Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi idő, mire leszokik a...

Mennyi idő, mire leszokik a szoptatásról?

Figyelt kérdés

Fiam 13 hónapos, már nagyon elegem van a szoptatásból. Voltak már holtpontok, de most már tényleg elég. Nagyon igényli, hogy szoptassam. Tegnap éjjel alig tudtam aludni, mert folyton rajtam volt, amint arrébb raktam, kelt sírva. Nem újdonság, mindig erről szól az éjszaka. 8 hónapig bírtam, hogy a saját ágyában aludt és keltem hozzá éjjel és próbáltam visszarakni, de aztán már nagyon fáradt voltam, bekerült közénk és csak rosszabb minden. Szeretnék már aludni este és szeretném visszakapni a mellemet, hogy ne csak a fiam cumija legyen. Ma délután is elaltattam végül cicin, kijöttem, szokásához híven 20 perc múlva sírt, hogy hova tűntem és ott elpattant nálam valami, nem adtam neki a cicit, csak mellé feküdtem, hogy aludjon. Persze nem aludt, sírt, nyűglődött 2 órán keresztül, dörzsölte a szemét, de nem aludt. Jó kis délutánunk és esténk lesz... akkor alszik kb. 3 órát, ha közben szoptatom.

Szóval hallottam, hogy ez csak drasztikusan megy, nem fokozatosan. Többé nincs cici és pont. De mennyi idő alatt áll át? Hány szörnyű éjjellel és nappal számoljak? 1 hét alatt pl. megszokja? Azért húztam eddig, mert van egy iskolás nővére, meg egy dolgozó férjem, ők is hallgathatják majd egész éjjel.

2022. jan. 18. 14:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon nehéz volt mindkét gyerekkel. Próbáltam drasztikusan, de az borzasztó volt, így a fokozatos leszoktatás sikerült. Mindkettőt 2.5 éves koráig szoptattam, a következő terhességig. Bízom benne, hogy a legkisebb valamivel hamarabb abbahagyja, de ő még nem született meg, így ez még a jövő zenéje :D
2022. jan. 19. 09:39
 12/12 anonim ***** válasza:

Mi az éjszakai szopikat hagytuk el előbb amikor már férjemmel nem bírtuk, hogy olyan sokat felkel.

Ki kell bírni pár nap üvöltést, de utána beválik. Először is úgy kellett csinálnunk hogy Apa próbálja meg visszaaltatni, tudja hogy ott nincs cici. Ez nagy harc, de ki kell bírni. Másodszor odaraktunk egy vizes cumisüveget amit ismert a kiságy bizonyos sarkához, az mindig ugyanott kellett legyen úgy sötétben is megtalálja tudja hova kell nyúlni. S akkor nem keltünk fel hozzá, úgy csináltunk mintha aludnánk felkészültünk az órákig tartó üvöltésre, de meglepő módon 10 percen belül abbahagyta, ivott egy kis vizet és visszaaludt.

Egyébként előtte nálunk is úgy volt visszakerült mellénk (öbölbe) mert már én sem bírtam. Amúgy azóta is ott alszik, de mióta ezt a leszoktatást megcsináltuk azóta mindenki jól alszik, kipihentek vagyunk mindhárman, kényelmes.

A napközbeninél először átálltunk reggel-este 2-2 cicizésre (reggel 6,9 este 6,9 óra) aztán figyelemeltereléssel először 1-1, majd már csak az esti elalváshoz volt.

Utána voltak úgy alakult napok, hogy mivel nem aludt délután ezért este hamar kidőlt fürdés-vacsi előtt, vagy valahonnan későn értünk haza és elaludt az autóban így kimaradtak az estik, eleinte mindig csak 1-1 ilyen nap, aztán néha 2. És egyszer volt egy ilyen 4 nap, addigra már annyira lecsappant a tejkészlet szerintem, hogy elment a kedve 1 egész percet nem volt rajta, és ezután többet nem kérte.

Nálunk így történt. Persze ez nagyon hosszú idő alatt történt meg kb 1 év, de engem nem zavart a szoptatás ezért nem siettettem, amúgy pár hét alatt ment volna nekünk szerintem, ha azon lettem volna.

Nekünk ez a tapasztalatunk, remélem mielőbb sikerül ügyesen megoldanotok a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen! Sok sikert!

2022. jan. 28. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!