Túl keveset szopizik?
Figyelt kérdés
A 9 hónapos iszsz kisfiam kb. 1,5 hete nem akarja a cicit, amikor kínálom, elfordul, megfeszíti magát, sír, tiltakozik. 24 óra alatt kb. háromszor sikerül rábírni a szopizásra, ekkor is csak rövid ideig cicizik. Cumija nincs, cumisüveget sem használtunk. Ma megjött a menzeszem, viszont a szoptatási nehézségek már több, mint egy hete fennállnak, illetve már harmadszor jött meg, korábban nem okozott bonyodalmat. Létezhet, hogy ez állhat a háttérben? Szilárd táplálékot nagyon sokat eszik, nagy mennyiségeket. 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, nagyon hamar követelte a nagyobb mennyiségeket, jó étvágyú, mindent szeret, 3 étkezés van kiváltva. Próbáltam étkezések előtt szoptatni, sikertelenül, ugyanúgy elfordul. Sajnos kevés vizet iszik, pár korty után elfordítja a fejét. Van valami javaslatotok, tanácsotok? Van okom az aggodalomra? Úgy tudom, hogy ilyenkor még 2/3 anyatej, 1/3 szilárd táplálék lenne az ideális, de egyszerűen megőrül a gyerek, ha nem adok többet, vigasztalhatatlan.2022. jan. 13. 17:27
1/7 anonim válasza:
Beszélj a gyerekorvossal, védőnővel. Esetleg tápszer?
2/7 A kérdező kommentje:
Beszéltem, sajnos semmi érdemlegeset nem mondtak, csak, hogy adjak tápszert. De sajnos nem fogadja el egyáltalán.
2022. jan. 13. 17:36
3/7 anonim válasza:
Lehet neki ennyi volt a lányom 6 hósan, hagyta el a szopást.
4/7 A kérdező kommentje:
És te mit tettél? A kisfiam nem fogadja el a tápszert, illetve kevés folyadékot iszik még. Amennyire tudom, 1 éves korig szükségük van anyatejre vagy tápszerre.
2022. jan. 13. 18:10
5/7 anonim válasza:
Nekem szerencsére a tápot elfogadta.
6/7 anonim válasza:
Szerintem njncs miért aggódnod. Ritka, de előfordul , hogy a szokasosnal kevesebb anyatejre van igenye egy gyereknek.
Az is közrejatszhat, hogy a menstruàciod miatt atmenetileg megvaltozik a tejed ìze. Egy hèt múlva lehet, hogy jobban ìzlik neki. Probàlhatod kìnàlni fèlàlomban, meg èjjel, mikor megèbred (ha megèbred), akkor a nappali adagot bepòtolhatja.
7/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Köszönöm, kicsit megnyugtattál. Bízom benne, hogy visszaáll minden a régi kerékvágásba, addig is igyekszem szem előtt tartani, amiket leírtál :)
2022. jan. 13. 20:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!