Hogyan sikerült leszoktatni babátokat a cicizésről és hány hós volt?
Közel 32 hónapos volt a lányom most augusztusban, amikor azt mondtam nekem elég volt. Már régóta próbáltam leszoktatni, apránként elvenni a szopikat tőle, de nekünk ez nem vált be. Még mindig sokszor szopott egy nap, akár 4-5x is + éjszaka 0-2x.
Ezért egy este úgy döntöttem, hogy nem lesz több szopi. Sírdogált vagy 40 percet, de nem hagytam magára, mondtam, hogy már nagylány (kedvenc szava az "egyedül", öltözésnél, evésnél stb.), aki egyedül öltözik stb, annak nem kell már a cici, anyának már fáj... Összebújtunk, aztán valahogy elaludt. Éjjel is ébredt első nap, ekkor is nyafizott, de nem volt olyan vészes műsor, mint az esti. Napközben is próbálkozott, de a délutáni alvás előttit kivéve könnyen eltereltem a figyelmét.MÉg kb 2 napig volt húzosabb az altatás, de egyre jobb. Azóta éjjel már nem kel(legalábbis nem veszem észre). Kialakítottunk egy újabb altatási ceremóniát, összebújás, éneklés, túléltük. A mesélés nálunk előbb van, mert nagy dumás és azon felpörög, ő is mesél. Egyébként pont ma 3 hete történt az utolsó szopi.
Nekem az utóbbi időben már nem feszültek a melleim a tejtől, nem ez volt már a fő tápláléka a gyerkőcnek. Egyszer kellett csak fejnem minimálisat az egyik mellemből, mert egy kicsit feszített. MÉg ha megnyomom a mellemet még ürül belőle valamennyi. Állítolag az utolsó szoptatás után még kb. 40 napig lehet tej a mellben.
10 hónapos volt a kislányom amikor leszoktattam az éjszakai cicizésről,mert már totál fáradt voltam a rengeteg éjszakázástól. Az aludj jól gyermekem módszert alkalmaztam, 3 nap alatt bevált,azóta átalussza az éjszakát. 13 hónapos koráig még este és reggel szopizott, az estit hagytuk el utoljára, viszont azt nem hagytam,hogy cicin aludjon el.
Cumisüvegből próbáltam adni a tejet, nem kellett neki,úgyhogy elaludt tejcsi nélkül. Másnap már meg se próbáltam a cumisüveget, vacsira kapott tejpépet, aztán fürdés és betettem az ágyába. Aludt szépen,nem volt gond.
Pár nap után már nem volt tejem, gyorsan elapadt.
1. 21 hónapos volt és leszokott
2. 18 hós és még cicizik, majd magától leszokik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!