Korai leválasztódás? 5 hos múlt babám . Volt egy durva szopisztrajk , foga is most bújt ki. Azóta csak félálomban tudom megszoptatni. Nappal csak 3szor alszik, így sztem kevés a napi szopi alkalom bár eddig szépen gyarapodott
Reggel eszik 5-6 kozott
Utána 9kor alvás előtt
Utána ritkán 12 körül ez néha kimarad
13:30 körül
16:00korul
19:00
23:00
02:00
Napi 6-7 alkalom. De ha ébren van sokszor mutat éhség jeleket de csak szív egyet maximum utána elfordul,sír. Lehet le akarja választani magát ? V csak tényleg ennyit igényel ?
Nekem mindhárom gyerekem 6 hónap előtt elválasztotta magát.
Nem bántam, és nem is erőszakoltam magam rájuk.
Ennyi alkalom bőven elég egy 5 hónaposnak. Nemsokára úgyis aktuális a hozzátáplálás is. Egyébként jellemző, hogy ennyi idős korban minden más fontosabb nekik az evésnél. Érdemes minden terelő tényezőt kiiktatni. Csendes sarokban puci fal felé fordulva szoptatni. Sok baba éjjel pótol. És azt se feledd, hogy ilyenkor már a többség nagyon ügyes és pár perc alatt kinyerik, ami korábban csak hosszabban ment.
Amíg gyarapszik, nem gond (és már sokkal kisebb gyarapodás az elvárt).
Nem gond az 5 óra. A hozzátáplálással majd óvatosan. Egyéves korig nem a kiváltás az elsődleges cél, hanem a kóstoltatás. Pluszként tekints rá, ne akként, hogy lehet csökkenteni a szoptatást.
A korai és túl gyors hozzátáplálás okozhat korai elválasztódást és ez csak azért "ciki", mert még sokáig fontos lenne neki a tej, a másik pedig, hogy a hozzátáplálás is nagyon rapszódikus tud lenni, és ha bármilyen nyűg miatt (fogzás, betegség...) nem eszik eleget, jó ha legalább szopizik.
Az etetőháló nem szoptatásbarát. Ha azt akarod, hogy utána fájjon a melled, add csak.
Egyébként zsákutca a hozzátáplálásnál is. Nem szerencsés, ha így ismerkedik meg az ételekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!