Hogy váltok ki egy étkezést ,ha a baba 100% iszisz?
Kb 3 óránként cicizik kisfiam,váltott mellből. Ha egy étkezést ki szeretnék váltani.Hogy valósítsam meg,hogy ne gyulladjon be a mellem, ha a kiváltott étkezés miatt több ideig nem ürül a mell? Már a 6 órát is nehezen viselem, nagyon fáj. Volt màr mellgyulladásom is,és azt ha lehet,kihagynám 🤭
Egyáltalán hogy lehet addig eljutni majd, hogy csak este meg reggel van cici?
Az elején még nem eszik annyit, hogy egyből kimaradjon egy szopizás, étkezés után még igényelni szokták. És akkor amíg el nem kezd mennyiségeket enni, addig hozzá tud idomulni a melled a megváltozott igényhez is anélkül, hogy túltelítődne. Amikor már azt érzed, hogy kevesebbet eszik mondjuk tízóraira ciciből, akkor meg már ki is hagyhatod. Esetleg mellszívóval segítesz magadon, ha annyira jó evő, hogy nem kéri a cicit. Egyre kevesebbet szívsz le, amíg már nem feszül és nem kellemetlen, és pár nap alatt kevesebb tejed is lesz így.
És hát így, szépen, fokozatosan eljut az ember a napi 2x cicizésig :D Nálunk ez olyan 1,5 éves korában jött el, egyébként, de ő elég gyatra evő még most is.
Sehogy. Ne is akard. Már ha nem probléma.
Én 2 évig szoptattam, 1.5 évig legalább 2 óránként. Nem váltottam ki étkezést. De ez engem nem is zavart.
3!
Te beteg vagy...
Kérdező!
Először is, kóstoltatsz. Magyarán először szoptatsz utana kinalod kajaval.
Utána jön az, hogy először kaja, utana cici. Akkor ahogy kevesebbet kap, kevesebb tej termelődik.
Majd csak utana hagyod el teljesen az étkezesnél a cicizést.
Nem egyszerre hagyod el az összes etkezést, szoval nem csak reggel-este szoptatsz.
Ha fokozatosan teszed, hozzááll a kereslet-kínálat.
Mi pl 4 honaposan kezdtük. 5volt, mire 1 étkezest kivaltottubk. 6 hónapos korára a masodikat. Most lesz 7 hós, lassan a 3.étkezést is kiváltjuk.
Egyébként nem iszisz baba, hanem iszsz. Igény szerint szoptatott
Igény szerint jut el oda is ;)
Mivel a hozzátáplálást is úgy érdemes. Nem tukmálni, nem siettetni. Ht mellett is szoptatod igénye szerint, nem váltasz ki szigorúan étkezést. 1 éves korig iszisz esetén a ht egyébként is kóstoltatás, ismerkedés. Persze előfordulhat, hogy a baba diktál gyorsabb tempót.
Próbálj meg neki szopi után adni kicsi kaját pl. tízórai szopi után, ha elfogadja, akkor pár hétig próbáld így, egyre többet fog enni és kevesebbet szopizni.
Utána térj át arra, hogy a tízórai a kajával kezdődik, majd utána ha már nem kér, rögtön szopi. Szépen lassan egyre kevesebbet fog szopizni, és ha már nem kér egyáltalán tízórai után, akkor ki van váltva az étkezés, és kezdheted a következő étkezés kiváltását ugyanígy. Ezt a lassú menetet a tejtermelés is követni fogja, a lényeg hogy nem kell sietni. Mi 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, 8 hónaposan fogadta el az első kanál kaját, 10 hónapos volt mikor sikerült kiváltani az első étkezést. A másodikat 1 évesen. Tudom, lassú, de én nem erőltettem. Kb. 1,5 éves korára jutottunk el oda, hogy reggel, este, és éjszaka egyszer-kétszer cicizett. 2 éves múlt, mikor már csak az esti elalváshoz kellett neki.
Volt hogy feszült kicsit a mellem, de elviseltem, elmúlt pár óra múlva, nem gyulladt be.
4!
Miért? Mert igény szerint szoptattam, és evés után kicsit szopott még?
Amúgy evett rendesen. Egy nagyon jóevő gyerek lett,aki megeszi a zöldségeket, egyik kedvenc kajája a főzelék,és SOHA nem volt presszionálva,hogy valamit meg kell ennie.
Nem volt stressz,nem volt idegeskedés.
Ugyanis nem kellett kiváltanom időre étkezést. Megvártam,míg ő eszik magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!