Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A tejem nem elég vagy a babám...

A tejem nem elég vagy a babám nem tudja szopizni? 9 napos babó

Figyelt kérdés
Pótlást adok neki tápszert,mert valami nem jól működik csak azt nem tudom,hogy mi!?Egyfolytában csak szoptatok!Van,hogy egy cicin eltölt 1-1.5 órát is a babám,szóval egy szopi kb 2-2.5 óra hossza,mégis sír a végén,és rázza kis fejét és kapkodja az öklét,ilyenkor jön a tápszer!Az elején hallani ahogy nyel,de utána nem nagyon!Be is lassul,be-be alszik,én meg kelltegetem!
2008. dec. 15. 05:42
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Szedek tejserkentőt bogyót!Fejni nem tudok sajnos,a kórházban tudtam elektromossal kifejni 1 óra alatt két melből kb 50-60-at!Már nagyon fáradt vagyok,félek,hogy feladom a szoptatást,mert nem bírom!
2008. dec. 15. 05:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
amikor elaszik vedd el töle az nem baj ha az öledben marad csak a cicit vedd el és mikor felébred akkor próbáld újra, nekem minda két lányom ilyen volt de ez segített és 18 hónpig zsopiztak, a fáradtság ellen csak azt teheted hgoy mikora csöpp alszik akkor alszol te is. és nem a házimunkára hivatkozz az most egy két hónpig nem lesz fontos ez tapasztalat, nem baj ha most nem lesz rend amikor cska tudsz pihenj,a tápszert most inkább hanyagold mert még kicsi a baba és megzavarhatja, 2-3 nap alatt beáll a szoptatási rend
2008. dec. 15. 06:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ha szeretnéd, hogy anyatejes maradjon a babád, akkor egyrészt ne adj neki pótlást, másrészt hívd még ma a la leche ligát (írd be a keresőbe, kidobja a honlapjukat, ott pedig megtalálod az elérhetőséget) ők teljesen biztosan tudnak segíteni, nagyon profik! Mihamarabb tedd meg, annál könnyebb lesz! A picurkádnak a legjobb az anyatej, add meg a lehetőséget neki is, és magadnak, hogy ne kelljen szenvedned a szopi és a fejés miatt!

Amúgy 9 napos kisbabánál egyáltalán nem baj, hogy egyfolytában szoptatsz! annyira icipici gyomrocskája van, mint egy cseresznye, abba nagyon kevés tej fér egyszerre, ráadásul az anytatejet nagyon könnyen emészti, kb. egy óra alatt, természetes, hogy utána megint szopit kér. Az én lányom is minden órában szopizott az elején, azóta is anyatejes, 4 és fél hónapos, gyönyörűen fejlett baba. Tarts ki és kérj segítséget az általam említett helyről, nem fogod megbánni! Eddig mindenkinek jó tapasztalata van, aki hozzájuk forult. Én is tőlük tanultam mindent, sose volt szopigondunk. Sok sikert és sok boldogságot nektek!

2008. dec. 15. 08:11
 4/11 A kérdező kommentje:
De az létezik,hogy 2 óra alatt nem lakik jól?Utána még mindig sír az éhségtől,így nem alszik!Szopi elején szívja az biztos,mert hallom ahogy nyel nagy kortyokban,de utána nem hallom!Akkor is jön a cicimből vagy csak cumizik rajta?
2008. dec. 15. 09:17
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan ugyanígy voltam a kisfiammal!!!

Tudom, hogy egy nagyon nehéz időszak ez neked, de légy türelmes, kb. 2 hónapos kora után már csak 30 percet, 4 hónapos korától pedig 10, majd 5 (!) percet fog tartani egy szoptatás, mert olyan ügyesek lesztek, hogy ennyi idő alatt kiszívja a tejet. Most még azért szopik sokáig, mert nehéz munka neki a szoptatás, hiszen még olyan pici!

Az a legfontosabb, hogy a szoptatást ne add fel, ragaszkodj hozzá a végsőkig, akkor is, ha már (szerinted) teljesen üres a melled. Ők akkor is tudnak még szopni.

A tápszerrel meg légy óvatos! Csak éppen annyit adj neki, hogy ne éhezzen, de egy cseppel se többet! Inkább akarjon megint hamarabb szopni.

Az én kisfiam - ugyanilyen helyzet miatt - 4 hetes korától kapott pótlásként tápszert. De mindig csak éppen annyit adtam neki, hogy ne éhezzen. (60 ml-t, 80 ml-t, stb.) Így nem lakott olyan jól vele, hogy leszokjon a szopásról. Már elmúlt 8 hónapos és még mindig tudom szoptatni!

Úgyhogy sok erőt és kitartást neked is, légy türelmes, ezen az időszakon is túl fogtok jutni hamar!

2008. dec. 15. 10:39
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Nem adom fel!
2008. dec. 15. 11:33
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia, Nem biztos, hogy nem lakik jól. Lehet hogy két óra után azért sír, mert fáj a hasa a tejcukortól. Amikor már nem hallod, hogy nyel, és ébreszteni sem bírod, akkor mérd meg. 2-3 ezerért/hó lehet bérelni mérleget, de 10 ezerért venni is tudsz. Lehet nem is kéne neki tápszer
2008. dec. 15. 12:42
 8/11 anonim ***** válasza:
A tápszert mindenképpen felejtsd el ha szoptatni szeretnél. Ne idegeskedj a szopizás miatt, még nagyon pici a baba, még nem állt be nála a rend. Türelem! A baba szopizásától fog termelődni a tejed is. Nálunk az 1 hós babám csinálja ugyanezt, tudom milyen az amikor végre pihennél és megint felsir. Gondolom nem alussza végig a 2-3 órát sem. Nekem is mindig elalszik rajta, keltegetem büfiztetem és várok, aztán felkel szopizik és eltelik igy 1 óra és gyakorlatilag nem lakott jól mert közben ürül is gyomra. Picit elaltatom és alszom vele én is, aztán amikor felkel megpróbálom húzni az időt, és megint cicire teszem. aztán szépen lassan beáll nála a rend.
2008. dec. 15. 21:26
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia! Ugyanígy voltam én is, nyomattam neki a tápszert, mert biztos nem lakik jól... Aztán egyik nap azt mondtam, hogy állj, és kidobtam a zacskót. 2-3 nap alatt beállt a 3 órás evésre, és nem is sírtunk sokat.... fél órát hagyam enni. Eleinte nálad 20-20 perc cicinként elég kellene, hogy legyen, utána próbáld váltott mellel. Lehet azért sír, mert a cici hiányzik neki, nem a kaja, hiszem jóformán, ahogy írtad, eddig azon töltötte rövidke életét...:-DDD A cumi nálunk bevállt, ha nem idegenkedsz tőle és semmilyen zavart nem okozott.

Most 1 hós, 3 órénként eszik, egyszer kel éjjel és heti 350gokat hízik:-D

Hidd el: VAN ELÉG TEJED!!!!! Én sem hittem el, majdem ott szúrtam el. Bírj ki 2-3 napot és minden rendbe jön!!!

Kitartást és sok sikert!

/Én is kértem tanácsot a Ligától, nekem nem vált be..../

2008. dec. 16. 14:38
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!Teljesen igazuk van!

Szerintem egy szoptatás 30 percnél nem kell hogy tovább tartson az alatt ha éhes tele eszi magát én 30 perc után elvettem töle tudom hogy drasztikusnak hangzik de mi nem ettünk csak ciciztünk 1,5-2 óra alatt evet 20 gr-ot!

30 percután elvettem és 1.5-2 óra mulva adtam neki enni megint az első nap nagyon nehéz volt de aztán egyre könnyebb lett és most 6.5 hónaposan 3 óránként eszik csak szopizott 2 nappal ezelőttig!

Nem biztos de szerintem a csepped nem eszik rendese csak azt eszi meg amiért nem kell dolgozni és utánna alszik nem a cicin nem lakik jól és azért nem pihen ha a tejed szerinted mennyiségre elég már pedig ha szopi után megnyomod és még van benne akkor elég akkor a tápszert nagyivbe dobd ki és egy kis kitartás és sinen lesztek!Szerintem ne adj neki tápszert ő még olyan kicsi simán össze szokhetok és kialakul hogyelég legyen a tejed!

Szia

2008. dec. 17. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!