Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Normális a mennyiség amit...

Normális a mennyiség amit eszik a 3 hetes gyermekem?

Figyelt kérdés
Pár napja eléggè áttertünk cumisüvegre, mert ciciből egyszerűen nem tudtam kontrollálni hogy eszik e eleget a gyermek. Holnap lesz 3 hetes, most 4,2 kg, 3500 al született. Egyszerre 70 mlt kap, viszont mostanában többet szeretne, teljesen nyughatatlan utána. Eddig 8,9 alkalommal szokott enni ( éjjel- 19:00 tol- 6:00 ig üvegből, nappal meg inkább ciciből) viszont a tegnap éjjel szörnyű volt, szerintem csak éjjel evett 8x, nyughatatlan volt, kinlodott, sírt, egyszerűen nem akart elaludni ha nem adtam neki meg a 70 ml mellé egy keveset. Így történt az h már vacsira, 120 mlt kapott. Szörnyű volt ez az éjszaka.
2021. okt. 16. 10:19
 1/6 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

Nagyon jó anya vagy, hogy így figyelsz a gyermeked evésére!

De eészséges gyermeknél nem kell kontrollálni, hogy mennyit eszik. Az a lényeg, hogy igény szerint annyit és akkor szopizhasson, amikor szeretne. Ez az első hetekben, hónapokban azt is jelentheti, hogy kb. non-stop cicin van. Neki az adja a megnyugvást, biztonságot, átmenetet az anyaméhtől a külvilág felé.

Nem jó, ha rágörcsölsz az evésére, ha folyamatosan méregetsz attól csökkenhet a tej mennyisége is.

Abból láthatod, hogy eszik-e eleget, hogy van-e napi 5-6 pisis, és 3-4 kakis pelusa (6 hetes kora után a kakis pelusok száma csökkenhet), és hogy hízik-e eleget. Napi kb. 20-30 dkg hízás a jó (de itt is ha egymás utáni napokon nincs változás, nem kell megijedni, lehet, hogy épp kevesebb tej van a gyomrában, előtte pisilt stb.), inkább a kétnaponta látszó változás a fontos. Meztelenül, kb. mindig ugyanakkor mérd, pl fürdés előtt. Hetene pedig kb. 15 dkg hízás legyen meg.

Ha a kakis-pisis pelusok száma rendben van, hagyod eleget szopizni, akkor normális esetben a napi súlymérés is felesleges, elég a heti.

A megivott tej mennyisége azért sem mérvadó, mert van, hogy az éppen megivott tej zsírosabb, kevesebbel is jóllakik. Plusz mi sem eszünk mindig ugyanannyit. Anyatejjel túletetni sem lehet.

2021. okt. 16. 10:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! ❤️
2021. okt. 16. 10:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A cumisüveggel vigyázz. Teljesen más a technika, abból sokkal könnyebben jön a tej folyamatosan, míg a ciciből szívni kell és hullámokban jön.

Egyrészt így nem fejlődik a baba izomzata, a szopizási technikába is bezavarhat. Plusz a baba "elkényelmesedhet", nem akar majd erőfeszítét tenni a tejért, így lehet, hogy el fogja utasítani előbb-utóbb a cicit. Szóval ha nem akarod elhagyni a szopizást, akkor ne használj cumisüveget. Persze, ha áttérnél a cumisüveges táplálásra teljesen, az a te döntésed. De ha megtartanád a szopit, akkor jobb, ha elhagyod.

Plusz a legjobb tejserkentő a baba szopizása. Ha nem szopizik, kevesebbet szopizik, az is apaszthatja a tejet.

2021. okt. 16. 10:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Szívesen! (1,3 voltam).
2021. okt. 16. 10:54
 5/6 A kérdező kommentje:
És igaz az, hogy a fejéssel nem tudom kiszívni a tej tápláló részét? Valamint ha csak fejek elapad a tejem?
2021. okt. 16. 12:05
 6/6 anonim ***** válasza:

A fejés részéhez annyira nem értek (a korábbiakat csak saját tapasztalatból, kapott információkból egy kissé koraszülött baba anyukájaként írtam).

Esetleg az lll.hu oldalon nézz körbe.

Ha más nem válaszol, akkor javaslom, hogy kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót, vagy ha tudsz, lépj be FB-on a szoptatási tanácsadás - kérdezz felelek csoportba. Ott szakértők válaszolnak a kérdésekre.

2021. okt. 16. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!