Ha a baba nonstop cicin van/volt, mikor áll/t be a ritkább szopizásokra? És azok általában milyen időközönként voltak?
Gondolom amíg fel nem szaporítja a szükséges mennyiségre magának, addig biztos gyakrabban szopizna. De ez kb meddig tart?
És ha cumizavaros és így van leszoktatva a cumiról? Volt már így valaki?
A babám 2 hónapos, születése után rámtukmálták a bimbóvédőt (de azzal nem tudott eleget kiszívni és fejt tejjel cumiból pótoltam) és végre most tartunk ott (szoptatási tanácsadó segótsegével 27-e óta sikerült először), hogy elfogadja a mellem, de egész nap ciciztetni kell, mert ahogy több idő telik el 2 szopi közt és annyira éhes lesz hogy behisztizi magát, már nem fogadja el a cicim, hanem a cumiból gyorsan jövő tej kell neki.
Az is gond lehet hogy nem elég neki a tejem, így ha egész nap cicin van, mit gondoltok mennyi idő után tudja felszaporítani magának?
A tanácsadódat kérdezd! Ő tud a legpontosabb becslést adni erre.
Első gyereknél nekem nem sikerült legyőzni a cumizavart, és felszaporítani se eléggé. Így 4 hónaposan vége lett, még a lefejt tejet is visszaköpte.
Második nem kapott cumit/üveget, de vele is borzasztó lassan állt be. Még 5 hónaposan is órákig lógott rajtam. És valamikor 7 hónapos korától állt be. Akkor már kapott egyebet is. És végül 3 felett szokott le.
Hát én az első gyerekem 3 hetes korában voltam két hétig kórházban, ekkor ugye addig cumiból evett. Nála nem lett cumizavar, de a tejem a fele volt, az étvágya meg a dupla, mire visszakaptam, így olyan 3 hónapos korában lett újra csak anyatejes. De ő viszonylag ritkán evett sokat, nagyokat aludt.
A második sosem kapott cumit, de 6 hós koráig kétóránként evett még éjszaka is.
Szóval én ebben nem látok semmi nagy tanulságot, csak hogy minden baba étkezési szokásai eleve mások. Vannak kitartóak, vannak lusták, vannak nagyétkűek, vannak akik sokszor esznek keveset... Mint a hogy a felnőttek is.
Tejszaporító technikák közül nekem az hozta meg az áttörést, amikor váltott mellből szoptattam több körösen, mert akkor mindig talált benne valamit, nem aludt el és egyben a fejést is letudtam. Tehát jobb-bal-jobb-bal-jobb-bal... Teák közül pedig a görögszénamag vált be a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!