Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 4 hónapos babám elég ha 100...

4 hónapos babám elég ha 100 ml-t eszik egy evésre?

Figyelt kérdés
3320gr-mal született és most 6 kg. Viszont 100 ml-t szopik minden egyes alkalommal. Nem kevés ez? Napi 5 ször eszik. Most viszont 2 hét alatt nem hízott, és elég sírós lett. Szopi után még fejni tudok 40-50 ml-t.
2008. dec. 12. 19:33
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Szia.Nekem 3 honaposan volt ilyen,az orvos tápszert irt fel neki potlásnak.Most 15 hetes és tápszerrel egyutt kb. 160ml-t eszik,napi őtszőr.
2008. dec. 12. 19:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia! Eleg keves ennyi, tedd surubben cicire, igy no a tej mennyisege is, es akor tobbet eszik majd a baba is.
2008. dec. 12. 20:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Pontosan így vagyunk mi is. A doktornéni elküldött vérvételre, hogy megnézzék, nem vérszegény-e a kicsi, mert ez állítólag okozhat étvágytalanságot. Amúgy nagyon jókedvű, élénk, kúszik 5 hónaposan. Csak épp ötször 130grammot eszik, és ez az orvosa szerint kevés. Szerintem feleslegesen szúrják majd meg, de muszáj elmennünk. Mivel ő sem gyarapszik, én is aggódom kicsit...
2008. dec. 12. 22:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én igény szerint etetem a babát. A kislányom tápszeres már, ő is négy hónapos. Ötször eszik egy nap, 6kg most és bizony legyűri a 180-200mlket. A körülbeli mennyiséget igy lehet kiszámolni: Testsúly kg-ban*150 és ezt el kell osztani annyival ahányszor eszik.

Nálunk így néz ki: 5,9*150/5=kb. 177ml egy alkalom.

2008. dec. 13. 22:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk sem mindig eszik "tankönyv szerint" a babánk (a max. kajamennyiség 130 ml, az elején riogattak, hogy mennyit kellene ennie a gyereknek, de mert rohamosan kapkodta magára a kilókat az eltérő szopási eredmény ellenére, ezért nem idegesítettem magam miatta). Sőt, az elmúlt 1 hétben is elég keveset hízott...viszont mivel már 4 hónapos a gyerkőc, többet mozog...azaz a hízás nem lesz már olyan lendületes,mint eddig volt (a születési súlyát lassan megduplázza, már csak dkg-ok vannak hátra:)

Szerintem aggodalomra az adhat okot, ha egyáltalán nem hízik az elkövetkező hetekben vagy elkezd fogyni. Ha tudod, a lefejt tejből kínáld meg (kispohárral add, ne cumisüvegből!!) a szopi után (lehet, hogy egy kicsit belustult a drága:).

Mielőtt elkezdenél kétségbeesni, a gyerekorvossal beszélj, ő meg fogja vizsgálni a babát ezzel kapcsolatban. Még az is elképzelhető, hogy jön a foga és ezért nem akar enni.

2008. dec. 14. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!