Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Csomók a mellben, miért? Nagy...

Csomók a mellben, miért? Nagy baj? 3 hetes volt a babám, amikor először jelentkezett 38 fokos lázzal csomó a mellemben.

Figyelt kérdés
akkor a csecsemős nővér kimaszirozta, nem volt mellgyulladásom, csak mivel rengeteg a tejem, a baba meg még kicsi volt hogy mindet kiszívja eldugult egy tejcsatorna.Utána még egy hétig massziroztam mellszívóztam minden szoptatás után, a probléma megoldódott. Most 6 hetes a babám, az utóbbi napokban kevesebb a tejem, bár többet is eszik azóta, szóval a felesleg kevesebb, de már nem is mellszívozok, mert kiüriti a mellett. Ma viszont ugyan az a mellemben keményedés van, nem csomó inkább mintha egy sávban fentről a bimbófelé, egy nagy keményedés, viszont nem fáj, és nincs lázam. Most ez mi? ezt is ki kell masszírozni, ha nem nyúlok hozzá, mellgyulladás lesz belőle, vagy elapadhat a tejem? Volt valakinek hasonló?
2011. ápr. 4. 11:59
 1/5 anonim ***** válasza:
nem lehet hogy egy ciszta? nogyogyaszodhoz menj el es nezesd meg
2011. ápr. 4. 12:08
 2/5 anonim válasza:
Nekem is volt hasonló!De nekem volt a bimbómon egy vízhólyag szerüség,azt megpiszkáltam és jött a tejci!El volt záródva egy tejcsatorna!Neked nincs rajt semmi?Ja és el is tűnt a keményedés!!!
2011. ápr. 4. 12:24
 3/5 anonim ***** válasza:

igen, nekem sokszor volt ilyen!

úgy van, hogy ha tej marad a mellben, akkor elkezd csomósodni. ha hosszabban nem ürül ki, akkor begyullad, akkor láz is társul hozzá (meg még sok nyavaja: gyengeség, ájulás).

ha csak 1x nem ette ki teljesen a melled, de utána kiürítette, akkor is adódhat, hogy bekeményedik, de akkor már túlvagy a tejpangáson, csak a keménység múlik lassan.

nekem az vált be, hogy amikor csomósodott a mellem, akkor szopi után még fejtem, hogy biztosan kiürüljön a tej. de csak 1x (nem akrtam, hogfy több tej legyen, mint amennyire szüksége a van a babának.)

szopi előtt és fejés előtt is langyos vízzel lezuhanyoztam a mellem, hogy kitáguljon a tejcsatorna, könnyebben kiürüljön. finoman, simító mozdulatokal is lehet segíteni a bimbó felé (de masszírozni nem szabad, mert roncsolhatja a mellszövetet.) a szoptatást ilyenkor olyan helyzetben tedd, hogy a baba álla a csomó felé essen, onnan szív erősebben. és a problémás mellel kezdd.

ezen kívül ilyenkor pihenj sokat és igyál sokat!

ha még gondod van, hozzáértőt hívj fel, nekem is sokat segített!

[link]

jobbulást!

2011. ápr. 4. 13:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, a 3. Jött be. Nagyon el voltam keseredve tegnap egésznap, mert szoptattam, gyengéden massziroztam, cseresznyemagparnaval jelenlétében, kétszer mellszivoztam, de a kemenyedes nem akart megszűnni.bár szopi utan kicsit puhult, de ott volt.majd este zuhany alatt próbáltam ismét valamit ügyködni és végre megindult spriccelt mint valami szökőkút,kézzel amennyit tudtam perekben majd mellszivoval meg 60 ml jött, és a kemenyedes teljesen megszűnt. Megkönnyebbültem. Nem tudom mi volt az oka az elzarodasnak mert sokat szoptatok és ügyesen szopik a babám a kezdetektől, de úgy tűnik erre figyelnem kell tovabbra is.
2011. ápr. 5. 10:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Bocsi az elirasert, de az i phone kicsereli az ismeretlen szavakat.
2011. ápr. 5. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!