Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A bal cicimben átlagosan...

A bal cicimben átlagosan 120ml tejcsi van, de a jobb mellemben csak 20ml. Mit tegyek, hogy a jobban is több legyen? 6 óránként fejek.7hetes kisfiú anyukája

Figyelt kérdés
Nem szopcsizik, hanem cumisüvegből issza meg amit lefejek. Minél kevesebb tápszerpótlást szeretnék neki adni! Segítsetek!
2008. dec. 14. 15:51
 1/10 anonim ***** válasza:
38%

Első dolog: szoktasd vissza a cicire. Ha továbbra is üvegből kapja, meg van az esély, hogy csökkenni fog a tejmennyiség, ugyanis a legjobban a baba tudja kiszívni a tejet.

Azt viszont nem értem, hogy ha üvegből eszik, akkor hogy-hogy csak 6 óránként fejsz? Gondolom nem olyan ritkán eszik. Annyiszor fejjél, ahányszor eszik, mert így egyre kevesebb lesz a tej.

2008. dec. 14. 16:05
 2/10 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem is szoptasd megéri próbálkozni ne add fel.Nem tudom milyen apropó miatt adod neki a lefejt tejet és nem szoptatod?Azt meg értem hogy akinek abszolút nincs és csak tápszerezi muszály cumisüvegből adni még az is más aki csak egyszer egyszer adja úgy a tejet.De te tudod én azt tanácsolnám a baba érdekében szoptasd és nőni fog a tej mennyiség.Ne add fel olyan könnyen én is és szerintem minden anyuka sokat kínlódott az elején de a baba megtanúl szopni rendesen és az csak mindkettőtöknek jobb volna.Szoptasd mindkét mellből egyszer a jobb a következő szopi a bal és ezt váltogasd és minden szoptatás után fejd ki mindkét melled.Kitartás.
2008. dec. 14. 16:34
 3/10 A kérdező kommentje:
6óránként fejem mind a kettőt. A védőnő mondta, hogy nem tesz jót a sűrűbb fejés. Én is nagyon szeretném szoptatni, de az a gondom, hogy nincs mellbimbóm. Vettem aventes bimbó kiemelőt, amivel tud szopcsizni, de 1óra alatt 50grammot. Ennyi kevés és ezért cumisüvegből kellene pótolni. Az a lényeg, hogy 3óránként eszik és így 1,5óra evés lenne. Ami nem jó se neki, se nekem.
2008. dec. 14. 17:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az a vedono nem egesz, ha azt mondja hogy a fejes artalamas! Es azokat sem ertem akik elitelnek mert fejsz, hat inkabb adnal tapszert a babadnak?! Akor mar inkabb fejj! Probalj meg gyakrabban fejni, mert csak igy novelheted a tejed mennyiseget, es probald meg neha a melledre tenni a babat, tenyleg jot tesz a tejtermelodesnek, ha a baba is megszivja. Egyebkent en is fejve adom neki a tejet, azt nem kezdem el itt magyarazgatni, hogy miert, de pl ejjel es reggel, amig nem fejek, addig szopik a kisfiam, es altalaban mielott odaadnam neki a lefejt tejet, azelott hagyom hogy szopizzon amennyit akar a cicibol, es aztan kapja meg a lefejtet. Ha megsem tudod szoptatni a mellbimbod miatt, akor marad a surubben fejes, ne felj, nem artalamas egyaltalan. En kb 4 orankent fejek, ha csokken a mennyiseg, akor surubben is, a lenyeg hogy ne hagyd hogy elapadjon a tejed.

Sok sikert es kitartast kivanok!

2008. dec. 14. 17:21
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

szia!!

mi is pontosan ugyan így vagyunk, megy a cumiból evés, mert nincs mellbimbóm...nagyon sokat szenvedtünk, de aztán a fejés mellett döntöttem. nekem a jobb mellemből mindig több jön, mint a balból, 3-4 óránként fejek és ált.annyi jön, amennyit most megeszik a manó 3 hetesen. sajnos nagyon sok kritikát kaptam és durva beszólásokat azért mert nem szoptatom a babám, ezekkel ne is törődj!! a lényeg, hogy tejcit kapjon!!

szerintem is próbáld gyakrabban fejni és kitartóan!!

sok sikert!!

2008. dec. 14. 17:41
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan, milyen védőnő az ilyen? El ne hidd már, hogy a gyakoribb fejés nem tesz jót! Ekkora hülyeséget én még nem hallottam...
2008. dec. 14. 17:52
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

több ismerősöm is van, aki fejt, és üvegből adta a picinek. De az valóban hülyeség, hogy 6 óránként kell fejni. Akár 2 óránként is fejheted mind a kettőt, igy több fog termelődni.

Sok sikert.

2008. dec. 14. 19:25
 8/10 anonim ***** válasza:
77%

szia!

Én 5 hónapja fejem a babámnak a tejet,a szűk tejcsatornám miatt. Az elején 3 óránként, éjszaka is, majd 3 hónap után már csak 7 óránként és éjszaka már nem fejtem.Tehát nem biztos, hogy a sűrű fejéstől több lesz,ezt Neked kell kitapasztalnod!Nekem elég sok tejem van így is, 3 babának vagyok a tejdonorja.

2008. dec. 14. 21:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Tedd cicire a babát, nem azért hogy onnan lakjon jól, hanem hogy ingerelje a tejtermelést. Tedd kb 10-10 percre mindkét cicidre minden alakalommal és utána add neki a lefejtet. Előbb kezd pár napig a jobb ciciddel csak.
2008. dec. 15. 21:34
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 10 hónapig fejtem, és üvegből etettem a babámat, mert nagyon lassan jött a tejem, és vérzett is a cicim mindig. Viszont a hatóránkénti fejés nagyon ritka. Fejj sűrűbben. Én úgy csináltam, hogy miután evett a babám, lefejtem mind a két cicimet. Rengeteg tejem volt így. Az ilyen riogatásoknak, hogy ha csak fejsz, elapad, ne higgy! Nem az a lényeg, hogy a baba szájában legyen a bimbó, hanem az inger, hogy kijön a tej. Ez ösztönzi a szervezetedet még több tej termelésére. A védőnőd meg rosszul tudja, amit tud. :(
2008. dec. 16. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!