Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyatejes baba tápszerre...

Anyatejes baba tápszerre szoktatása hogyan?

Figyelt kérdés
6 hónapja fejem a tejet a babámnak, úgyhogy a cumisüveggel nincsen gondja. Viszont a tápszert nagyon nem szereti. Szorítja össze a száját, sír, ha csak meglátja a cumisüveget (már akkor is, ha anyatej van benne). Próbáltam többféle tápszert, de mindegyikre ugyanez a reakciója. Tegnap úgy megitta, hogy tettem bele egy kocka banán pürét, de erre sem szeretném rászoktatni. Pláne mert a fél konyhát összekoszoltam, mire leszűrtem úgy, hogy cumisüvegből inni tudja. Anyatejet adok neki amíg van, de másfél hete jött meg először, és azóta drasztikusan csökken a tejem, hiába fejek. :( Mit tudnék csinálni, hogy megigya a tápszert, lehetőleg kevés sírással?
2022. dec. 13. 08:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%
Esetleg azt megpróbálhatnád, hogy bekeversz egy picic tápszert, a többit felöntöd tejjel. Majd apránként változtatod az arányokat, hogy szokja.
2022. dec. 13. 13:23
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer megkóstoltam a lactogen harmony-t. Szinte ugyanolyan íze volt mint a tehéntejnek. Egy próbát megér szerintem.
2022. dec. 13. 15:57
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Minél sűrűbben fejj, a nagy kereslettől nem fog abbamaradni.
2022. dec. 13. 16:34
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm, fejek tovább, amíg csak van mit. :) Úgy tűnik, a Bebát most megeszi. Megkóstoltam, és tényleg sokkal jobb az íze, mint a Milumilnak. Az keserű. Megnyugodtam, hogy nem fog éhenhalni, ha nem lesz elég a tej, úgyhogy mostmár nyugodtan fejek.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, hozzászólást! :)

2022. dec. 13. 20:20
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszolok. Ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint Ti, nem tudok szoptatni, viszont anyatej van, ezért én is próbálkoznék azzal, hogy lefejt anyatejet kapjon. Milyen mellszívót használsz? Baba mellett mennyire nehéz kivitelezni ezt az egészet?
2022. dec. 16. 04:49
 16/16 A kérdező kommentje:

Szia! :) Nekem Medela swing van, ami nem egy nagyon olcsó fajta, de nagyon szépen szív. A kézi szerintem hosszútávon nem fenntartható, még elektromossal is alig győztem szusszal a sok fejést.

Amit még nagyon tudok ajánlani, az egy ilyen mellszívó.

[link]

Ettől a nőtől vettem én is, több is van neki. Bontatlan, de valamiért 10 ezer forinttal olcsóbb, mint bárhol máshol. Mindenesetre ez nekem nagyon bejött. Kicsit lassabban szív, mint a Medela (mondjuk 30 perc helyett 45), de közben tudsz mászkálni. Azért nyilván óvatosan kell benne mozogni, de szerintem teljesen jól használható. Én 4 napra mentem Velencébe ezzel úgy, hogy kaja idő előtt egy órával fejtem friss tejet, és ahogy fejtem, kb mindig úgy itta a lányom. Ha hosszú távra szeretnél berendezkedni fejésre, szerintem ez életmentő tud lenni. Ja, és egy bő pulcsi alatt nem is látszik, úgyhogy én a vízibuszon is fejtem ezzel (kis tömegben egyáltalán nem hallatszik). :D Ha van kérdésed, írj nyugodtan. Azóta visszajött rendesen a tejem, úgyhogy most én is megint kizárólag fejek.

2022. dec. 16. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!