Fejni és üvegből odaadni neki?
Sziasztok. Arra lennék kíváncsi, hogy aki a kisbabájának lefeji a tejet és aztán cumisüvegből eteti meg, az hogy csinálja? Le tudná írni a folyamatot? Honnan tudja, hogy éppen kelni fog? Vagy a hűtőben tárolja, majd felmelegiteti? Nem baj, ha mindig hűtőset enne és nem frisset? Sajnos meggyűlt a bajunk a szoptatással, nem igazán fogadja el a mellet, mellbimbó védővel nem tud elég erősen szívni, nekem nagyon nagyon fáj, végigordítom az egész szoptatást, ezért keresek más utat. Viszont tejem az van.
Kérlek, segítsetek.
(Megpróbáltam többféle pózt, meg sokmindent amit ajánlottak, nem jó).
Szoptatási tanácsadóval találkoztál már? Hátha kiderülne mi a baj.
Úgy tudom egyébként, hogy legfeljebb akkor nem apad el a tejed, ha kézzel fejsz. Legjobb tudomásom szerint nem kivitelezhető, hogy csak fejsz és nem szoptatsz. (Biztos vannak kivételes esetek, vagy az is lehet, hogy tévedek. Barátnőm például csak az éjszakai etetéseket cserélte lefejt tejre, hogy más is etethesse a babát. 1-2 hónap után nem volt gondja a fejésre, és persze a szoptatásra sem.) Ha nem tud segíteni szakember, hogy mit rontotok el, akkor én lélekben elkezdenék készülni a tápszeres táplálásra. Hány hetes a baba?
Keress rá az exclusive pumping kifejezésre és minden infót megtalálsz.
Vannak anyukák akik akár 2 évig is így csinálják, jellemzően ahol hamar visszaállnak munkába.
Én leadásra fejek a szoptatás mellett, szóval ahhoz tudok tanácsot adni. Egymelles gépi mellszívót használok, és egy ilyet:
Plusz a szabad kezemmel közben a kézi fejés mozdulatait is csinálom. Így sokkal hatékonyabb, mint ezek külön-külön.
Én csak azt tanácsolom, hogy semmiképpen ne bántsd magad fölöslegesen és ne hallgass azokra, akik szerint erőltetned kéne bármit, amitől ordítasz fájdalmadban.
Semmi, de semmi baja nem lesz a babának, ha lefejt tejet kap, ez garantált :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!