Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem tud kakilni a 7 hetes...

Nem tud kakilni a 7 hetes kisfiam. Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
2008. dec. 10. 17:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
6 hetes kor után, anyatejes babánál még az is normális, ha egy hétig nem kakil. Ha utána sem, akkor cukros kamillatea vagy egy negyed glicerines kúp. Az én kislányom rendszeresen a 8. napon kakil, úgyhogy nyugi!
2008. dec. 10. 17:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Fáj is a pocija? Gondolom igen. Nálunk a gripe water használt, mióta adok neki, napi 2 kaki van. Hallottam már az Infacol cseppről állítólag az is nagyon jó, valamint az epumisanról. Az infacol és az espumisan tudtommal erősebb szerek, de pár ismerősömnek csak ezek váltak be.

11hetes babóca anyukája

2008. dec. 10. 17:44
 3/5 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van, de nagyon küszködik:(
2008. dec. 10. 17:44
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A szorulást hamar megszünteti a Laevolac szirup.
2008. dec. 10. 17:54
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is hasonló a helyzet, minden "csodaszert" megvettem hasfájásra (Gripe Water, Espumisan, Infacol, Mecsek baby tea, Normaflore is van itthon, meg a doki írt gyógyszertári kanalast bélgörcsökre), de nem a hasfájás, a bentragadt levegő a gond. Nálatok sem, ugye? Szóval nekünk ezek nem segítenek (az én picikém pukizni és böfizni is tud ezek nélkül is, csak kakilni nem).

Ami segít: 1 dl vízbe főzött kamilla 2 mokkáskanál cukorral, glicerin kúp (fél kúp/alkalom), Laevolac szirup (5 ml/alkalom). Egyiket sem lehet minden nap alkalmazni (főleg a kamillát nem, mert az gyógyszernek minősül), mert hozzászokik a baba, de én váltogatom, meg ha jó a helyzet, kihagyunk egy-egy napot. Doki szerint az teljesen jó, ha minden nap van széklete a babónak, nem kell tenni semmit(!). Igen, csak azt felejti el, h üvölt egész nap a gyerek ahhoz, h sikerüljön az az egy!!! Sőt! Van olyan, mikor egész éjjel ordít! Potyog a könnye, vörös a feje, szenved. Hát ki nézi ezt el?!? Szóval én váltogatva adom. Ja, és teázunk is a kajcsi mellé, h a folyadék is lágyabbá tegye a kakit, segítse a kijövetelt. :)

Sok sikert!

2008. dec. 10. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!