A tejem nem elég vagy a babám nem tudja szopizni? 9 napos babó
Szia! Ha szeretnéd, hogy anyatejes maradjon a babád, akkor egyrészt ne adj neki pótlást, másrészt hívd még ma a la leche ligát (írd be a keresőbe, kidobja a honlapjukat, ott pedig megtalálod az elérhetőséget) ők teljesen biztosan tudnak segíteni, nagyon profik! Mihamarabb tedd meg, annál könnyebb lesz! A picurkádnak a legjobb az anyatej, add meg a lehetőséget neki is, és magadnak, hogy ne kelljen szenvedned a szopi és a fejés miatt!
Amúgy 9 napos kisbabánál egyáltalán nem baj, hogy egyfolytában szoptatsz! annyira icipici gyomrocskája van, mint egy cseresznye, abba nagyon kevés tej fér egyszerre, ráadásul az anytatejet nagyon könnyen emészti, kb. egy óra alatt, természetes, hogy utána megint szopit kér. Az én lányom is minden órában szopizott az elején, azóta is anyatejes, 4 és fél hónapos, gyönyörűen fejlett baba. Tarts ki és kérj segítséget az általam említett helyről, nem fogod megbánni! Eddig mindenkinek jó tapasztalata van, aki hozzájuk forult. Én is tőlük tanultam mindent, sose volt szopigondunk. Sok sikert és sok boldogságot nektek!
Pontosan ugyanígy voltam a kisfiammal!!!
Tudom, hogy egy nagyon nehéz időszak ez neked, de légy türelmes, kb. 2 hónapos kora után már csak 30 percet, 4 hónapos korától pedig 10, majd 5 (!) percet fog tartani egy szoptatás, mert olyan ügyesek lesztek, hogy ennyi idő alatt kiszívja a tejet. Most még azért szopik sokáig, mert nehéz munka neki a szoptatás, hiszen még olyan pici!
Az a legfontosabb, hogy a szoptatást ne add fel, ragaszkodj hozzá a végsőkig, akkor is, ha már (szerinted) teljesen üres a melled. Ők akkor is tudnak még szopni.
A tápszerrel meg légy óvatos! Csak éppen annyit adj neki, hogy ne éhezzen, de egy cseppel se többet! Inkább akarjon megint hamarabb szopni.
Az én kisfiam - ugyanilyen helyzet miatt - 4 hetes korától kapott pótlásként tápszert. De mindig csak éppen annyit adtam neki, hogy ne éhezzen. (60 ml-t, 80 ml-t, stb.) Így nem lakott olyan jól vele, hogy leszokjon a szopásról. Már elmúlt 8 hónapos és még mindig tudom szoptatni!
Úgyhogy sok erőt és kitartást neked is, légy türelmes, ezen az időszakon is túl fogtok jutni hamar!
Szia! Ugyanígy voltam én is, nyomattam neki a tápszert, mert biztos nem lakik jól... Aztán egyik nap azt mondtam, hogy állj, és kidobtam a zacskót. 2-3 nap alatt beállt a 3 órás evésre, és nem is sírtunk sokat.... fél órát hagyam enni. Eleinte nálad 20-20 perc cicinként elég kellene, hogy legyen, utána próbáld váltott mellel. Lehet azért sír, mert a cici hiányzik neki, nem a kaja, hiszem jóformán, ahogy írtad, eddig azon töltötte rövidke életét...:-DDD A cumi nálunk bevállt, ha nem idegenkedsz tőle és semmilyen zavart nem okozott.
Most 1 hós, 3 órénként eszik, egyszer kel éjjel és heti 350gokat hízik:-D
Hidd el: VAN ELÉG TEJED!!!!! Én sem hittem el, majdem ott szúrtam el. Bírj ki 2-3 napot és minden rendbe jön!!!
Kitartást és sok sikert!
/Én is kértem tanácsot a Ligától, nekem nem vált be..../
Szia!Teljesen igazuk van!
Szerintem egy szoptatás 30 percnél nem kell hogy tovább tartson az alatt ha éhes tele eszi magát én 30 perc után elvettem töle tudom hogy drasztikusnak hangzik de mi nem ettünk csak ciciztünk 1,5-2 óra alatt evet 20 gr-ot!
30 percután elvettem és 1.5-2 óra mulva adtam neki enni megint az első nap nagyon nehéz volt de aztán egyre könnyebb lett és most 6.5 hónaposan 3 óránként eszik csak szopizott 2 nappal ezelőttig!
Nem biztos de szerintem a csepped nem eszik rendese csak azt eszi meg amiért nem kell dolgozni és utánna alszik nem a cicin nem lakik jól és azért nem pihen ha a tejed szerinted mennyiségre elég már pedig ha szopi után megnyomod és még van benne akkor elég akkor a tápszert nagyivbe dobd ki és egy kis kitartás és sinen lesztek!Szerintem ne adj neki tápszert ő még olyan kicsi simán össze szokhetok és kialakul hogyelég legyen a tejed!
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!