Az a baba, aki egész sokáig anyatejet is kapott, pl. 2éves korán túl is, annak megfigyelhető, hogy más - fejlettebb a fizikuma, erősebb, egészségesebb stb idősebb korában?
Én 9 hónapig voltam anyatejes. Most 30 vagyok, vilag életemben sportoltam, 3 szakmám van,nyelvvizsgám. A betegséget hírből ismerem.
Öcsèm 2,5 éves koráig szoptatta anya. (Kórházba kellett jarni sokat vele, mert 1 évesen leforrázta magát és plasztikazták 2 éves koráig 4x. Emiatt ő igenyelte addig anya "közelségét".
Ő most 28. Vaságyastól 60kg. Világ életében ilyen testalkat volt. Ha sportolt, ha zabált, ha koplalt. Van 1 szakmája, abban dolgozik. Minden évben 2-3x tuti beteg.
Szóval ezt nagyon nem lehet a szoptatásnak betudni.
Ezt erősen kétlem, bár csak személyes példát tudok hozni. A lányom alapvetően tápszeres volt, csak az első 4 hónapban tudtam neki tejet adni, mert egyszerűen nem volt több.
Sógornőm sokáig szoptatta a lányát, kizárólagos anyatejes volt, semmi táp.
Az én lányom ovi/bölcsi mellett max 3 alkalommal beteg, eddig két hétnél többet összesen nem hiányzott egy adott tanévben. Erős fizikumú, sokat mozog, jó az erőnléte, és sok mindenben ügyes.
Sógornőm lánya folyton beteg, asztmás is, nincs olyan hónap, hogy ne kapna el valami nyavalyát.
Én magam is tápszeres voltam, férjem is, ritkán vagyunk betegek, nem vagyunk gyengék sem, mérnöki diplomával talán annyira buták sem :)
Tesóm 3 éves koráig kapott anyatejet. Nem beteges, nem hízékony, viszont allergiás már egészen kicsi kora óta.
Én csak 3 hónapos koromig kaptam, nekem abszolút semmi bajom, de én pl. könnyebben hízok. Elvileg ezzel is van összefüggés.
A gyerek magassàgàt, sùlyàt, testfelepìtesèt a genetika ès egyèb környezeti tènyezők befolyasoljàk.
Szoptatàs kevesbe, bàr a 2es tìpusú cukorbetegsèg ritkàbban alakul ki kèsőbb azoknàl, akik sokàig kaptak anyatejet.
Az arcizmokat, àllkapcsot viszont tènyleg a szoptataskor kifejtett izommunka alakítja, hiaba van lepontozva , aki ezt vàlaszolta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!