Adhatok tápszert és anyatejet is felváltva a 2 hetes babámnak?
szia!
ne adj neki! bírd ki egy kicsit és igen, rakd óránként mellre. baromi fárasztó, de hamarosan nő a tej mennyisége is és akkor nem kell majd óránként etetni.
ha egyszer tápszerhez nyúlsz, nincs visszaút.
sajnos tapasztalatból írom.
én két hétig próbáltam így növelni a tej mennyiségét, de nekem hormonális okok miatt nem elég a babámnak. muszáj volt tápszert adni, mert fogyott, nem hízott. így aztán fejhetem azt a kicsit is ami van, mert nem szívja ki a cicit, a cumisüveget kéri. abból könnyebben jön... te ne kerülj ilyen helyzetbe ha elkerülheted. légy türelmes és ha nem áll be a kereslet-kínálat, akkor pótolj tápszerrel, de beszéld meg orvossal! sok sikert
Ha gyarapodik a babád akkor ne adj tápszert! Én 1 hónapig éjjel-nappal óránként szoptattam,nagyon nehezen indult meg a tejem, azután 2 óránként, majd a nappali evések megmaradtak kétóránként, az éjjeli etetések csökkentek le. A kicsim 8 hónapos nappal 2,5 óránként szopik, mellette gyümölcsözik és szilárd ételt kóstolgat, éjjel 2x szopik.
A nagyobbik fiam sajnos tápszeres lett 3 hét után és engem annyira bántott hogy csúf depesszióban szenvedtem. Jelenleg a kisebbik fiamnál a sikert az hozta meg hogy nagyon-nagyon akartam szoptatni és nem zavart hogy egész nap szoptattam, az önbizalmamat meg Schneiderné Diószegi Eszter erősítette és ő látott el millió hasznos tanáccsal. Megtalálod őt a La Leche Liga honlapján és a Nők Lapja Café honlapján is.
Ne add fel a szopit a tápszerért, csak akkor ha végképp nincs más megoldás.
Szia!
Az anyukák márcsak ilyenek....az én anyukám is teával tömné a gyereket, de én meggyőzöm, hogy neki csak anyatej kell, és kész. 2 hetesen még nagyon pici, nyugodtan szophat óránként, én 6 hétig szinte minden nap ezt csináltam, aztán ráált a 2-3-4 órás evésre. Ne adj neki tápszert, próbáld meg növelni a tej mennyiséget, igyál sokat, szoptatós tea, én sörözök is, alkoholmenteset iszok, rántott levesek, és sok pihi, hodd el, beáll, csak idő kell még.
a szervezeted pedig annyit termel, amennyi kell a babának, ugyanis a tej akkor termelődik, amikor szopik a baba, tehát ha nem szoptatsz, nincs tej. Ráadásul a tápszerre hamar rászokik, azaz a cumisüvegre, akár két mellből is szoptathasz, nekem 11 hetes a kislányom, és mindkét mellet kiszívja, és van hogy 1,5-2 óránként szopik. Ne add fel, és ne adj neki tápszert.
Anyukád nem beszél butaságot, igaza van. Egy óra alatt meg sem tudja emészteni a tejcit, ha még rá is eszik, tuti fáj a hasa.
Persze nem azt mondom, hogy mindenképp hallgass rá, mert csakis azt csináld, amit jónak látsz. De talán próbáld meg eleinte kihúzni a másfél órát, aztán a két órát. Énekelj neki, sétálgass vele.
De!! Az én védőnőm azzal nyugtatott és biztatott, hogy egy ennyi idős baba még nyugodtan ehet össze vissza, akár óránként. Majd szép lassan megpróbálhatod ezt tolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!