Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 4-5 hónapos kortól mennyi az...

4-5 hónapos kortól mennyi az a minimum, amit híznia “kell” egy babànak? (Anyatejes)

Figyelt kérdés
2021. júl. 2. 08:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Havi 3-400 g közt a minimum, amit elvàr a gyerekorvos.

De sok esetben ennek a többszörösét hízzák.

2021. júl. 2. 08:36
 2/8 anonim ***** válasza:

1. Vagyok

Később 7-8 hónaposan csökken a hízás általában, amikor a nagymozgások beindulnak.

2021. júl. 2. 08:36
 3/8 anonim ***** válasza:

3-400 gramm/hónap már jó.

De ha addigra már nagy súlyt összeszedett, akkor ennyit se kell.

6 hónapos kor felett pedig az is rendben lehet, ha csak nyúlik.

2021. júl. 2. 08:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert 3110g-al született, 3005-el hoztuk haza a kórházból. Minden hónapban nagyjából 800 grammokat hízott kivéve most utoljára. Most “csak” 400 grammot 4 hónaposan. Jelenleg 6100 gramm, de már tényleg alig hízik az eddigiekhez képest. Valamint 48 centivel született, egy hete 65,5 cm volt.
2021. júl. 2. 09:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Féléves korra "kell" duplázni, akkor szerinted? Már majdnem ott van.

Ha minden hónapban 800 grammokat hízna egy gyerek, akkor 1 éves korára egy 3 éves súlyával rendelkezne.

2021. júl. 2. 09:05
 6/8 A kérdező kommentje:

Igen azt tudom utolsó. De mivel a dokim is mondta, hogy lassan írhatják át a táblázatot, mivel a mai babák sokkal gyorsabban fejlődnek, úgy gondoltam inkább rákérdezek. És tényleg a MINIMUM érdekelt, amit tényleg egészségesnek mondanak, gondolhatod, hogy nem szeretném, hogy a gyerekem guruljon.

Köszönöm a válaszokat. Most már tiszta!

2021. júl. 2. 11:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem 2-300g a minimum. Anyatejes kislányom ekkortájt kezdett lassabban gyarapodni, később alig 50-100got produkált csak. Ő évesen még épp csak duplázott, 8kiló volt. Semmi baja, a védőnő és az orvos sem aggódik, csak ilyen alkalt, a lényeg hogy mindig fejlődjön, okosodjon a korának megfelelően.
2021. júl. 2. 14:42
 8/8 anonim ***** válasza:
* 1 évesen
2021. júl. 2. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!