Ihatok tejet, ha hasfájós?
Másfél hetes a kisfiam. Naponta 1-2x szopi után nagyon görcsösen sír, doktornénink azt mondta a hasa fáj.
Most olvasom, hogy ajánlják kihagyni a tejtermékeket, mert a baba allergiás lehet rá. Akinek a babája allergiás rá, nektek minden szopinál sírt, vagy szintén csak néha?
Ráadásul főleg reggel szokott rázendíteni, miután éjjel semmi baj nem volt, szopi után gond nélkül visszaaludt, így kicsit tanácstalan vagyok, hogy tényleg lehet-e összefüggés azzal mit ettem, hisz akkor éjjel is ugyanúgy sírna, nem?
Ez attól függ, mikor és mennyi tejet fogyasztasz.
Nálunk pontosan be lehetett lőni, kb. 24 órával azután, hogy elfogyasztottam valami tejeset, a baba görcsölni kezdett és az üvöltés 1,5-3 órán át minimum tartott. És semmivel nem lehetett elmulasztani...
Amikor abbahagytam a tejfogyasztást (ezt teljesen nullának kell érteni!), akkor mintha elvágták volna a sírásokat.
Igazából még nem nagyon figyeltem mennyit. Néha öntök egy kis tejet a kávémba reggel, vagy iszok egy fél pohárral, vagy megeszek napközben egy joghurtot vagy sajtos vagy vajas kiflit, esetleg egy kanál tejszínhab, vagy krémes süti... Tehát semmi literszámra tejivás...
Nem tudom, okozhat ez nála gondot... ?
A "nulla tej" azt jelenti: SEMMI.
Én egy kiflit sem ehettem meg. (tejes kifli, aminek a tésztájába bele van sütve)
Ha kipróbálod két napig, és segít, akkor ez volt az ok, ha nem javul, akkor nem ez volt az ok.
Én egy csepp tejet sem ihattam sajnos (+ volt egy-két kaja, amit nem tudtam megenni) , mert nem bírta a baba pocakja. Azóta 2 éves, nem tejallergiás, mégsem bírta.
Azt, hogy a tejbe mikor jut át a baba pociját zavaró étel, illetve, hogy nála mennyi idő után okoz hasfájást, sajnos nem tudod kiszámolni.
Ez csak úgy működik - ahogy már előttem is írták - hogy pár napja teljesen kiiktatod az adott ételt és figyeled a babát.
Ha megfigyeled, rengeteg készételben, kekszben van tejpor, ez is okozHAT hasfájást. Alaposan meg kell nézni az ételek összetevőit, az apróbetűs részeket. Azaz ha a tej csinál gondot, akkor a tejet, tejport, vajat, minden tejszármazékot ki kell iktatni a szoptatós anyuka étrendjéből egy időre.
Nekünk az volt, hogy 2 hónaposan jöttem rá, hogy a tejtől fáj a hasa. Kiiktattam. El is múltak a görcsök. 4 hónapos kora körül kezdtem újra lassan visszacsempészni a tejet az életembe, és akkor már bírta a babám hasa.
1-2 vagyok:
Én egyedül a sovány tejport tartalmazó ételeket ehettem meg és 10 hónapos volt a babám, mire már tejet is ihattam, ahogy előttem írták, szép fokozatosan tudtam visszavezetni az étrendembe.
Még annyit, hogy nálunk a szója ugyanilyen reakciót váltott ki, szóval ez a kettő együtt járt, és ezt már mástól is hallottam...
Az én babám 1 hetes és ö is hasfájós. Viszont a családban anyun kívül mindenki laktòzérzékeny, ennek tudatában nem eszünk csak laktózmentes dolgokat, mégis görcsöl szopi után. Az is lehet, hogy sok levegöt nyel, ami büfiztetésnél nem jön ki, és az tekeri a hasát. Ilyenkor nagyon hatásos az édeskömény tea. Babám utálja de mindig sikerül valamennyit lenyeletni vele, aztán mindig jobb lesz neki:))
Akkor viszont nem tudom mi van ha a tejfehérjére allergiás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!