Ejjel 2orankenti etetes nem sok?
Nappal 3orankent ker a 2hetes babam enni,ejjel viszont 2orankent,de volt mar masfel is..altalaban mindig a tisztaba rakassal kezdem,aztan etetem,de volt mar hogy kozbe volt kaki,akkor nyilvan megint es akkor ismet ker.. elso babam,nem tudom hogy ez jo-e.
A vedono,a baratnomek meg mindenki azt mondja az igeny szerinti etetes a fontos,meg minnel tobbet legyen mellre teve mikor o ker, de volt hogy minden masodik nap 3orankent de volt hogy 4ora utan kert ennit.. de most egymast koveto 2nap masfel es 2ora,nappal szigoru 3ora.. miert lehet ez? Meg gondolom csak eleg a tejem,ejjel is pl etettem a jobbol es elkezdett folyni a balbol hosszan,akkor atraktam oda is, mert mondtak hogyha keves neki akkor helyezzem at a masikra is.
Etesd, amikor kér. 3 hetes, 6hetes és 3 hónapos kor körül van egy növekedési ugrás, amikor többet eszik, így szaporítja a tejet magának.
Ezek nem kőbe vésett időpontok, szóval lehet most épp egy ilyenben van.
Egyébként a babák nem ilyen "pontosak". Sokszor lesz még, hogy nem akkor eszik, nem akkor alszik stb. mint előtte. Nem szabad nagyon rágörcsölni 🙂
Nekem a stressz miatt ment el a tejem az első babánál, most hogy nem görcsölök rajta, a 2.-nál minden oké.
A lányom minden éjjel 20-40 percenként kelt és csak a cicivel aludt vissza, nem mindig evett. Viszont egy jótanács. Éjjel ne pelenkázd, hacsak nem kakis a pelus. Egyrészt kiütöd az álmosságot nem csak az ő, de a saját szemedből is és kell a pihenés.
Egy idő után majd beáll és hosszabbakat alszik majd. Addig meg pihenj amikor tudsz, egyél igyál bőven és tedd cicire amikor igényli
Akkor ez minden babanal mashogy van, es mindig mikor ker adjak :)
De ha pisis a pelusa este,azert nem sirhat fel?? Vagy kibirja a pelus reggelig nem fog kicsurogni eltud annyit szivni??
Nekünk kibírja ha este 9kor pelenkázom utoljára és reggel 9körül kel fel. Eszem ágában sem lenne ezzel felzavarni, bár hallottam olyan babákról, akiknek alvás közben is ki lehetett cserélni a pelenkát, de erről az én gyerekeim nem hallottak.
Ha nem érzékeny a bőre, akkor valószínűleg csak ha kakis a pelus, akkor zavarná. Ma már elég száraz érzetet adnak a mai pelusok!
És tényleg ki kell tapasztalni, de egy megfelelő méretű pelus, jól rátéve nem szabadna 2-3 óra alatt kiázzon. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!