Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Túl sokat eszik a babám,vagy...

Túl sokat eszik a babám,vagy természetes a hasfájás?

Figyelt kérdés

1,5hetes kisfiam van,és nagyon tanácstalan vagyok.

3680grammal hoztuk haza, most 4kiló. Egy egy étkezésre 100-130g körül szopik,ami rengeteg elvileg. De nagyon kéri és ha előbb elveszem nagyon sír.

Az a probléma hogy rengeteget fáj a hasa,látom ahogy erőlködik kakilni pukizni,görcsösen húzza a lábait.

Az elérhető összes szakembert megkérdeztem a lakóhelyünkön, egyesek szerint nem tud túl sokat szopni,mert ő tudja mennyi az elég,másik szerint méregessem és max 90gramot kaphat.

Ugye elég nehéz szoptatva belőni hogy mikor tart 90nél,de ha előbb leveszem akkor sír és éhség jeleit mutatja,nem is tudom megvígasztalni.

Amiket próbálok: espumisan csepp,biogaia,lefejni egy jó részt a mellemből és akkor a maradék az övé, hassimogatás és lábhúzogatás,3,5-4órára csúsztatott etetés,teáztatás.

Valahogy minden csak rövid ideig válik be és rossz nézni ahogy görcsöl,de éhen sem maradhat.

A tejem rengeteg,elvileg jó minőségű,nem eszek puffasztó dolgokat, a babának normális a széklete/vizelete.

Előre is köszönöm ha valaki megosztja a meglátásait!

2022. ápr. 29. 07:34
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
83%
Jézusom, ne teáztasd a másfél hetes gyereket. A 3 óránkénti etetés csak ront a helyzeten. Igény szerint szoptasd, ez teljesen buta tévhit, hogy a sok tejtől fáj a hasa. Egyszerűen fáj mert fejletlen a gyomra. De ettől a sok hülyeségtől csak rosszabb lesz. Vegyél kendőt, a hordozás is segít. Egyébként ki kell bírni. Sajnos vannak babák akiknek az első időszak erről szól és ha fejen állsz is ez lesz. De teára egész biztosan semmi szüksége, csak tönkrevágod a kis emésztőrendszerét.
2022. ápr. 29. 08:26
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
A tea nem valò 6 hònap alatti gyereknek. Tönkreteszed vele az emèsztèsèt. Èn azonnal dokit vàltanèk.
2022. ápr. 29. 09:01
 13/27 A kérdező kommentje:

Huh nagyon sok hasznos választ kaptam!

Amúgy igen ez a 3óra azért is rossz mert fel kellett miatta ébresszem, pedig ő éjjel meg délelőtt akár 5órán át is aludna, napközben viszont enne 2óránként is.

Nekem is fárasztó volt meg ő is nyűgös lett az ébresztéstől, de azt mondták kiszáradhat ha 4óránál hosszabb ideig nem etetem.

2022. ápr. 29. 09:35
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Ne ébresztgesd semmiképp! Kicsit nyugi, el kell fogadni nincs csodaszer, csak az idő. A biogaia segíthet, torna, masszázs, hordozás, igény szerinti szoptatás, friss levegő segíthet. De ezek nem tuti receptek. Ilyen őskövület baromságok mint az időre etetés, tea, sok tej felejtsd el, mert károsak. Ami nálunk bejött, hogy én is levetkőztem baba is pelusban és rátettem a mellkasomra. Bőrkontakt az nagyon bejön nekik. És mély lélegzés :D vége lesz mire észbekapsz, hidd el! Kitartás!
2022. ápr. 29. 09:54
 15/27 anonim ***** válasza:
27%
Hát max az hogy elején érdemes 2 óránként etetni, az sem jó elvileg ha túl sokat alszik,de ez attól függ koraszülött-e, volt agyvérzése vagy sárgasága? Elvileg másfél hetesen nem kéne átaludnia az éjszakát,de minden baba más és más. Ezesd akkor amikor igényli és amennyit szeretne.
2022. ápr. 29. 10:08
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Ajajj, ez a gyerekorvos biztosan nem mai csirke. Ilyen fiatalon normális a hasfájás. Az emésztést, a belek mozgását is megélheti a baba fájdalomként, kakálás de még pisilés közben is nyöghet, erőlködhet. Ezek mind szokatlan, új érzések számukra. Az időre etetés elavult, te sem szigorúan x óránként eszel. Ráadásul ha gyakrabban igényelné az etetést, mire letelik a 3 óra már ki lesz éhezve, nagyobb mennyiséget és mohóbban fog enni, több levegőt nyel, a beragadt büfitől szintén fájhat a hasa. (az én kisfiam egészen 10-12 hetes koráig nagyon nehezen büfizett, ezt is tanulniuk kell) Ennyi idős kisbabának az elfogadható adagja 80-150 ml között van egyébként, és ha igény szerint ehet, nem fog kiszáradni egy 5 órás alvás közben :) Mellesleg az, hogy 3 óra alatt 2x is eszik nem jelenti azt, hogy mindkétszer megeszik 130 ml-t, annyit fog enni amennyire akkor épp szüksége van.

Vannak kisbabák, akiknek kicsit durvább a hasfájása, de nagy átlagban 3 hónapos korban olyan gyorsan elmúlik ahogy jött. Annyit tehetsz, hogy elengeded az időre etetést, büfiztesd evés közben is, pocakmasszázs óramutató járásának megfelelő irányban, kipróbálhatod a kólika tartást, lábtornáztatást. Vannak cseppek, amik segíthetnek: Espumisan/Infacol, Biogaia, laktáz enzim (boci csepp, receptre olcsóbb), 1 hónapos kor után adható a grip water, van akinek sokat segít. Végső esetben jó szolgálatot tesz a szélcső, de ezt tényleg csak nagyon indokolt esetben ajánlott hasznàlni, hogy a bébi ne szokjon hozzá a külső ingerhez a székeléshez. (a kakálást is tanulniuk kell, mikor melyik izmot ernyeszti/feszíti) A teát pedig hagyd. Az, hogy az erős tejleadó miatt fejsz az elején jó ötlet, amiatt is nyelhet sok levegőt.

Aztán az is lehet, hogy mindent megpróbálsz de a hasfájás marad, ez ilyen sajnos, nyugtasson a tudat hogy amit lehet megteszel, hogy segíteni tudj neki, de ha más nem az idő megoldja.

2022. ápr. 29. 10:23
 17/27 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek! :)
2022. ápr. 29. 12:03
 18/27 anonim ***** válasza:
27%

Nekem volt brutálisan hasfájós babám. Tényleg hadfájós volt. Minden éves után kínlódott (és nyilván sírt) szegény

1. Az oka egy bizonyos enzim hiánya, amit nem termel a szervezete. Hiába büfizteted, ha nem nyel levegőt akkor is rosszul fog emészteni kb 3 hónapos koráig.

2. A 3 óránkénti etetést nem kell betartani, de egy rendszer igenis jót tesz ezeknek a babáknak. Napközben 2-3 óránként etesd, éjjel meg hagyd aludni amennyit tud

3. Anyatejes babát elvileg nem lehet túletetni, de ők nem olvasták a szakirodalnat. Az én fiam mindíg pukkadadásig ette magát. Nem tudott csak kicsit enni. Ha cici került a szájába addig evett amíg bírt. Naná hogy fájt a hasa. Ezért ha egy bizonyos rendszer szerint etettem jobb lett (nyilván nem percre pontosan)

4. Hason altatás segít.

2022. ápr. 29. 12:27
 19/27 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudsz olyan poharat megtölteni ami már tele van.Ha többet enne mint amire szüksége van akkor sugárban hányná vissza minimum a felesleget.

Az én lányom 3080g-al született és a kórházban sem akarták elhinni,hogy már akkor 60ml tejet eszik egy étkezés alatt.Azthitték,hogy túlzok hogy haza engedjenek.(de ez is logikátlan,akkor is haza kell,hogy engedjenek,ha kevesebbet eszik..)

Most 5kg 120ml az adagja (2hó)

2022. ápr. 29. 19:51
 20/27 anonim ***** válasza:
91%
18. Lehet a te babádnak jót tett a rendszer, sokan vannak így, de a többségnek árt. Kérlek, csak olyat tanácsolj, amiben biztos vagy, vagy tedd hozzá, hogy nálatok így volt! Nem kell rendszert tartani, ha érdekel elmesélem miért találták ki azt a bizonyos rendszert.
2022. ápr. 29. 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!