Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tehetnék? Hogyan ébreszthe...

Mit tehetnék? Hogyan ébreszthető a baba?

Figyelt kérdés
5 hetes a fiam. Tejem van vmennyi, a szopizást úgy fejezi be, hogy marad tej a mellemben (általában kézzel megnyomva könnyen jön még), de kap tápszeres pótlást. Sokat szoptatok, mégsem tud jóllakni mellből, elalszik rajta 5-10 perc után (jó esetben... ritkán tovább is bírja de van hogy eddig se), aztán akkor jön a komfortszopizás, eszik még olyankor is, de keveset. Felebreszteni nem tudom, arra se ébred rá ha vállra rakom, arra se ha lerakom az ágyába... viszont 10perc múlva már éhesen sirva nyüszörögve ébred. ritkán előfordul hogy jól alszik csak szopi után is. tehát már többedik napja az a program hogy 10-20perc szopi bal mellből, 10p alvás, 10-20p szopi jobb mellből, 10p alvás, majd megeszi a 60-90ml tápszert, és alszik 2.5-3 órát. Hogyan csinálhatnám jól? Ez szerintem neki se jó, nekem meg főleg nem, alig tudok aludni, főként éjjel ez a program...
2022. szept. 4. 06:33
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Ne pótolj!

Növekedés ugrása van.

Most növeli a tej mennyiségét.

A legnagyobb hiba amit el lehet követni, hogy ha van tejed, akkor is pótolsz ( kivéve, ha nem szeretnél szoptatni)

A mell soha nem fogy ki teljesen, mert stimuláláskor termelődik a tej. Az elején vannak túltelítődések, ez pont emitt van, mert a mell alapvetően nem a tej tárolására való, hanem termelésére.

Ha úgy èrzed nem lakott jól, vagy hamar ébredne, akkor egy kicsit még ne hagyd bealudni.

Cirógasd meg az állát, orra alatt, füle mögött.

Viszont, ha elalszik, akkor annyira azért éhes nem lehet.

Ha elkezded pótolni, akkor lusta lesz szopizni, merr meg kapja üvegből könnyen, ezt naggggggyon gyorsan megtanulják, baromi okosak már ilyenkor, ha a szükségleteik kielégítéséről van szó.

Az időre viszont annyit, hogy a gyerekeim 2 hetes koruk után 10 percet sohasem szoptak egyben.

Egyrészt nekem is nagyon sok tejem volt és erős tejleadóm, másrészt elfáradtak.

Viszont éjjel kevesebb és tsírosabb a tej, emiatt egy időben éjfélig az óránként 6 perc szopi volt szintén.

De elmúlt pàr hèt alatt ( aztán nálunk jött a hasfájás is)

Ha bizonytalan vagy,akkor kérj szakember( laktációs tanácsadói) segítséget.

Nálunk az eseted pont téma volt az anyatejes napi rendezvényen

2022. szept. 4. 07:04
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se adj tápot. Ebben a korban ez normális viselkedés. Ibclc sokat tud segíteni, a kétségeid megszüntetni, keress egyet, akit felhívhatsz.
2022. szept. 4. 07:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Hívj szoptatási tanácsadót.
2022. szept. 4. 07:34
 4/6 anonim ***** válasza:
27%
Az enyém is bealudt cicin, sárgasága volt, aludt egész nap kb. Én az állát cirógattam, meg beszeltem hozzá. Max 20 percet hagytam enni, de az alatt nem hagytam aludni. Hamar eljutottuk oda h kiitta kb 7 perc alatt mint egy sörös poharat és aludt egyből utána. Nem kellett pótolni végül, beállt.
2022. szept. 4. 07:37
 5/6 anonim ***** válasza:
A kórházban azt mutatták, hogy ahogy fogom a fejét, piszkalgassam meg kicsit a füle mögött mikor kezdi abbahagyni a szopit, nekünk bevált.
2022. szept. 4. 16:22
 6/6 anonim ***** válasza:
4es vagyok, miért lettem lepontozva?
2022. szept. 4. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!