Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha a baba nonstop cicin...

Ha a baba nonstop cicin van/volt, mikor áll/t be a ritkább szopizásokra? És azok általában milyen időközönként voltak?

Figyelt kérdés

Gondolom amíg fel nem szaporítja a szükséges mennyiségre magának, addig biztos gyakrabban szopizna. De ez kb meddig tart?

És ha cumizavaros és így van leszoktatva a cumiról? Volt már így valaki?

A babám 2 hónapos, születése után rámtukmálták a bimbóvédőt (de azzal nem tudott eleget kiszívni és fejt tejjel cumiból pótoltam) és végre most tartunk ott (szoptatási tanácsadó segótsegével 27-e óta sikerült először), hogy elfogadja a mellem, de egész nap ciciztetni kell, mert ahogy több idő telik el 2 szopi közt és annyira éhes lesz hogy behisztizi magát, már nem fogadja el a cicim, hanem a cumiból gyorsan jövő tej kell neki.

Az is gond lehet hogy nem elég neki a tejem, így ha egész nap cicin van, mit gondoltok mennyi idő után tudja felszaporítani magának?

2022. máj. 1. 13:12
 1/8 anonim ***** válasza:

A tanácsadódat kérdezd! Ő tud a legpontosabb becslést adni erre.

Első gyereknél nekem nem sikerült legyőzni a cumizavart, és felszaporítani se eléggé. Így 4 hónaposan vége lett, még a lefejt tejet is visszaköpte.

Második nem kapott cumit/üveget, de vele is borzasztó lassan állt be. Még 5 hónaposan is órákig lógott rajtam. És valamikor 7 hónapos korától állt be. Akkor már kapott egyebet is. És végül 3 felett szokott le.

2022. máj. 1. 13:53
 2/8 anonim ***** válasza:
54%

Hát én az első gyerekem 3 hetes korában voltam két hétig kórházban, ekkor ugye addig cumiból evett. Nála nem lett cumizavar, de a tejem a fele volt, az étvágya meg a dupla, mire visszakaptam, így olyan 3 hónapos korában lett újra csak anyatejes. De ő viszonylag ritkán evett sokat, nagyokat aludt.

A második sosem kapott cumit, de 6 hós koráig kétóránként evett még éjszaka is.

Szóval én ebben nem látok semmi nagy tanulságot, csak hogy minden baba étkezési szokásai eleve mások. Vannak kitartóak, vannak lusták, vannak nagyétkűek, vannak akik sokszor esznek keveset... Mint a hogy a felnőttek is.

Tejszaporító technikák közül nekem az hozta meg az áttörést, amikor váltott mellből szoptattam több körösen, mert akkor mindig talált benne valamit, nem aludt el és egyben a fejést is letudtam. Tehát jobb-bal-jobb-bal-jobb-bal... Teák közül pedig a görögszénamag vált be a legjobban.

2022. máj. 1. 14:07
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, eddig a fejést is szaporító fejéssel csináltam, amivel 2 ciciből a 160ml minden alkalommal megvolt már 4 óránkénti fejéssel. Szóval kb 80ml-t le tudna szívni cicinként szerintem. Remélem tudja szaporítani még, azért adok magunknak egy hetet, most sok minden történt/ történik egyszerre (bimbóvédő elhagyása, cumisüveg elhagyása, csak ciciből etetés), gondolom kell idő a hozzászokáshoz is.
2022. máj. 1. 14:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor állt be, amikor tápszerre váltottunk. Gondolom nem ezt szeretnéd "hallani", mert szoptatni szeretnél, így nem is részletezem. A lényeg, hogy ez is egy lehetséges út.
2022. máj. 1. 16:06
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Miért kérdezed ezt más gyerekéről? Ez végtelenül egyedi.
2022. máj. 1. 16:50
 6/8 anonim ***** válasza:
46%
Gratulálok, nagyon ügyesek vagytok, szuper, hogy sikerült visszaállni a cicire! A babám nem tejszaporítás miatt, hanem mert így volt neki jó (gondolom), fél éves korában kezdett 2 óránál ritkábban szopni. 8 hónaposan már képessé vált éjjel akár 6 órát aludni egyben.
2022. máj. 2. 13:03
 7/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok, akit érdekel, azért írok egy helyzetjelentést: 3 nap óta a cumit teljesen elfelejtettük 😊, fecsiből is csak 10-20 mili pótlás kell és az is csak estére már. Reggel mikor teltebb volt a cici, egyszer 100g-t mértem, máskor 75 vagy 55 is volt egy-egy szopizás után.. nagyon bizakodom. 😇 viszont ami probléma elő jött, hogy gyakrabban visszajön neki tejcsi, gondoljátok hogy több levegőt nyel így? :/ pukizni is többször pukizik kicsiket, tekergőzik, biztos fáj a hasa
2022. máj. 4. 12:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem is tudom, mikor múlt el nálunk a rengeteg bukás és szélgörcs. 4 hósan még bőven volt. Akkor mentünk szoptatási tanácsadóhoz is, mert azt reméltem, segít ebben a kétóránkénti szoptatásban, amitől addigra igen kimerültem. De az egyedüli meglátása az volt, hogy tökéletesen szopik a baba, kár lenne beavatkozni.
2022. máj. 4. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!