Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ekcémás babánál milyen étrende...

Ekcémás babánál milyen étrendem legyen?

Figyelt kérdés
Szegény fiamnak ekcémás a teste, több helyen is. Kaptunk krémet, vmi patikai cucc, ilyen büdi, azzal kell napi 2x 1 órára bekenni, meg bepanthen sensidermmel. Nos a doki mondta hogy nem ehetek: tej, tejszin hal semmilyen gyumi répa csípős fűszeres mustár kecsup torma savanyusagok meleg kaja/ innivalo, csipsz, csoki, tojas, olajos magvak, ennyi jut eszembe hirtelen. Tehat akinek volt ilyen miket ettetek? Mivel tudom helyettesiteni a tejet? Egyáltalán mit egyek? És vajon ez el fog múlni a babanak?
2022. jan. 6. 22:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ùristen, milyen dokinàl voltàl, és mit szìvott előtte?!?! Tejfehèrje okozhat esetleg ekcèmàt, azt erdemes kerülnöd. Ha 2 hèt alatt nincs javulas, akkor valòszìnűleg nem az volt a gond. Tejfeherje lehet màjkremben, pèkàruban is, olvasd el az allergenek listàjàt mindenen.

A többi, amit felsoroltàl nem szokott babànàl ekcèmàt okozni.

2022. jan. 6. 22:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Istenem én meg már 1 hete levegőn élek. Az arcán nincs neki amúgy, csak a testén.
2022. jan. 6. 22:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Semmi köze nem volt az étrendemhez.

Mivel fürdeted?

Milyen ruhàkat kap? ( van olyan baba, aki a ruhafestéket sem bírja)

Mivel mosod? ( nàlunk ételallergia csak egy halra van.. mégsem moshatok sima mosószerrel öblîtővel, pedig lassan 4 éves a nagy a kicsi 2 ő is ekcémàs)

Viszont 3 év volt mire olyan fürdetőt találtam, ami mellett nem jön ki..

Nálunk ez volt a gyenge pont.. a sampon és a fürdető

2022. jan. 6. 23:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg a benti száraz levegő okozza. Azt mondta a doki, hogy párásíts? Ajánlott HIDRATÁLÓ krémet a babának?

Elárulok egy titkot:télen majdnem minden gyerek bőre pirosodik, foltosodik, szárad. Ez a fűtéstől van.

2022. jan. 7. 00:52
 5/9 A kérdező kommentje:

A doki azt mondta h most csak zuhizzzunk. Amúgy ilyen patikas szaraz bőrre való olajjal, nem tudom a nevet most- valami oil… 😅

A ruhai teljesen újak, és mosom őket lovela nődögél és oblito, ilyen Antiallergia programon. A marka HM, ZARA, FF, RESERVED

Eddig a gyerekorvos ajánlására semmilyen kremet nem használtunk, holott ereztem h szaraz a bőre. Aztán ugye a bőrorvos aki mondta ezeket. Igen fűtés az van, radiatorral, viszont az alvó szobaban nem fűtök, szal ejjelente nincs melege, igen a levegő szaraz, nekem is nagyon szaraz a bőröm hiába kenem.

Milyen mosoport használsz?

2022. jan. 7. 02:41
 6/9 anonim ***** válasza:

Párásíts ott, ahol alszik.

Tudom, hogy sokan ellenzik, de:

a doki mindig a gyógyszertári tubusos baba fürdetőkenőcsöt írja fel ilyenkor a lányomnak. Tudod, amit felírnak újszülötteknek, Unguentum valami.

Ezzel kell fürdetnem az 5.5 éves lányomat, és fürdés után ezzel kell bekennem az egész testét.

Nagyon hamar segít mindig az ekcémán.

2022. jan. 7. 02:56
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Meleg étel ekcémat okozna.. ez bolond.
2022. jan. 7. 10:15
 8/9 anonim ***** válasza:

Az unguentumos volt hó, de gyűlöltem… az összetevői miatt is, és az állaga miatt is.

Végül Uirage xsémos olajtusfürdő vált be..

Ruha: nem annIra a màrka, hanem a szín..

Ha van csak fehér ruhád, ami a bőréhez közvetlen érintkezik, akkor próbáld azokat adni egy ideig.

Nálunk nem volt ennyire durva amúgy, de ubokatesónál igen, csak fehér alsóruházat… de most is pedig 5-6 èvesek, nàluk később tojásfehérje és tejfehérje allergia is igazolódott.

Ariel baby és silan sensitive picinek..

Azóta biopont használok, de az öblítő csak sensitive lehet.

A naptej volt még lobbantó..

Garnier babanapteje bevált

2022. jan. 7. 15:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Ezt ajánlom elolvasni, ha tudsz angolul:

[link]

Ha ételallergiára gyanakszol, két módszert lehet követni. Elhagyhatod a gyakori allergéneket, mint tejtermékek, szója, diófélék, hal stb., vagy ezek egy részét, hátha elmúlik a kiütés. Ha igen, nyertél, egyenként visszavezeted őket és így kiderül, mitől van tünet. De ha nem múlik el, még mindig lehet valami ritkább allergén.

Vagy elhagysz kb mindent, marad a rizs, cukkini, sertéshús meg egy pár kaja, nem sok, két hét alatt ha nem segít, az ételallergia kizárható. Ha segít, megint egyenként kell visszavezetni.

Amúgy ha budapesti vagy, ajánlom a Bethesda gyermekbőrgyógyászatát. Csak soká kapsz időpontot.

2022. jan. 7. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!