Hány óránként szopizik a pár hetes babátok?
Figyelt kérdés
Betartjátok az időt pontossan , vagy ahogy a baba kéri úgy etetitek?2010. szept. 28. 13:20
1/9 anonim válasza:
Mindig igény szerint szoptattam. Jobb a babának és nekem is jobb volt, hiszen így tudott megfelelő mennyiségű tej termelődni. Arra kell csak figyelni, hogy 3 óránként add csak oda a teltebb melled (tehát kb. 3 óránként cserélj, addig az üresebbre tedd vissza). Így nem fog fájni a pocija, kiszívja a zsírosabb hátsó tejet is. Teljesen fölösleges egy újszülöttől elvárni, hogy 3 óránként egyen, mikor cseresznye nagyságú a gyomra és az anyatej könnyen emészthető.
2/9 anonim válasza:
6 hétig igény szerint szoptattam, azaz volt, hogy óránként, volt, hogy nagyobbat aludt, akkor megvárta a 3 órát. Kicsit sárga volt, így 4 óránál többet nem hagytam aludni nap közben, de csak 1-2-szer kellett emiatt ébresztenem. Általában délelőtt 2-2,5 óránként evett, este felé gyakrabban kért, éjjel tartotta a 2-3 órát. Aztán a 6 hetes növekedési ugrás után már egyszerre többeket is tudott szopizni, volt hogy 120-140 ml-t is evett, ezután már szinte magától ráállt a 3 órás ciklusokra, de este felé egészen 6 hónapos koráig (amíg nem kezdtünk el hozzátáplálni) gyakrabban kért szopizni is. Most 8 hónapos és még 5ször szopizik, 2-szer kap már szilárdat.
3/9 anonim válasza:
Kezdetektől mindkét mellből szoptatok, igény szerint. Ez azt jelenti, hogy van, amikor 1-1,5 óránként kér, meg van hogy 3,5-4 órát is kibír. Így nekem sem feszül úgy a cicim, szerintem mindenkinek jobb így.
4/9 anonim válasza:
utolsó vagyok
azt elfelejtettem, hogy az első 6 hétben szigorúan fejtem minden szoptatás után, hogy legyen elég tej és beálljon a kereslet-kínálati egyensúly :))
5/9 anonim válasza:
Szia!Az első 6 hétben én is fejtem minden szopi után,hogy legyen minél több tejem!Mára már beállt a kereslet-kínálat!3 hónapos a lányom!DE nekünk nem vált be az igény szerinti szopi,mert képes volt túlenni magát és sugárba hányt végig!Így ráálltunk a 3 óránkénti evésre!Persze ha növekedési ugrás van,vagy nyűgösebb valamiért akkor hamarabb kéri,mint 3 óra!De nagy általánosságban betartja Ő az időt!!!!Csak rá kellett szoktatni óvatosan!!!Ez nekem azért is jobb ,mert így jobban el merek indulni vele!Így kb.tudom,hogy mikor lesz majd éhes!Én nem szoptatok nyílvános helyen!Inkább úgy időzítek,hogy hazaérjünk!
6/9 A kérdező kommentje:
KÖSZI az eddigi válaszokat.Nekem az a gondom még , hogy van olyan napszak amikor sír a baba és húzkodja a kis lábait, gondolom a pocija fáj.A védönő azt mondja húzzam el az ídőt a szopással mert , nem emészti meg az elöző evést.Bukni is szoktunk, nem túl sokat.Szóval sokszor nem tudom miért sír,éhes vagy a hasa fáj szóval nem tudom sokszor etessem vagy ne.
2010. szept. 28. 15:46
7/9 anonim válasza:
én már születése óta 3 óránként etetem. vannak persze kivételek mikor hamarabb, v később pl ha megyünk vhova...de a 3 óra nekünk bevállt. közel 4hós a babám
8/9 anonim válasza:
Pár hetesen: nappal 2-3 óránként, kb 5-8 percig. Úgy bealudt (beájult), hogy le kellett tenni. Éjjel olyan 3-4 óránként.
Pár hónaposan 3 óránként.
5 hós korától 4 óránként.
9/9 anonim válasza:
hasfájás az más tészta, 6 hét után nálunk is kezdődött, akkor jobb betartani a 3 órát, hogy ne legyen megterhelve a pocija, tudjon pihenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!