Mikor lesz könnyebb a szoptatás?
Figyelt kérdés
2 hetes a babám és jelenleg nagyon sokáig tart egy etetés.
Szopizik, pihen, sír, szopizik, pihen, sír..... tegnap reggel egy óra volt, mire letette a "villát".
Pedig macerálom, hogy ne csak bealudjon :D
Olvastam, hogy sokaknak a szoptatás az egyszerűbb és 10 perc alatt jól lakik a baba.
Ez a könnyebbség mikor jön el kb?
(A fájdalmas szoptatásra 2 hetet mondott a csecsemős nővér és napra pontosan el is múlt a fájdalom).
Milyen egy babát szoptatni amikor már könnyebb?
2022. febr. 20. 10:24
1/9 anonim 

válasza:

Kb 6-8 hét alatt áll be a kereslet-kínálat,és addigra a baba is erősödik és belejön a szopizasba,így gyorsabban végeztek majd.Kitartás.Hosszú távon sokkal egyszerűbb szoptatni.Nekem 4 hosszan szoptatott(20 hónapig) gyermekem van.
3/9 anonim 

válasza:

Én az első két hónapból másra sem emlékszem, csak hogy szoptattam. Egy csomó sorozatot megnéztem. Tök jó volt. Most már 4 hónapos és gyorsan végez aztán szórakoztatni kell, akkor még könnyű volt a szopival lefoglalni :D
4/9 anonim 

válasza:

Nálunk először 45 perc volt egy evés, kb. 4 hónaposan lett 20 perc, utána is csak rövidült.
5/9 anonim 

válasza:

Nálunk dévényeshez kellett járni feszes izomzat miatt. Emlitettem neki, hogy órákat eszik, ő mutatott egy mozdulatot arcizom masszára, pár nap után 10 perc alatt végzett. Ekkor 2-3 hónapos volt.
6/9 anonim 

válasza:

1,5-2 hónaposan..
De van baba, aki hamar gyors.
7/9 anonim 

válasza:

Nekünk az első 3 hónapban még inkább az volt a jellemző, hogy 20-30 percekig tartott egy szopizás. Akkor rövidült le, amikor kezdte a külvilág is érdekelni, és már nem volt olyan izgalmas a cici. 10 perc olyan 4-5 hónapos korától kezdve lett, 10-11 hónapos korától kezdve meg 5 perc alatt is végez már.
8/9 A kérdező kommentje:
És hányszor szopizik egy nap ilyenkor már a baba?
Mert most egész nap a cicimen van, nagyon kimerítő 😬
Lehet h én vagyok rosszul bekötve, de nekem nincs meg az a magasztos érzés a szoptatással kapcsolatban 😥
2022. febr. 20. 14:43
9/9 anonim 

válasza:

Újszülött korában 3 óránként evett, de egy órán át mellen volt. 2 hósan már 5 perc alatt végzett, de 2 óránként megéhezett. Nekem ez volt a legkényelmesebb fázis. Utána ritkultak, de hosszabbodtak a szoptatások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!