Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hány óránként szopizik a pár...

Hány óránként szopizik a pár hetes babátok?

Figyelt kérdés
Betartjátok az időt pontossan , vagy ahogy a baba kéri úgy etetitek?
2010. szept. 28. 13:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindig igény szerint szoptattam. Jobb a babának és nekem is jobb volt, hiszen így tudott megfelelő mennyiségű tej termelődni. Arra kell csak figyelni, hogy 3 óránként add csak oda a teltebb melled (tehát kb. 3 óránként cserélj, addig az üresebbre tedd vissza). Így nem fog fájni a pocija, kiszívja a zsírosabb hátsó tejet is. Teljesen fölösleges egy újszülöttől elvárni, hogy 3 óránként egyen, mikor cseresznye nagyságú a gyomra és az anyatej könnyen emészthető.
2010. szept. 28. 13:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
6 hétig igény szerint szoptattam, azaz volt, hogy óránként, volt, hogy nagyobbat aludt, akkor megvárta a 3 órát. Kicsit sárga volt, így 4 óránál többet nem hagytam aludni nap közben, de csak 1-2-szer kellett emiatt ébresztenem. Általában délelőtt 2-2,5 óránként evett, este felé gyakrabban kért, éjjel tartotta a 2-3 órát. Aztán a 6 hetes növekedési ugrás után már egyszerre többeket is tudott szopizni, volt hogy 120-140 ml-t is evett, ezután már szinte magától ráállt a 3 órás ciklusokra, de este felé egészen 6 hónapos koráig (amíg nem kezdtünk el hozzátáplálni) gyakrabban kért szopizni is. Most 8 hónapos és még 5ször szopizik, 2-szer kap már szilárdat.
2010. szept. 28. 13:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Kezdetektől mindkét mellből szoptatok, igény szerint. Ez azt jelenti, hogy van, amikor 1-1,5 óránként kér, meg van hogy 3,5-4 órát is kibír. Így nekem sem feszül úgy a cicim, szerintem mindenkinek jobb így.
2010. szept. 28. 13:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

utolsó vagyok

azt elfelejtettem, hogy az első 6 hétben szigorúan fejtem minden szoptatás után, hogy legyen elég tej és beálljon a kereslet-kínálati egyensúly :))

2010. szept. 28. 13:36
 5/9 anonim ***** válasza:
66%
Szia!Az első 6 hétben én is fejtem minden szopi után,hogy legyen minél több tejem!Mára már beállt a kereslet-kínálat!3 hónapos a lányom!DE nekünk nem vált be az igény szerinti szopi,mert képes volt túlenni magát és sugárba hányt végig!Így ráálltunk a 3 óránkénti evésre!Persze ha növekedési ugrás van,vagy nyűgösebb valamiért akkor hamarabb kéri,mint 3 óra!De nagy általánosságban betartja Ő az időt!!!!Csak rá kellett szoktatni óvatosan!!!Ez nekem azért is jobb ,mert így jobban el merek indulni vele!Így kb.tudom,hogy mikor lesz majd éhes!Én nem szoptatok nyílvános helyen!Inkább úgy időzítek,hogy hazaérjünk!
2010. szept. 28. 14:05
 6/9 A kérdező kommentje:
KÖSZI az eddigi válaszokat.Nekem az a gondom még , hogy van olyan napszak amikor sír a baba és húzkodja a kis lábait, gondolom a pocija fáj.A védönő azt mondja húzzam el az ídőt a szopással mert , nem emészti meg az elöző evést.Bukni is szoktunk, nem túl sokat.Szóval sokszor nem tudom miért sír,éhes vagy a hasa fáj szóval nem tudom sokszor etessem vagy ne.
2010. szept. 28. 15:46
 7/9 anonim ***** válasza:
én már születése óta 3 óránként etetem. vannak persze kivételek mikor hamarabb, v később pl ha megyünk vhova...de a 3 óra nekünk bevállt. közel 4hós a babám
2010. szept. 28. 16:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Pár hetesen: nappal 2-3 óránként, kb 5-8 percig. Úgy bealudt (beájult), hogy le kellett tenni. Éjjel olyan 3-4 óránként.

Pár hónaposan 3 óránként.

5 hós korától 4 óránként.

2010. szept. 29. 11:31
 9/9 anonim ***** válasza:
hasfájás az más tészta, 6 hét után nálunk is kezdődött, akkor jobb betartani a 3 órát, hogy ne legyen megterhelve a pocija, tudjon pihenni.
2010. szept. 29. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!