Ha 1-2 etetést tápszerrel oldanánk meg, az még nem baj, ugye?
Alapvetően anyatejes a babánk, viszont az éjszakai/hajnali ébredései miatt kezdek olyan lenni, mint egy zombi.
8 és 9 között alszik el a lányunk, hajnal 1 és 2 között ébred először, hogy éhes. Utána pedig 5 és 6 között újra. 3 hete nem aludtam egy jót, férjem is felkel velünk ilyenkor, őt egyáltalán nem viseli meg. Emiatt mondta, hogy az éjszakai etetéseket átvállalja szívesen. Viszont nem szoktam fejni, nem lenne annyi tejem, hogy egyen is a baba + az éjszakai etetésekre is legyen fejve tej.
Emiatt gondoltunk a tápszerre, hogy éjszaka azzal oldanánk meg, vagyis a férjem azzal oldaná meg. Így működhetne a rendszer, nem?
Ha esetleg eddig nem lett volna a kérdezőnek szülés utáni depressziója, ettől a sok együttérző választól hátha lesz neki…
Itt is az a mentalitás van, hogy nekem is szar volt, legyen neked is az?
Aki írja hogy bezzeg az ő gyerekei. Annak üzenem hogy mákod volt, egy alvásszakerto mondta hogy ő is ezt hitte aztán a 6. Gyereke nem aludt pedig mindent ugyanúgy csinált és akkor jött rá hogy bizony csak szerencséje volt. Enyém már a hasamban éjjeli bagoly volt...
Kérdező értem hogy fáradt vagy,de sajnos az elején nagyon sokat eszik a növekedési ugrás miatt, Enyém ekkor óránként evett,neked ehhez képest nem is rossz. Jó alvó babád van így 3 hetesen.
Páran empátiából megbuknának még felnőtt nőként is, ahogy látom.
Majd ha lesz előttünk egy probléma, akkor fogok azon gondolkozni, hogyan oldjuk meg... Szerencsére még nem küzdünk a fogzással, hisztivel, a hasfájás is elkerült (eddig) minket. Ezeken előre nem izgulunk, remélem, elnézitek.
Aki szerint hisztizek, mártírkodom, meg jósolgat, hogy mennyire "csúnya jövőnk" lesz, annak üzenem, hogy foglalkozzon a maga dolgával. Nem kötelező válaszolni, de néhány anyuka stílusából úgy látom, hogy nem csak rám férne egy kiadós alvás, hanem rájuk is. Ilyen stílust megengedni másokkal szemben... Nevetséges. Mit tanítotok meg a gyereketeknek, hogy szóljanak be annak, aki segítséget kér?!
Férjem is ugyanúgy itthon van és lesz is még 2 hónapig, utána sem megy vissza dolgozni reggeltől késő délutánig. Továbbá nem én kértem arra, hogy vegye át az éjszakákat, ő ajánlotta fel. Mert alapból későn alszik, korán kel, őt ez nem viseli meg egyáltalán. Igen, van ilyen is, hogy apuka ennyire benne van a baba körüli teendőkben, és nem az anyának kell megoldania mindent 'ügyesen'.
Én teljesen megértelek, nagyon fárasztó. Nálunk babaöbölben aludt 6 hónapos koráig és az nekem is sokkal egyszerűbb volt, mert csak átvettem, mellre tettem és aludtam tovább. A barátnőim akik nem szoptattak sokkal többet szívtak az éjszakai tápszer készítés/melegítéssel a síró baba mellett.
Amikor nagyon fáradt voltam, akkor a férjem beszállt az éjszakai kelésekbe, lefejt tejet adtunk neki cumisüvegből és amikor mentünk valahova is mindig cumisüvegből kapott tejet (gyakran), de nem lett cumizavaros.
Szerintem még nagyon az elején vagytok és biztos lesz még jobb és rosszabb időszak is. A nem alvást én is rosszul bírom és szerintem fontosabb, hogy anya és baba kipihent legyenek, mert a kialvatlanság nagyon megkeseríti a nappalokat is. Próbálkozni kell, nem mindenkinek ugyanaz jön be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!