Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy választottad el cicifüggő...

Hogy választottad el cicifüggő 1,5-2 év közötti gyereked?

Figyelt kérdés
Azok válaszát várom, aholaz alvási rituálé része is volt a szoptatás, ÉS nappal is kérte még a gyerek többször.
2021. szept. 2. 09:50
 1/8 anonim ***** válasza:
48%

Jött egy hányás hasmenés vírus, amit ha elkap, akkor nem fogyaszthat semmi tejeset. Anyatejet sem.

Pont 2 éves volt. Úgyhogy kihasználtam a helyzetet, és elmondtam, hogy nincs több cici. Kicsit sírt utána, de ennyi volt. Komolyan, én nehezebben viseltem,mint ő!!

2021. szept. 2. 09:53
 2/8 anonim ***** válasza:
69%

Egyszer besokalltam, nem adtam neki. Ennyi. 2 napig kereste, huzkodta a pólóm, de kemény voltam, nem hagytam.

Addig csak cicin aludt el, és éjjel 6-7alkalommal kelt.

Kapott cumit, összebújtunk, megszokta. Ahogy elhagyta a cicizést, átaludta az éjszakát is.

2021. szept. 2. 10:19
 3/8 anonim ***** válasza:
24%

"akkor nem fogyaszthat semmi tejeset. Anyatejet sem."

Már a gyerekeden nem segít, de muszáj ide írnom, hogy más nehogy elhiggye: hülyeség. Pont hogy az anyatej a legjobb hányós-hasmenéses vírus esetén.

Ezt a klinikai gyerekgyógyász is megerősítette. És a gyakorlatban is bevált.

1 éves volt a kisebb, amikor a nagy hazahozta az oviból a vírust és a szoptatás mentett meg minket attól, hogy a kicsi kiszáradjon és kórházba kerüljünk. Csak az anyatej maradt benne. Az ionpótlókat kihányta, a vizet és minden ajánlott ételt is. Sokkal hamarabb is gyógyult, mint a nagy.

2021. szept. 2. 10:33
 4/8 anonim ***** válasza:
73%

3!

Az én lányom NEM fogyaszthatott anyatejet sem.

Nem tudod, hogy miért, mert nem írtam le mindent. Ugyanis nem a kérdéshez tartozik.

Legyen annyi elég, hogy ha ilyet ivott/evett, SOKKAL rosszabb állapotba került.

Pedig ő az összes ilyen fertőzést (4x kapta el 3 éves koráig) 9 hányással és 18 óra infúzióval kezdte. Mind a 4et!!

Úgyhogy hadd tudjam már, mi a legjobb neki....

Tudom, hogy van olyan kisgyerek, aki fogyaszthat anyatejet fertőzés alatt is. De nem mindenki!

2021. szept. 2. 10:58
 5/8 anonim ***** válasza:
81%
15 hónapos volt mikor le akartam választani, mert több lett a nyűg mint a haszon. Egyszer nem kérte egy esti alváshoz, akkor mondtam hogy jó most cici nélkül alszunk el. Énekeltem. Odabújtam. Másnap kérte de mondtam h most már nincs. Jól fogadta. A 3. Napon kérte ismét, akkor többször is, de nem volt se sírás se olyan, ami miatt megtörtem volna. Egy hétre rá próbálkozott ismét. Ennyi. Sokkal egyszerűbb volt letenni mint hittem. Büszke vagyok rá.
2021. szept. 2. 12:23
 6/8 anonim ***** válasza:
16%

4, akkor ezt illet volna beleírni, hogy ez egyedi eset, 1 az 1 millióból, mert félrevezető. 99,999 % kaphat tejet, nem kell vírus esetén diéta. Nekünk is az volt a legjobb rá.

Egyébként 2,5 éves a kisebb és esze ágában sincs leszokni, úgyhogy figyelek.

2021. szept. 2. 12:58
 7/8 anonim ***** válasza:
35%

6!

A saját gyerekemre vonatkoztatva válaszoltam. Olvasd el az első válaszomat!

2021. szept. 2. 15:05
 8/8 anonim ***** válasza:
53%
most 14 és fél hónapos. kb. két hónapja már csak éjszaka szoptattam, visszaalváshoz, a nappali szoptatásokat rendes étellel váltottuk ki fokozatosan, kb. 8 hónapos korától kezdve (6 hónaposan kezdtük a kóstoltatást, addig kizárólagosan anyatejes volt). az éjszakai szopikat egy hete hagyta el, amikor váratlanul három éjszakát is átaludt zsinórban, aztán most megint ébredt, megszoptattam, de már kifejezetten fájt, és ő is elhúzta és rázta a fejét. úgyhogy tegnap este mondtam neki, hogy nincs több szopi, mert fáj és úgy látom, ő se igényli. ma éjjel ébredt, a férjem ment hozzá, nagy nehezen visszaaludt. remélem, pár nap alatt normalizálódik a helyzet :)
2021. szept. 16. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!