Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Túl sokat eszik a babám,vagy...

Túl sokat eszik a babám,vagy természetes a hasfájás?

Figyelt kérdés

1,5hetes kisfiam van,és nagyon tanácstalan vagyok.

3680grammal hoztuk haza, most 4kiló. Egy egy étkezésre 100-130g körül szopik,ami rengeteg elvileg. De nagyon kéri és ha előbb elveszem nagyon sír.

Az a probléma hogy rengeteget fáj a hasa,látom ahogy erőlködik kakilni pukizni,görcsösen húzza a lábait.

Az elérhető összes szakembert megkérdeztem a lakóhelyünkön, egyesek szerint nem tud túl sokat szopni,mert ő tudja mennyi az elég,másik szerint méregessem és max 90gramot kaphat.

Ugye elég nehéz szoptatva belőni hogy mikor tart 90nél,de ha előbb leveszem akkor sír és éhség jeleit mutatja,nem is tudom megvígasztalni.

Amiket próbálok: espumisan csepp,biogaia,lefejni egy jó részt a mellemből és akkor a maradék az övé, hassimogatás és lábhúzogatás,3,5-4órára csúsztatott etetés,teáztatás.

Valahogy minden csak rövid ideig válik be és rossz nézni ahogy görcsöl,de éhen sem maradhat.

A tejem rengeteg,elvileg jó minőségű,nem eszek puffasztó dolgokat, a babának normális a széklete/vizelete.

Előre is köszönöm ha valaki megosztja a meglátásait!

2022. ápr. 29. 07:34
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

A szülő kényelme volt ez a 3 óránként etetés többnyire,nem a gyereké..

Ha éhes adni kell neki enni.Már,ha nem akarod hallgatni etetésig,hogy egyre keservesebben sír,ordít vagy esetleg ájulásig kesereg..

2022. ápr. 29. 20:41
 22/27 anonim ***** válasza:
58%
A szülőnek sem volt kènyelmes a 3 òrànkènt etetès. De a minden kötelező/tikos vilàgàban mèg ezt is szabàlyoztàk. (Sajnos ez az àltalànos szemlèlet nagyon lassan hal ki)
2022. ápr. 29. 20:48
 23/27 anonim ***** válasza:
80%
Igen, szerintem a szülőknek is pokoli lehetett hallgatni a baba üvöltését. Nekem anyukámnak elment a teje a második héten. Amikor itt volt velem és látta, hogy szoptatok elsírta magát, hogy ezt ő miért nem így csinálta. Hát a legtöbb anyukánál erre volt jó a csodálatos rendszer. Mégegyszer mondom, tudom, hogy vannak babák akiknek jó a 2-3 óránkénti etetés.
2022. ápr. 29. 20:55
 24/27 anonim ***** válasza:
67%
Mikor nagymamàm szült, mèg 4 òrànkènt ,,kellett" etetni a gyereket. Ő nagyon vonalas volt, betartotta szigorùan. A gyerek üvöltött, neki ömlött a teje... Senkinek nem volt jò. :'(
2022. ápr. 29. 22:41
 25/27 anonim ***** válasza:
7%

#19: te még sosem ettél túl sokat? Még soha életedben nem érezted úgy, hogy túletted magadat, jobb lett volna kevesebbet enni? Egy kisbaba igenis tud túl sokat enni, csak éppen semmit sem tehetsz ellene, nem tépheted le a ciciről korábban, mert akkor üvölteni fog.

Régen a szigorú etetési idő volt a megszokott, aki mást mondott az minimum ufo volt, de inkább kinevették. Most a másik véglet van, mindenfajta rendszer vagy idő az ördögtől való, gyakorlatilag boszorkányüldözés folyik mindenkivel szemben, aki ellent mer mondani a folyamatos szoptatás szentségének.

A józan ész is azt mondja, hogy ha fáj a hasa a babának, akkor arra nem az a megoldás, hogy egyen még egy kicsit.

2022. ápr. 30. 11:38
 26/27 A kérdező kommentje:

Az éjjelünk szörnyű volt, végig görcsölte az egészet, még álmában is nyögött keservesen. 3szor kakilt. Amint több a tejem egyből ez van.

Várom hogy rendeződjön :/

2022. ápr. 30. 11:49
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy tùl sok laktòzban gazdag ,, első" tejhez jut. Megpròbàlhatod a blokkszoptatàst, amikor 3-4 òràn belül mindig ugyanarra a mellre teszed vissza, ìgy több zsírosabb ,,hàtsó" tejhez jut.

Amelyik mell èppen nincs soron, max annyit fejj belőle, hogy ne feszüljön kellemetlenül, ha túl sokat fejsz túltelítődhet.

De ekkora gyerek lehet, hogy mèg kicsi a blokkszoptatashoz, mèg neked sem àllt be teljesen a tejtermelèsed a kereslet-kìnàlat szerint. Ez csak egy ötlet volt, nehogy megzavard a szoptatas kialakulàsàt, ha ùgy latod nektek többet àrt, mint hasznàl, akkor ne csinàld.

2022. ápr. 30. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!