Mikor törődtetek bele, hogy nem tudtok (vagy csak részben) szoptatni?
Figyelt kérdés
Mikor fogadtátok el, törődtetek bele, hogy nincs elég tejetek? Hány hétig, hónapig "gyötörtétek" magatokat, próbálkoztatok a különféle praktikákkal ("csodaszerek", levesek, italok, fejés, stb...), míg végül beláttátok/belenyugodtatok hogy nincs vagy kevés tejetek van a babátok számára?2022. júl. 3. 19:51
A kérdező szavazást indított:
Pár hèt próbálkozás után feladtam.
1 hónapig.
2 hónapig.
2 hónapnál tovább.
30 szavazat
1/5 anonim válasza:
6 hetes korában mondtam egy este üres mellekkel, ordító baba mellett zokogva, hogy kész, befejeztem, tápszer. Másnap reggelre úgy bedurrant a mellem, hogy hajnalban fel kellett kelnem fejni és egésznap meleg borogattam az egyiket, mert óriási csomó alakult ki benne. Megint elsírtam magam, hogy nem elég, hogy a babám éhezik még ez is... Pont a következő hétre beszéltem meg időpontot egy laktációs tanácsadóval. Úgy voltam vele, hogy oké, adok még neki egy esélyt. Kicsit rendezte a gondolataimat, miket próbáljak ki, stb. Oké, újabb másfél hónap próbálkozás következett. Utána egymás után sok este megint lepukkant mell, síró csecsemő, zokogó anyuka... és akkor már a férjem is és a laktációs tanácsadó is azt mondta, hogy mindent megtettünk, de ez akkora stressz nekem, hogy engedjem el. Sz*r érzés volt, hogy mindent megteszek, de nem tudom táplálni a babámat. 3 hónaposan kezdtünk kiegészíteni... Nekem lélekben megváltás volt. Nem görcsöltem végre az esti etetés előtt, a babám nem ordított, én nem zokogtam. Sajnálom, hogy nem engedtem el előbb. Utólag visszagondolva a növekedési ugrásokat nem tudtam igazán lekövetni, csak nagyon hosszú átmenettel, sok stresszel. Valószínű pont a 3 hónaposnál adtam fel. Megjegyzem 14 hónapos koráig szoptattam napi 1-2 adag tápszerrel kiegészítve. Ma már csak mosolygok a kezdeti görcsösségemen. :)
2/5 anonim válasza:
Egy pillanatig sem tudott szopizni egyik lányom sem, csak ordítottak a mellemmel a szájukban, úgyhogy a kórházi 1,5 nap után tápszert kaptak.
1,5 hónapig tudtam napi max. 20-30 millilitereket lefejni, majd elengedtem az egészet a csudába. A pici tejem úgy apadt el, hogy észre sem vettem. A gyerekek makk egészségesek és én sem idegesítettem magam.
3/5 anonim válasza:
Én is próbálkoztam sokat, de amikor a gyerekem már ordított sokszor az éhségtől akkor megkérdeztem magamtól, hogy most akkor kinek is jó ez? Nekem egy hatalmas stressz volt az etetés már-már ott tartottam, hogy kezdtem megutálni az egészet. Szóval elengedtem és a gyerekem azóta jól van lakva és nem szenved sem ő, sem én
4/5 anonim válasza:
Mondjuk rögtön ahogy kiderült? 🤨
Miért kellett volna "gyötörnöm magam"? Nem mindenki lelkibeteg hogy ennyitől letargiába essen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!