Mennyi a normális/sok/kevés tej szülés utáni napokban?
A héten szültem, szülés utáni 3-4. nap lett talán több tejem. Ma 1 szoptatás után lefejtem ami a mellemben maradt, 25mili körül lett. Tegnap mindkettőből fejtem szoptatás után (csak 1ből evett), az 50mili lett. Ez soknak, átlagosnak, kevésnek számít? Csak hogy a későbbiekben mire számíthatok majd.
Első baba, környezetemben nincsenek anyukák, csak akiknek nagy gyermekük van már. Komolyan érdekel a kérdés, nem vitaindítónak, hencegésnek, akárminek szántam, szóval kérlek ne kotekedjetek :)
Nem tudod a mennyiségét máséval összehasonlítani, mert mindenkinek más összetételű és mennyiségű teje termelődik. Én hiába írom le, hogy én az egyik mellemből 600-650ml tejet tudok leszívni naponta, ami mellett a babám 800-1000 grammokat hízik, lehet a te tejed kevésbé vagy jóval kalóriadúsabb és kevesebbel is megelégszik a babád vagy éppen több kell neki.
Mindig a kisbabádból kiindulva fogod látni, hogy kevés, pont elég vagy sok tejed van. Ha van bőven pisis pelusa, megfelelően gyarapszik a súlya, akkor pont elég. Ha emellett mennyiségeket le tudsz fejni, akkor több van. Ha kevés a pisis pelusok száma, nem megfelelően gyarapszik a súlya és emellett elégetlenkedik is a cicin, akkor kevesebb van, mint kellene.
Én nem szoptattam az első napokban, csak fejtem. A tej megindulása után 2 dl körül fejtem 4 óránként. A szobatársak közül kinek több, kinek kevesebb volt (PIC anyaszoba).
Utána is bőven volt tejem. De ha a babád gyarapszik, akkor mindegy, mennyi marad szopi után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!