Csomók a mellben, miért? Nagy baj? 3 hetes volt a babám, amikor először jelentkezett 38 fokos lázzal csomó a mellemben.
igen, nekem sokszor volt ilyen!
úgy van, hogy ha tej marad a mellben, akkor elkezd csomósodni. ha hosszabban nem ürül ki, akkor begyullad, akkor láz is társul hozzá (meg még sok nyavaja: gyengeség, ájulás).
ha csak 1x nem ette ki teljesen a melled, de utána kiürítette, akkor is adódhat, hogy bekeményedik, de akkor már túlvagy a tejpangáson, csak a keménység múlik lassan.
nekem az vált be, hogy amikor csomósodott a mellem, akkor szopi után még fejtem, hogy biztosan kiürüljön a tej. de csak 1x (nem akrtam, hogfy több tej legyen, mint amennyire szüksége a van a babának.)
szopi előtt és fejés előtt is langyos vízzel lezuhanyoztam a mellem, hogy kitáguljon a tejcsatorna, könnyebben kiürüljön. finoman, simító mozdulatokal is lehet segíteni a bimbó felé (de masszírozni nem szabad, mert roncsolhatja a mellszövetet.) a szoptatást ilyenkor olyan helyzetben tedd, hogy a baba álla a csomó felé essen, onnan szív erősebben. és a problémás mellel kezdd.
ezen kívül ilyenkor pihenj sokat és igyál sokat!
ha még gondod van, hozzáértőt hívj fel, nekem is sokat segített!
jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!