Szoptatás alatt lehet inni forralt bort? Ha ittatok, mennyit?
A forralt borban is van alkohol, tehát nem tanácsos...
Nyilván két-három kortytól még nem lesz alkoholista a babád - de azért rendszeres fogyasztás nem annyira jó...
Normál esetben a bort nem forralják fel - azaz nem párolog ki belőle az alkohol... Azt nem tudom, hogy ha pár percig forralnánk, akkor tutira kimenne-e belőle az egész alkohol...
Esetleg próbálj meg almalevet, vagy szőlőlevet úgy felfőzni fűszerekkel, mint a forraltbort. Sezrintem nagyon finom, és garantáltan alkoholmentes.
Ha a baba èjszaka már nem szopizik, akkor az utolsó evés után nyugodtan megihatsz egy pohárral. Az alkohol nem “tárolódik” az anyatejben, semmi hatással nincs a gyerekre. (Nem azt mondom, hogy literszámra idd, de gondolom nem is ez a terved.)
De ha csak az íze miatt innád, vagy nagyon aggódós vagy, akkor forrald ki belőle az alkoholt és kész.
Semmi baja nem lesz! Már, ha nem egy litert akarsz meginni :) Nekem anno a nőgyógyászom azt tanácsolta, hogy émelygés megelőzésére igyak meg naponta 1 dl száraz vörösbort és 3 cl Unicumot. Azt hittem meghülyült a szerencsétlen. Mellesleg az Unicumot és a száraz bort sem szeretem, de megpróbáltam... Eredmény: 3 terhességből 3 tökéletesen egészséges nagy súlyú baba, egyszer sem voltam rosszul a 3 terhesség alatt és sosem voltak a gyerekeim sem gyengék, sem betegesek :)
Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy azóta sem sikerült megszeretnem sem a száraz bort, sem az Unicumot :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!