Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Csómó van a mellemben, mit...

Csómó van a mellemben, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Volt tejlázam mikor 2 hetes volt a pici, 38fokos láz, igyomgyengeség, hidegrázás, a mellem jól begyulladt. Akkor jól ki lett fejve, amúgy minden etetés után kiszedem ami bent maradt az elejétől fogva, sok a tejem a baba is sokat eszik. Most 4hetes 4250g, 3290g-al született. Azóta maradt egy csómó, nem birjuk kimasszirozni, nem tudom mit tegyek annyira fáj.

A börömön is látszik a piros folt.

2008. dec. 25. 12:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy az valami mástól van, merthogy írod, hogy piros folt is van. De ha a tejtől van a csomó, akkor azt tudod csinálni, hogy masszírozgatod, szopi közben is, és még az is sokat segít, ha "keresztben" szoptatsz, vagyis föléhajolsz.
2008. dec. 25. 14:20
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy elzáródott tejcsatorna. Nekem is volt ilyen és látszott is a piros folt, ami a kezdődő gyulladás jele. Nekem csak a nagyon meleg vizes borogatás segített. (forró vízbe áztattam kisebb méretű törölközőt, majd rátettem a mellemre, és körbetekertem nejlonnal és úgy hagytam kb. 5 percig, ezt többször megismételtem). Majd a legvégén megszoptattam a babát. Próbálj ki több féle szoptatási pózt, attól függően, hogy hol van a folt. Keress rá a neten a pózokra. Nekem a "belógatós" jött be. A baba feje fölül, térdelő pózban szoptattam, ez a mell alsó, és oldalsó tejcsatornáit üríti. Ha semmi sem segít, hívd fel valamelyik szoptatási tanácsadót. LLL.hu-n, vagy a Szoptatásért Magyar Alapítvány honlapján megtalálhatod.

Mielőbbi gyógyulást!

2008. dec. 25. 14:39
 3/4 anonim ***** válasza:
76%
Jol irta az elottem szolo, meleg vizes zuhany alatti masszazs, vagy meleg torolkozos borogatas utan szoptass kulonbozo poziciokban (nem baj, ha akrobatikusnak tunik), fejd ki a maradekot, es szopi utan tegyel a melltartoba huvos (nem hideg) kaposztalevelet. Ez segit levinni a gyulladast, megszunteti a piros foltot es a fajdalmat.
2008. dec. 25. 14:57
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segitséget,szerintem is elzárodott tejcsatorna lehet, csak már kb. 2hete van. Meg lehet igy is szüntetni?

Most próbálom a forró türcsis borogatást, a mellem felső részén van a csomó.

2008. dec. 25. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!