Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tej apasztásakor meddig...

Tej apasztásakor meddig szabad hagyni, hogy feszüljön a mell?

Figyelt kérdés
8 hónapos a kislányom, 3 hete (!) elkezdtem "menstruálni", inkább csak olyan barnázgatás, de kislányom néhány korty után csak játszik a cicimmel, valószínűleg a megváltozott íze miatt. Elkezdtem a tápszert adni neki, azzal nincs is gond, ízlik neki, élvezi, hogy ő foghatja az üveget evés közben. Viszont a melleim nagyon feszülnek, hideg vizes ruhával borogatom, a férjem este munka után hoz Urtica urens ch. 30-at. Meddig nem szabd kifejni a tejet,hogy apadjon? Amikor még csak kicsit fáj, akkor még nem kell? Éjszaka amikor nagyon feszít kifejek 30-40 millit. Nem szeretném, hogy begyulladjon.
2010. szept. 30. 10:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Én már 6hónapja szenvedek vele!!És még mindíg ürül olyan 30-40ml pedíg én már 7hónapja nem szoptatok!!Az első hónapban az hittem majd elapad!!Aha....naná hogy nem apadt el!!Én is borogattam meg nagy dózisban szedtem Urtica urens ch. 30-at de semmi!!Ugyan úgy van!!De nem gyulladt még be a cicim!Nekem napközben nincs gond de estére már fájnak!!
2010. szept. 30. 11:27
 2/5 xStefix ***** válasza:

Nem csak akkor apad a tej, ha nagyon széthúzod a fejéseket, sőt, ezzel csak a gyulladást kockáztatod!

Én azt javaslom neked, hogy amint érzed, hogy feszülni kezd, nyugodtan fejj, de épp csak annyit, hogy megkönnyebbülj! Ha teljesen kifejed, akkor pont hogy állandósítani (vagy épp fokozni) fogod a termelést.

Nem célszerű vele sokáig várni, pláne nem addig, amíg kőkemény lesz, mert ha már csak fejsz, akkor nehezebb is lesz a feltelt mellet úgy kiüríteni, hogy az esetleg "eldugult" helyekről is kivarázsold az összes tejet. (Ha szoptatnál, akkor kevésbé lenne vészes, mert a gyerkőc általában sokkal ügyesebben, alaposabban kiszívja, mint a gép.)

Egyébként nem akarod esetleg tovább is szoptatni? Az, hogy "csak cumizik" rajtad, részben teljesen normális, illetve nyilván a tej íze miatt is lehet. De még ilyenkor is van esélye és értelme a további szoptatásnak (már ha a baba is szeretné és te is).

2010. szept. 30. 13:19
 3/5 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó: Sajnos próbálom hetek óta, tekergeti a mellbimbómat, mar, karmol, mindent csinál, csak szopni ne kelljen. Sajnos felhívtam a múlt héten egy szoptatási tanácsadót (lll-est) és azt mondta erre, hogy szépen, ügyesen elválasztotta magát, ez tökéletesen annak a jele. Ha sírna a cicin, akkor az annak a jele, hogy szopna, de nem tetszik az íze, vagy nincs benne, vagy nem úgy jön, de ha nevetgél rám, meg játszadozik szopi helyett, akkor már nem igényli. Én még szoptattam volna egy pár hónapig, de ha ő így döntött, szíve joga. Egyébként nagyon bújós, arany falat kiscsaj, énekelek neki, mesélek neki összebújva, inkább az igényli most már úgy látom.

Egyébként köszönöm a válaszodat. Tehát nem megvárni, hogy kemény legyen, hanem sűrűn fejni keveset, amikor feszül:))

2010. szept. 30. 13:31
 4/5 xStefix ***** válasza:

Értem, így már világos. :)

Én is folyamatosan tanulok itt is, még nem vagyok lll-es szinten, úgyhogy mindent kíváncsian olvasok, ami tőlük jön.

Szerintem jobb nem kockáztatni a mellgyuszival, nekem 3x volt, nem egy élmény...

2010. szept. 30. 16:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem sem ment egyszerűen az elapasztás. Azt általad írt tabletta sokat segített. Nem fejtem a mellem, hanem csak masszíroztam és jegeltem. Ha jól emelékszem 2 hét alatt elapadt.
2010. okt. 1. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!