Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 4 hónap után visszajött a...

4 hónap után visszajött a tejem, hogyan lehetséges ez?

Figyelt kérdés
Most 8. hónapos a babám, 4 hónapos volt, amikor elment a tejem, hiába próbálkoztam nem volt elég és még az a kevés sem kellett neki, hiába kínáltam folyton.Most 4 hónap után, mikor már a fogacskái is kijöttek, eszünk mindent, visszajött a tejem- lehajoltam reggel a kislányomhoz és éreztem, valami hideget a pólómon, nem is gondoltam komolyan, de megnyomtam a mellem és láttam, hogy picit ugyan, de kibuggyant egy kis tej, a bal mellemnél viszont határozottan látszik, hogy a "betokozódott" mellbimbóm alatt fehérlik a tej, csak nem tud kijönni a hártyától! Hihetetlen, még nem hallottam ilyet. Hogyan tudnám szerintetek jobban beindítani? Mit tehetnék? Előre is köszönöm!
2010. szept. 22. 08:35
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem vagy terhes? Azt olvastam, hogy olyankor indul ujra be a tej, vagy hormonzavar miatt. Szerintem mielott barmit tennel, elobb legy biztos benne, hogy nem vagy terhes, mert az nem tenne jot, ha elkezdenel fejni terhesseg alatt. Valoszinuleg a kislanyod mar nem fogadnal el ujra a melled, igy ha tejszaporitasra is kerulne a sor, fejned kellene, es igy adni neki oda.
2010. szept. 22. 09:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Biztosan nem vagyok terhes, mert megfelelően védekezünk, de biztos, ami biztos elmegyek holnapután orvoshoz, mert megkóstoltam és sós íze van, ami nagyon furcsa, hiszen a tej édes szokott lenni...
2010. szept. 22. 11:32
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem is volt sokáig váladék a mellemben, miután már nem szoptattam. Ez már nem tej. A mennyisége változó lehet, lehet, hogy nem csöppen el, vagy nem is érzed, aztán meg egyszer úgy jársz, ahogy te is leírtad. Mindenesetre nincs annyi belőle, mint a tejből. Ezt a magas prolaktin okozza. A tejcid már sajnos nem tér vissza. Ha szoptatni szeretted volna még, akkor anno kellett volna valamit kitalálnod, hogy fogadja el a babád azt a picit, ami van. A cumisüvegből ugyanis könnyebben jön a tej, ezért is hagyják abba a szopit a mellétáplált babák. (már amelyik abbahagyja, mint a tied)
2010. szept. 22. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!