Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Beteg vagyok, szoptathatok?

Beteg vagyok, szoptathatok?

Figyelt kérdés
2010. szept. 10. 10:49
 1/10 A kérdező kommentje:
Csorog az orrom, faj a torkom, és úgy néz ki, a babám is hasonló tüneteket produkál. 7,5 hónapos
2010. szept. 10. 10:51
 2/10 anonim ***** válasza:

Attúl függ, mi a bajod és szedsz-e rá valamit.

Ennyiből senki nem tudja megmondani neked.

2010. szept. 10. 10:51
 3/10 anonim ***** válasza:

Közben megirtad.

Természetesen szoptathatsz.

Ha már a babád is megfertőzted, akkor mindegy, de jobb lenne maszkban szoptatni.

Ha te ellenenyagot termelsz, a szoptatás miatt a babád is gyorsabban gyógyulhat.

Ha gyógyszert szedsz be, nézd meg, hogy lehet-e szedni szoptatás mellett.

2010. szept. 10. 10:52
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ, igen maszk van rajtam amikor a közelében vagyok, és persze szoptatás alatt is.
2010. szept. 10. 10:58
 5/10 anonim ***** válasza:
81%
Szoptass bátran, sőt, m ég jót is tesz neki a már említett ellenanyag miatt, amit ő így a tejcsivel együtt megkap. A maszkot én rohadtul túlzásnak tartom.
2010. szept. 10. 11:07
 6/10 anonim ***** válasza:
71%

nemcsak, hogy szoptathatsz, de jó is, hogy szoptatsz, mert a baád hamarabb meg fog gyógyulni. A maszk is felesleges, mivel a tejcsivel az ellenanyagok átkerülnek a babádba, így te nem fogod jobban megfertőzni, viszont a tejcsid segít neki meggyógyulni.

Arra figyelj csak, hogy milyen gyógyszereket szedsz be és ha nagyon magas a lázad, akkor nem szabad szoptatni. (Enyhe láznál, hőemelkedésnél lehet)

2 évig szoptató anyuka

2010. szept. 10. 11:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én vasárnap óta beteg vagyok, torokfájás, orrdugulás, hőemelkedés. Mézet ettem rá, meg rengeteg teát, és olykor bevettem egy Panadolt. Normálisan szoptattam egész héten. A picinek (4,5 hós) a mai napig semmi tünete nem volt. Ma reggel elkezdett prüszkölni, meg szörcsög az orra egy kicsit. Nem sír, nem nyűgös még most sem. Leszívtam a váladékot az orrából, most várom a továbbiakat, remélem, nem lesz rosszabbul.

Öröm az ürömben, hogy a sok plusz folyadéktól több lett a tejcsim.:)

2010. szept. 10. 12:05
 8/10 anonim ***** válasza:
55%

A masz tök felesleges.

Én is beteg vagyok, hétfőn a gyógytornásztól kaptam el, aki maszkban kezelte a fiamat. nekem minden bajom két napja, a pici viszont egészséges. Ugyanúgy szoptatom, mint eddig, viszont már látom, mennyire semmit sem ér fertőzés esetén a maszk.

2010. szept. 10. 12:35
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez a maszk szerintem is túlzás, és szoptass nyugodtan.
2010. szept. 10. 20:12
 10/10 glew válasza:
Azért ha nem akar elmúlni, netán rosszabbodik, mindenképp kérj orvosi/védőnői véleményt, vagy legalább valami megbízhatóbb helyet, mint a GYIK.hu ;) Bár gondolom, ez alap.
2010. szept. 17. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!