természetes, hogy beszél róla, hiszen a babázás egyik legfontosabb része a baba táplálása. Tudod, sok ember örülne, mint majom a farkának, ha a védőnője IBCLC lenne. Legalább biztosan nem beszél hülyeséget, mint anno az enyém. Csöppet sem élveztem a sok hülyeség közül kitalálni, melyik tanács a megfelelő.
Nem vett körül semmilyen dömping, bele is buktam az elsővel a rossz tanácsoknak köszönhetően. Mit nem adtam volna, ha magától házhoz jön a helyes tanács.
Második gyerekkel magam jártam utána, sikerült is.
Én őszintén szólva nem foglalkoztam semmilyen szoptatás témájú cikkel. Videókat néztem a baba ellátásáról, a szülésről, de a szoptatást meghagytam szülés utánra.
Én nagyon természetesen álltam a dologhoz, és bár nagyon rosszul voltam utána testileg, a császár ellenére sok tejem volt.
Innentől kezdve pedig szoptattam. Ahogy jó esett. Igény szerint, 2 évig. Igazság szerint 2 óránként kérte a lányom.
Találtam egy jó pozíciót,ez meg is maradt végig. A franciaágyon ülve, felhúztam a 2 lábam, azzal támasztottam meg a babát. Más pozícióban csak akkor szoptattam,ha elmentünk valahova.
Sajnos 3 hetesen beteg lett a lányunk, ezért sokat utaztunk az országban mindenfelé vonattal (az kényelmesebb volt,tudtam vele sétálgatni). Szoptattam kórházban, vonaton, Tescoban, plázák babamama szobáiban, mindenhol.
Csak hálás voltam a testemnek, hogy ezt ennyire könnyűvé tette. Nem is tudom, a tápszert hogy oldottuk volna meg ennyi utazás közepette...
Szóval mivel ez nekem bevált, innentől kezdve írhattak nekem bármit.
Szerencsére probléma nem akadt a 2 év alatt. Se gyulladás, se sebesedés,semmi. A lányom is ügyes volt,a betegsége ellenére.
Nekem szerencsém volt, a szoptatás miatt nem kellett aggódnom. Amiatt nem..... Voltak persze hullámvölgyek, pl amikor a lányom 8 hónapos korában megjött a menzeszem, de én nem adtam tápszert vagy tejpépet,tejitalt. Az nekünk kimaradt teljesen.
7 hónapos terhes vagyok, eddig senki sem hozta szóba nekem a szoptatást, pedig védőnőhöz is négyhetente járok.
A múltkor került szóba, én hoztam fel a koraszülés kapcsán.
Szerintem alapból rá vagy mégis görcsölve, vagy ennyire tudnak befolyásolni mások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!