Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt lehet cigizni?

Szoptatás alatt lehet cigizni?

Figyelt kérdés
1 szálra gondoltam este mikor már elcsendesednek a kicsik.
2010. szept. 4. 17:00
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
71%

Csupán azért hoztam fel ezt a példát, mert kiváncsi voltam, hogy ezen a téren is olyan felvilágosult e mint a szoptatás alatti dohányzás veszélyeivel kapcsolatban!

Itt egy kérdező van, akinek bár nincs kitéve a neve, de a válaszaink hozzá szólnak (kivéve a mi kis jelenlegi bájcsevejünket)! Tehát ezt ön úgy írta ki, mintha neki szólna a megjegyzése!

És hogy bántja a szépizlésem? Egyértelmű! Én is anya vagyok és ha egy számomra jó anyát bántanak, sajnos nem tűröm szó nélkül! Már pedig ha a kérdező vette a fáradtságot erre a kérdésre, akkor valószínüleg a legjobbat akarja a gyermekének!

De gondolom ön nem tud a sorok között olvasni és ezért veszi a bátorságot erre a stílusra!

2010. szept. 4. 23:27
 12/30 Kokas Lajos ***** válasza:
A kérdésre a válasz, csak egy válasz! A válasz a kérdésre vonatkozik, és azt tükrözi amit a válaszoló gondol. Személyeskedés nélkül! Nem is minősítettem a kérdezőt, a véleményemet írtam le arról aki nincs tisztában egy anyának a kötelességeiről, anyaként. Az tudatlanság nem mentség. Az anyává válás nem csak úgy jön (Ön ezt biztosan tudja, hiszen anya), hanem illik rá felkészülni. Persze én lennék a légboldogabb, ha valaki meggyőzne arról, hogy minden anya felelősségteljesen és tudatosan vállal gyermeket. Persze, ha ez nem így van, akkor még mindíg lehet engem bántani, ha ez valakinek jól esik, legfeljebb kicsit értelmetlen. Tényleg aranyos, jópofa kérdés mondjuk, ha egy anya azt kérdezi, hogy öt percre, bemehet-e a csecsemőjével egy füstös kocsmába, ha éppen be dobna egy felest, mert ideges. Válasz: -Persze, öt perc a cigi füstben a gyereknek, meg egy fél vodka, sokkal jobb, minhat ideges lenne az anya! (sicc!!) Mégmielőtt újra megvádolna valaki, hogy milyen bunkó vagyok: a példa nem a kérdés feltevőjét modelezi, ez egy extrém példa és a valósághoz természetesen semmi köze!
2010. szept. 4. 23:46
 13/30 anonim ***** válasza:
68%

Igaza van uram!

Viszont ha mi anyák az anyaságból teljesen fel lennénk készülve, nem lenne szükség se szülészekre, se gyerekorvosokra, se szoptatási tanácsadókra vagy sorolhatnék még rengeteg olyan szakmát amiből elvárják anyaként a felkészültségünket!

Remélem ön apaként maximálisan fel van világosulva a kötelezettségeit, feladatait illetően!

Higgye el,jó anyának lenni a világon a legnehezebb és legemberpróbálóbb feladata! Szerencsés, hogy ,,csak" apának született!

2010. szept. 4. 23:53
 14/30 Kokas Lajos ***** válasza:
Az anyák nagyságát eszemben sincs vitatni, sőt! Legmélyebb tiszteletem az anyák előtt. Azt továbbra sem értem, hogy miért vagyok én téma ebben a kérdésben? Számomra csak az volt a kérdés, hogy egy szoptatós anya ne dohányozzon és a magánvéleményem pedig az, hogy ezt illene tudnia egy anyának is. Ha ez mások szerint másként van az pedig legyen mások szuverén joga! Én tiszteletben tartom, max nem értek vele egyet. A stílusommal pedig biztos nem bántottam meg ( hiszen nem rájuk haragszom) egyetlen anyát sem aki szoptatás alatt nem dohányzik, vagy korábban már érdeklődött ennek hatásairól, így ez számára fel sem merülő kérdés.
2010. szept. 5. 00:05
 15/30 Kokas Lajos ***** válasza:
58%
Elnézést kérek az offolásért, ezeket privátban szoktam lerendezni azokkal akiknél van erre lehetőség. Remélem azért pozitív tanulságot is tartalémazott ez a kis "szópárbaly". Mindíg tanulságos lehet két kultúr ember vitája egy témában, ha az konstruktív és személyeskedéstől mentes! Egészséges, boldog anyaságot kívánok a kérdés feltevőjének! Jó éjszakát!
2010. szept. 5. 00:09
 16/30 anonim ***** válasza:
48%
Tanulságos volt kedves uram az biztos! Nagyon tetszik tudni osztani az észt azt már megtanultam, nagyon sok ilyen férfit ismerek, de sok szövegnek sok az alja. Az egyik ismerősöm édesanyja is dohányzott mialatt terhes volt és a szoptatás ideje alatt is, nagyon kis mennyiségben. Annyira megviselte idegileg a cigi megvonása hogy az orvos javasolta hogy jobb ha elszív 1-2 szálat naponta mintha tiszta idegroncs lesz. Az ismerősöm felnőtt, teljesen egészséges, köszöni szépen.
2010. szept. 5. 00:34
 17/30 Kokas Lajos ***** válasza:
37%
Én még mindíg nem értem, miért engem minősít minden válaszában? Ez valami flusztráció az összes férfival szemben? Nagyon sajnálom, ha rosszak a tapasztalatai a férfiakról. A példa viszont nem szimpatikus, nagyon sok olyan eset van amikor a rossz dolgokat szerencsésen meg lehet úszni. Ez akkor sem ok arra, hogy megtegyük azokat!!!! A háborút is nagyon sokan túlélték, mégsem beszélünk rá senkit normál esetben arra, hogy menjen öldökölni!!! Én már csak megmaradok a fogadatlan prókátornak és védem azok érdekeit akik ezt nem tudják megtenni. Senkinek nincs joga egy gyermek helyett eldönteni, hogy akar-e cigarettázni!!!!!!!!!! Gondolom evvel már csak egyet ért egy felelősségteljes anya!
2010. szept. 5. 00:52
 18/30 anonim ***** válasza:
Bocsi, én amúgy nem az vagyok akivel 2 oldalon keresztül vitázott (nem is bonyolódnék ilyesmibe, felesleges), én 3. személy vagyok.
2010. szept. 5. 01:43
 19/30 Kokas Lajos ***** válasza:
0%

Bocs a keveredésért, megzavart a stílusazonosság, és a névtelenség nem tudta ezt ellenpontozni. Offolás elkerülése végett, válasz privátba ment.

Más: "csak férfi" , ez kicsit veri a biztosítékot, kivéve ha az illető egy nővel képzeli el a társas együttélést. Tényleg rosszul látok valamit??

2010. szept. 5. 07:39
 20/30 A kérdező kommentje:
KÖszönöm a válaszokat.Nagyon harcias anyukák vannak ezen az oldalon amit nagyon értékelek.Azt a drága "úriembert" aki oly szép dolgokat írt hát hogy is mondjam szóra sem méltatom.A többieknek köszönöm a válaszokat!
2010. szept. 5. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!