Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi idő után keltsem, úgy...

Mennyi idő után keltsem, úgy értem rakjam újra cicire, ha magától nem ébred fel? Nálam még messze nem állt be a kereslet-kínálat dolog.

Figyelt kérdés
3 órája kapott cicit, bealudt. Kicseréltem a pelust, utána újra kapott cicit. Ennek 2 órája és 15 perce. Azóta alszik. De még pici. Eddig úgy van, hogy pótoltam is neki, most szoptatom és fejek neki. Szerintetek? Nem akarom, hogy megérhezzen, sírva keljen.
2022. júl. 15. 22:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%

Engedjünk már el ezt a 3 óránként kötelező evést? Persze ha nyomós ok van rá akkor oké. (Sárgaság, koraszülött stb...) nem az őskorban élünk.

Akik 3 óránként keltik és etetik, ők is parancsszóra esznek? Majd jelzi a baba ha éhes.

2022. júl. 16. 05:55
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Sajna nem tudom, hogy elég tejem van e neki, emiatt próbálom lekövetni. Eddig kapott tápot is, kiegészítésnek. Most próbálok csak anyatejet. Azt mondják, hogy figyelni kell a babát, ad jeleket, ha éhes. Illetve, hogy ne várjam meg, míg sírni fog. Hallottam, hogy kicsit, nyöszörgött, de csak egy pillanatra. Ezt többször történt. Alvó baba nem ad jeleket? Csak ha fent vannak? Mint sírás, kezek szopása, cuppogás stb?

2022. júl. 16. 06:26
 13/16 anonim ***** válasza:
47%

Fel fog kelni

Jah nekem egyik gyerek sem adott igazi jelet

Azonnal üvöltött, pedig szinte minden nyekkre mellre kerültek.

Fejőm sem volt a 2. Gyereknèl.

Felesleges dolog lett, az első sem fogadta el legejve, aztán megtanultam kézzel fejni, ha kellett, de 1 alkalommal kellett mellgyulladás miatt

2022. júl. 16. 08:35
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Persze nem kell 3 óránként etetni,DE az enyém belealudt a szopiba mert az ugye melós, utána meg persze üvöltött mint a sakál mert éhes volt. Amikor alapból aludt békén hagytam,de a szopi közben aludt el akkor megcirógattam a tarkóját. Ilyen esetre írtam a 3 órát. Nem azt értem ez alatt, hogy szigorúan 3 óránként etesd mert az hülyeség, de érdemes minél gyakrabban szoptatni hogy legyen tejed.
2022. júl. 16. 09:03
 15/16 anonim ***** válasza:
70%
Én sose keltettem fel. Az első 3 hónapban óramű pontossággal kelt, 3 hónaposan meg már szinte átaludta az éjszakát. Ha éhes úgyis felkel. :)
2022. júl. 16. 10:00
 16/16 anonim ***** válasza:
Az én babám álmában is mutatta a klasszikus éhségjeleket: picit nyöszörgött, forgatta a fejét ide-oda (ilyenkor elvileg a cicit keresi), rágta az öklét, talán még tátogott is. Nekünk az vált be, hogy ilyenkor fölvettem, tisztába tettem és megszoptattam, amibe mindig belealudt. Ha húztam volna az időt, mondván, hogy alszik, akkor nagy sírás és rúgkapálás lett volna pelenkázás közben (de pelenkázni muszáj volt, sokszor 3 órát se bírt ki egy pelus).
2022. júl. 16. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!