Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudom hogy már nincs...

Honnan tudom hogy már nincs tej az aktuálisan szopizott cicimben?

Figyelt kérdés
2010. szept. 29. 23:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Sehonnan. Nem kell üresnek lennie, csak az a mennyiség fog újratermelődni, ami elfogyott belőle.
2010. szept. 29. 23:40
 2/3 anonim ***** válasza:

Érzed, hogy puhább... Az nem mérvadó, hogy megnyomd, mert mindig lesz még benne egy csepp.

és egy pontosítás: a babád által szopizott tej legnagyobb mennyisége nem a cicidben tárolt, hanem a szoptatás megkezdésekor a cicidben TERMELT tej.

Ha azért kérdezed, mert mondják, hogy akkor tedd át a másik mellre, ha már kiürítette az elsőt - akkor ezt megoldhatod úgy, hogy egyszer csak egy mellből szoptatsz. Nekem bevált.

2010. szept. 30. 08:11
 3/3 xStefix ***** válasza:

- A babád elengedi a mellet (esetleg jelzi is, hogy kéri a másikat) vagy elalszik rajta.

Kicsiknél ez még kevésbé megbízható, mert ők még gyorsan elfáradnak, és akkor is abbahagyhatják a szopit, ha még "félig" tele van a mell.

- Eltelt az egyébként megszokott számú tejleadó-reflex.

Az első időkben ez akár 5-6 is lehet egy szoptatás alatt, később általában 2-3-ra szokott beállni egy mell tejes ürülése; ez egyénileg nyilván változó. Pl. nekem 2 üríti ki teljesen, de én már nagygyerekes vagyok.

- Felpuhul, könnyűvé, lapossá, "üressé" válik a mell.

Mindezt ki kell tapasztalni. És azt szoktam javasolni tippként, hogy ha valamikor fejsz, akkor figyeld meg közben a melled viselkedését, állapotváltozását (mikor és hányszor jön a reflex, közben milyen állaga van a mellnek stb.). Ez ugyan nem teljesen olyan, mint szoptatás közben (fejéssel valamivel kevesebb szokott ürülni, mint szopival), de segíthet, hogy megtanuld a saját működésedet.

2010. szept. 30. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!