Akik csakis a baba érdeke miatt szoptattak egy darabig, azok meddig tették? Hogyan csinálták? Szoptatták vagy lefejték a kezdetektől, hogy szokja a cumisüveget?
Külföldön élünk, itt 6 hetet adnak szülés után, ha nem megy valaki vissza dolgozni, értelemszerűen elveszíti a munkáját. Én egyelőre igaz nem dolgozom, de mindenképpen szeretnék, nem ülhetek otthon 1-1,5 évig, illetve a férjem válláról is le kell majd vennem némi terhet. Hogyan csinálják ezt az anyukák? Hogyan lehet kivitelezni? Főleg, ha egy cicifüggő lesz a gyerekből? Ki hogyan csinálta?
U.i. Nem titok, csak a baba egészsége miatt megyek bele a szoptatásba, itt senkit se érdekel, hogy mit csinálok, önszántamból akarom, de már előre félek, hogy mi lesz, ha nem fogok tudni pár hónapon belül (miután a baba megszületett) dolgozni menni. Az ismeretlentől félek, magától a szoptatástól is. Fogok járni szoptatós kurzusra, de ott magáról a mit hogyan kell csinálni lesz szó, tehát a fizikai részéről.
Barátnőm külföldön él, neki se volt hosszú a szülési szabi. Ha otthon van, szoptat, amúgy meg feji a tejet. A cumisüvegen kívül van más eszköz is, nézz utána, de sok baba simán elfogadja az üveget és szopik is.
Én leadásra fejek mert sok a tejem. Azt tudom tanácsolni, hogy használj gépi fejőt, ha pedig abból csak 1 melleset tudsz venni, vegyél mellé egy szilikon mellszívót (pl. lansinoh, ilyen kancsószerű). Mikrósterillel nem nagy kunszt a sterilizálás, napi 1x berakod, amúgy külön kefével, külön tálban mosogatsz.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, válaszokat. 😊👍
Csak amiatt érdekel, mert jobb előre gondolkodni, nem mikor a baba megszületett vakarózni, hogy akkor mi is legyen? Attól tartok pl, hogy nagyon cicis lesz és nem fogadja el a cumit majd. Teljesen meg lesz kötve a kezem, onnantól kezdve nem lesz további tervezés. Gondolom az ilyesmire előre gondolni kell és szoktatni hozzá a babát (úgy értem, hogy nem csak 100%-ban a mellemből jön a táplálék).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!