Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Semmit nem tudok tenni, ha...

Semmit nem tudok tenni, ha bealszik szoptatás közben?

Figyelt kérdés

Sziasztok anyukák!

Jelenleg még hozzátáplálok, de nagyon nyugtalanít a dolog, ugyanis csak szoptatni szeretnék. Vettem egy mérleget, evés előtt és után is mérem a kicsit. Tudom, valaki hülyeségeknek tartja ez a méricskélést. Szóval ha szépen szopik, erősen, hosszan, akkor 130, 110 grammal nő a súlya, alszik is 2,5 órát utána. Ha viszont hamar befejezi, mert bealszik, akkor 50, 80 grammal mutat többet a mérleg, fel is kell 1-1,5 óra múlva. Persze próbálom ébren tartani, ahogy a védőnő mutatta, megfogom a kezét, megérintem a nyakát, kicsit megpiszkálom, de semmi, K.O. Úgyhogy leteszem, én is megyek aludni, iszok, eszek, wc, de mire elaludnék, már fent is van a picur.... Rettenetesen fárasztó, mert egyedül csinálom.

Ma pl. egész reggel és kora délután nyugtalan volt, amint leraktam, felébredt. Tegnap óta a mellbimbómat is húzza, mintha dühös lenne kissé. Talán mert nem jön belőle semmi? Mindig figyelem, ahogy eszik, hallgatom, hogy nyel e. Folyamatosan nyel, amikor elengedi a bimbót, folyik tej ki a szájából.

Illetve lenne még egy kérdésem: Ha bealszik a barátok, büfiztetitek? Szoptatás közben tartotok szünetet? Mert mikor üvegből adom neki (már egyre kevesebbet), akkor le-le állunk, mert nyel, mint 🦆 a nokedlit, túl hevesen eszik. Mi a helyzet a szotatással e téren? Álljak le időnként és büfiztessem? Csak úgy rátapad, hogy az nocsak.

Megköszönném, ha valaki segítene ezekben a kérdésekben! 😊🙏

2022. júl. 26. 19:44
 1/9 A kérdező kommentje:
Ami fontos, de lemaradt: 17 napos a pici.
2022. júl. 26. 20:09
 2/9 anonim ***** válasza:

- orra alatt vagy az àllát szoktam cirógatni amikor bealudna idő előtt, így tanították a csecsemősök. De nem csak új simogatva, hanem úgy határozottaban

-ha nem fáj a hasa én nem büfiztettem, ha bealudt akkor sosem.

- mennyi idős?

Lehet növekedés ugrása is, plusz estére kevesebb de zsírdúsabb is a tej

2022. júl. 26. 20:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Én mindig hagytam hogy annyit egyen és aludjon amennyit ő akar. Tudom kellemetlen lehet ha nem alszik valami sokat időnként, de még nagyon kicsi, ez egy ilyen időszak, hozzá lehet szokni. Az meg hogy kevesebbet eszik néha, gondolj bele hogy te sem mindig ugyanannyi ételt kívánsz, ugyanúgy neki is ingadozóak az igényei, hozzá is kell alkalmazkodni.

Ha így bealudt nem büfiztettem, szopi közben nem kellett az én gyerekemet de pl ismerősnél igen (tápszerrel) de már nem emlékszem miért/hogyan 😬

A bimbóhúzásra nincs ötletem, ha ilyen szépen jön a tej 🤷‍♀️

2022. júl. 26. 21:56
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Igen, lemaradt, hogy 17 napos, kommentben írtam meg utána.

Most is már evett, kb. 9-re fejeztük be. Aztán fürödtünk. Most megint eszik. Az előbb bealudt, elengedte a bimbót. Gondoltam megbüfiztetem. Erre kis agresszív lett. Mint aki rettenetesen éhes. Szopni is intenzíven szopik, kicsit mintha ideges lenne, vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak. 😅

2022. júl. 26. 22:13
 5/9 A kérdező kommentje:
#2 Növekedési ugrásra gondoltam én is, de az nem 3 hetesen van? Ő még csak 17 napos. Vagy nem feltétlenül akkor jelentkezik, mikor betöltik a 3. hetet?
2022. júl. 26. 22:15
 6/9 anonim ***** válasza:

Az csak kb időpont

Amúgy nekem akkor csinákta még, amikor nagyon jött.

Viszont nálam inkább az volt a “baj” , hogy sok tejem volt, ami nagyon erős leadóreflexszel jelentkezett..

De ez lehet kevesebb tejjel is így ..

(Amikor elkezdtem írni előbb, akkor még az első válaszod nem volt ott)

2022. júl. 26. 22:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez nem tankönyvi dolog, az csak egy átlag. Olyan mint a 28 napos ciklus a nőknél.

Én pl. Onnan tudtam, hogy növekedédi ugrásban volt, hogy nem volt kakis pelus. Mindent hasznosított a tejből.

2022. júl. 26. 22:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Teljesen normálisan működik a babád. Ez ilyen. Te sem időre eszel ugyanannyit. Az is normális, ha óránként eszik egy picit, és az is, ha ritkábban, nagyobb mennyiséget. Tejed pedig attól lesz, ha sokat van mellre téve. Ehhez pont az az ideális, ha óránként kéri, ezzel stimulálja legjobban a tejtermelést.
2022. júl. 27. 08:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Megpróbálhatsz az itt leírt módszerrel segíteni magatokon egy kicsit:

[link]

A lényeg, hogy ha bealudt és már nem hallod a nyeléseket, akkor a kézi fejés mozdulataihoz hasonlóan megnyomod a melled, és így kiváltasz még egy tejleadót. Ha szerencséd van, még nem alszik mélyen, akkor álmában folytatja az evést. Túl gyakori etetések esetén (meg túl kevés tejnél) szokták javasolni, mert így jobban kiüríti a baba a mellet.

2022. júl. 27. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!