Mennyi ideig szopik a 2 hetes kisbaba? Anyukák ti mennyi ideig szoptatok?
2 hetes kisbabám délután vagy este többet szokott cicin ülni mint a nap többi részében. Van hogy 1 órát is hagyom szopizni vagy ha kell többet is, amikor elszundikál evés közben vagy megáll pihenni. De néha sír és cicit keres vagy cicivel a szájában sír mert éhes. Olyankor szopogatja a kezét, keres, cuppogtat. Adhatok neki tápazeres pótlást amikor látom hogy hosszas szopizás után nem lakott jól? Lehet nincs elég tejem a számára és ahogy nől nagyobbak is lesznek az igényei. Ha nem eszik, nem alszik és nem pihen, olyankor nyügös és sír, ezt pedig szeretném elkerülni.
Mihez kezdjek ebben a helyzetben?
Kb 1 órát szoptattam 2 hetes korában 10-15 perc szünettel
Én meg 10-15 percet szoktam szopni, változó.
Enyém kapott pótlást, de az is lehet a baj, hogy meg kell tanulnia szopizni. Ha elkezded a cumizást, ugyan kiegyensúlyozottabb lesz a gyerek, de sokkal több idő lesz visszaküzdeni a cicire a picit.
A védőnöm szerint a gyerekágyas időszakban sokszor megesik még hogy nem áll be a kereslet-kínálat. Mindketten ügyetlenek vagytok, a babának is meg kell tanulnia hatékonyan enni. Ez az időszak ilyen.
Ami nálam működött, hogy a védőnő megtanított kézzel fejni. Mindig fejtem pár csepp tejet, így tudtam, hogy van még tej csak nem szívta ki. Azt kínáltam neki. A tejes cici ugye vonzóbb neki, így lelkesen visszacuppant, végül a 8. héttől lettünk teljesen anyatejesek.
A vegyes táplálást én akkor ajánlom ha mondjuk a sárgaság vesuélye áll fenn, vagy nem gyarapodik. A vegyes etetés a legbonyolúltabb és fárasztóbb, mert duplán dokgozol. Továbbá eltalálni a mennyiségeket, hogy mennyit adj, ne is etesd túl stb. A cumira ia odadigyelni, hogy olyat vegyél, hogy csökkentsd a cumizavart. Nagyon macerás az egész.
Teljesen normàlis, hogy 2 hetesen akàr egy òra is lehet egy-egy szoptatàs. Nàlunk 3 òra volt a ,,rekord,, ,valamikor 2 ès 3 hetes kora közt. Hajnali 2-től 5-ig. A vègèn màr nehezen bìrtam.
Ami fontos, hogy 3 òrànkènt (összeadva) legyen legalàbb 10-15 perc aktìv szopàs, mikor hallhatòan, làthatòan, èrezhetően szìv ès nyel. Azon felül barmennyit lehet mellen, pont erre van szüksège most. Ne adj neki cumit, cumisüveget meg tàpszert, ha anyatejjel akarod tàplàlni.
Semmiképpen se adnék pótlást, én az 1 hónapban csak szoptattam nagyjából.
Idő míg beáll a kereslet kínálat szoptatás során 2-3hónap is lehet.
Ha most tápszerezel ezt a folyamatot összezavarhatod, ahogy a gyereked is.
A tejért lehet nem fog megdolgozni ha a cumisüvegből könnyebben jön
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!