Hogy kell leválasztani a mellről?
14 hónapos, elhatároztam, hogy januártól elkezdjük. Több oka is van, de tisztában vagyok vele, hogy nagyon nehéz lesz.
Először is az alvás, mivel ő cicivel alszik el napközben, este és éjszaka is. Amikor álmos már huzogatja a pólómat, meg mutogat. Az esti altatás, illetve az éjszakai , hát fogalmam sincs az hogy lesz.
Illetve a másik nehézség, hogy eszik kb mindent, de semmiből sem eleget. Így napközben még ugyanúgy kéri a cicit.
Fogalmam sincs hogy kezdjek neki és hogy legyek kitartó ha majd esetleg keservesen sir utána. Abban bíztam, hogy magától abbahagyja , de eszébe sincs, ahogy látom. Köszönöm a segítő válaszodat :)
A maguktől elhagyják 2 és 7 éves kor között szokott lenni, szóval arra azért még várnod kéne, ha úgy akarnád.
Lehet úgy, hogy egy lépésben teljesen beszünteted a szoptatást, de szerintem jobb, ha először csak az egyik alkalmat, aztán a másikat stb. Az altatást úgy csinálnám, hogy valamelyik (pl. esti) altatást add át a párodnak, így egyértelmű lesz, hogy akkor nincs cici. Lehetőleg ne is legyél otthon.
Egy 14 hónapos már sok mindent ért, szóval el is magyarázhatod, hogy már elfáradt a cici, és ezért fokozatosan egyre kevesebbet fogja megkapni.
Sógornőm is ezzel küzd. Neki is eszik mindent a lánya, de max 3 kanal gulyáslevest pl és utána 5 perc múlva tejet ker. Anyósom ki van akadva, hogy 20 hónaposan még csak 9 kg a gyerek, mert már nem kap még mindent az anyatejjel, de ő csak a cici...
1 napig próbálta leválasztani a gyereket, de a sírás és hiszti miatt mégis engedett neki. Én is tudom (van gyerekem) hogy nem egyszerű, de pár óra/nap hiszti után minden könnyebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!