Mennyi ideig fejtek szoptatás után?
Minél többször teszed cicire a babát, illetve minél többet fejsz, annál több lesz a tejed, ez így van.
Hogy a védőnő miért nem enged téged fejni, az jó kérdés.
Én úgy szoktam, hogy szoptatás után, ha úgy érzem, hogy még feszül a mellem, akkor lefejek belőle, hogy elmúljon a feszülő érzés. Ha pedig két szoptatás között vagyok, és még nem akar ébredni a lányom, akkor csak picit lefejek belőle, hogy ne durranjak szét.
A babám eszik rendesen, jó sokat. Ezen felül is van egy halom tejem, ha nem fejem le, fáj a mellem. Egyelőre lefagyasztom, aztán majd le fogok adni belőle, jó lesz más mamáknak.
Minél többet fejsz, annál több tejed van. Azért mondták nekem is az elején, hogy ne fejjem le a mellem teljesen, mert túl sok lesz a tej. Talán ezért mondta a védőnőd. De ha feszül a melled, akkor mindenképp fejd, mert csúnya mellgyulladást lehet tőle kapni. Ha kevés a tej, akkor is jól jöhet.
Lefagyasztani túl sokat azonban nem érdemes. Más anyukáknak eladni csak frisset lehet. Ha később elapad a tejed, akkor esetleg jól jöhet, de túl sokáig amúgy sem érdemes eltartani, mert a tej a baba igényeinek megfelelően változik. Egy 6 hónaposnak már nem jó a 3 hónaposnak "készült" tej. Eleinte én is fagyasztottam el egy csomót, de aztán mind kidobtam. Egy csomó pénzbe kerültek a sterilizálható dobozok, meg nem fért semmi más a hűtőbe. Nem nagyon érdemes.
Szió!
A védőnők azért mondják, hogy ne fejjenek a kismamák, mert most ez a divat. Azt mondják, hogy a kereslet-kínálat elve érvényesül és amennyi kell a babádnak, annyi tejed termelődik - , ami szerintem nem igaz.
Mint ahogyan azt is divatból mondják, hogy három óránként meg kell etetni a babát ha éhes, ha nem. Néhány évvel ezelőtt ugyanezek a védőnők még az igény szerinti szoptatás hívei voltak. Ez van.
A fejés szerintem nagyon jó dolog, ennek köszönhetően 6 hónapig csak anyatejen élt a kislányom.
A kérdésre természetesen szeretnék válaszolni. :))) ÉN a kezdetek kezdetén, mikor még nem éreztem, hogy lazul a mellem, időre fejtem, ami általánban 20-30 perc volt.
Miután viszont már érzed, hogy a fejéssel lazul, akkor már nem kell időhöz kötni, hanem mikor már nem feszülnek a melleid, abbahagyhatod a fejést.
Boldog szoptatást!!!
ZIta (8 hónapos kislány anyukája)
Még valami kimaradt. NAGYON ÜGYES anyuka vagy!!! A fejés igen macerás dolog, és nagy áldozat, sajnos nagyon kevesen csinálják. Szuper vagy!!!
Zita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!