Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha cumit adok babámnak, mert...

Ha cumit adok babámnak, mert megnyugtatja azzal azt érem el h nem fog ügyesen szopizni?

Figyelt kérdés
Két hetes a babám és már pár napos kora óta oda adom neki a cumit. Igény szerint szoptatok am. Ez általában azt jelenti h olyan 2 óránként eszik, de van h 3 órát is alszik egyben, van h hajnalban fel se kell hozzá kelni 4 órán át. Alszik általában két szoptatás között de van h ébren van az ölemben és ilyenkor adom a szájába. Cicit azért nem adok neki ilyenkor mert ilyenkor kb fél óra-órája evett utoljára és egy éves átlag fél óra és tuti sokat eszik mert nagyon feszül már a mellem ilyenkor és mikor végzett full “leereszt”. Am az igény szerinti szoptatást így jól csinálom? Mert félek ha akármikor cicire teszem akar nagy kajálás után fél órával akkor túl eszi magát és fájni fog a hasa vagy vmi. Meg azért tejem sincs már sztem annyi egy fél órás 3/4 órás etetés után és csak nyammogna a cicin. Bocsi ha hosszúra sikeredett de első baba és szeretném jól csinálni h neki a legjobb legyen.
2021. szept. 10. 10:51
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Még akkor az enyémnek sincs cumi zavara. Tény mikor full be van duzzadva a mellem akk kb csak a végét tudja be kapni de mikor már szív le belőle és puhul a mell akk már szépen bekapja telibe. Mostanában úgy csinálom ha nagyon be van duzzadva akk a bimbonal kinyomkodom a tejet és így talán jobban be tudja kapni de igazán csak akk tudja ha puhul a mellem.
2021. szept. 10. 13:24
 12/15 anonim ***** válasza:
52%

Tedd cicire amikor csak kéri, neki még erre van szüksége, később be fog állni, hogy több időt is kibír.

Az előfejés amúgy bevett szokás, ha erős a tejleadó reflex és még nem győzi nyelni a baba a hirtelen sok tejet.

Ha esetleg meg túleszi magát az se baj meg legfeljebb bukik egyet, ez teljesen normális reakció, még ha úgy is tűnik, hogy irdatlan mennyiség jön ki belőle.

2021. szept. 10. 14:48
 13/15 anonim ***** válasza:
64%

Nekem koraszülött a babám, most 2 és fél hetes és 2600 gramm. Én úgy csinálom, hogy ha tátog, cuppog, szopja a kezét, ruháját, mindent, akkor mellre teszem, mert ilyenkor szerintem tényleg éhesb még. A szoptatások között 95%-ban alszik, inkább a szopi végén tudom ez alapján eldönteni, hogy jóllakott-e már. De én azt se bánom, ha csak cumizik, mivel az első tíz napban külön voltunk, szóval van mit bepótolni, ami a testi kontaktus mennyiségét illeti.

A koraszülöttsége miatt az elején lefejt tejet kapott és cumija is volt, szopni pedig egyelőre csak bimbóvédővel tud, ez van, legalább valahogy belemegy a tej, én ennek is örülök, még mindig egyszerűbb, mint a fejés.

2021. szept. 10. 15:14
 14/15 anonim ***** válasza:
81%

Az igény szerinti szoptatás és az igény szerinti etetés két külön dolog. Előbbi abszolút nem korlátozza a szopás időtartamát, mennyiségét (pl komfortszopi, akár alvás közben is). Utóbbi pedig csak az etetésekre vonatkozik.

Egy ilyen pici babának a szopás jelent mindent. Megnyugvást, evést, ivást, fájdalomcsillapítást, ezzel "láncolja" magához anyát, hogy biztonságban legyen.

2021. szept. 10. 15:28
 15/15 anonim ***** válasza:
65%

A "hasfájás" mint diagnózis valamilyen vizsgálaton alapszik vagy csak rá van fogva, hogy amiatt sír?

Egy felnőtt is Annyi minden miatt tud sírni, mégsem mondjuk rá, jó esetben, hogy: "fáj a hasa, azért sír..."

2021. szept. 17. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!