Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akinek brutális cicifüggő...

Akinek brutális cicifüggő volt a gyermeke még 20 hónaposan is, de már nem akart az anya szoptatni, hogy hagytátok abba, hogy ne sérüljön a gyermek?

Figyelt kérdés

A történetem röviden :

2 gyermek édesanyja vagyok (3, 1.5) igény szerint szoptatott babák, se cumi se c.üveg.

Az első gyerkőc (fiú) nem volt cicifüggő, 1 évesen szinte csak alváshoz kérte. 3 hónapos terhes voltam mikor vele abbahagytuk, mert már nagyon fájtak a melleim szoptatáskor, ekkor ő 12 hónapos volt. Pikk-pakk elfogadta a tápszert, altatáskor kapott, de a cumi nem kellett neki.

Aztán rá fél év múlva megérkezett a kislányom és ő azóta is kéri, 20 hónapos most, de mint egy csecsemő... Folyamatosan rajtam csüng. Ja a fiú is vissza - vissza jár 😅

TUDOM!! hogy neki ez a jó, és hogy mi a WHO ajánlás, de elfáradtam, és szeretném visszakapni a szabadságom. Se nem alszom, kimerít, fáj mert néha harapva csinalja, cibálja, birizgálja, szóval elég kezd lenni. Hogyan szoktassam le kíméletesen úgy, hogy ne sérüljön? Őrjöng ha nem kaphatja meg. A ragtapaszt leszedi, bár tudja, hogy a bibit tapasztjuk le.

Segítség.

#függőség #szoptatás abbahagyása #Kíméletes elválasztás
2021. jún. 29. 07:49
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
79%
10-és válaszod már több mint beteg ne haragudj… 🤦🏻‍♀️😳
2021. jún. 29. 11:09
 12/40 anonim ***** válasza:
15%

2-es, egy zseni vagy. Ahogy a kérdezőé, úgy az én nagyobbik gyermekem is magától szokott le 1 évesen, a kicsi viszont nem akar, hiába már év eleje óta tápszert kap éjjel, és hiába már alig van tejem. Nemhogy leszoktatni nem lehet, hanem az elmúlt hetekben már nem csak alváskor kéri a mellem, hanem teljesen random helyzetekben és időkben, és hiába mondok neki nemet, nagyon ritkán lehet elterelni olyankor a figyelmét, és az is tart kb. 2 percig, és újra nekiáll mantrázni.

Én hamarosan ki fogom próbálni, hogy valami keserűt csepegtetek a mellemre, hátha az elősegíti a leválást.

2021. jún. 29. 11:57
 13/40 anonim ***** válasza:
65%
12. Kend be csípős paprikával mindkettőtök örömére. 🤦🏻‍♀️
2021. jún. 29. 12:03
 14/40 A kérdező kommentje:
Ne is haragudj 11-es de neked mi a bajod? Az hogy a gyermekem odanyújtott a cicimhez egy karika uborkát és mammogó hanggal megetette??? Vagy hogy beszél hozzájuk? Még mutogat is mellé, csak el ne hányd magad. 😄😄😄 Mint mikor a babájának ad enni. Mit zavar ez téged? Ha nem tudsz a témához értelmes segítőkész választ adni, kérlek ne irj!!! Ez egy olyan kérdés ami sokakat érinthet. Veszekedni, pukkancskodni nem itt kell
2021. jún. 29. 12:07
 15/40 anonim ***** válasza:
21%
Ne haragudj, 13-as, de normális vagy? Ezt a módszert szoptatós tanácsok között olvastam, és attól, hogy odacseppentek egy csepp grapefruitmag-kivonatot, vagy C-vitamint, semmi baja nem lesz. De ha olyan nagyon meg akarnám csinálni, már rég megtettem volna, de húzom, ameddig bírom. Természetesen most se jó semmi, amit az ember ír, mert ha a cseppet írom, te esel nekem, a másik szerint meg miért nem szoktattuk már le 1 évesen…
2021. jún. 29. 12:14
 16/40 anonim ***** válasza:
86%
Ne is haragudj 14-es de az, hogy élőlényként kezeli a melled akit meg kell etetni és beszélget is velük te pedig tapsikolsz a gyönyörtől az hol normális?
2021. jún. 29. 12:18
 17/40 anonim ***** válasza:
82%
Sokra mentek a szoptatós tanácsos könyveitekkel meg fórumaitokkal, ha aztán meg a fejetekre nő a gyerek és arra kértek tanácsot másik fórumon hogyan szoktassátok le mert nyűg. Gratulálok! 😆
2021. jún. 29. 12:21
 18/40 anonim ***** válasza:
94%

Én egyszerűen csak nem adnám oda nekik, azt mondanám, hogy éjszaka elfogyott az összes tejem, nem tudok többet adni. Utána persze nem engedheted többé oda őket, és ki kell tartanod. Először kiakadnak, de mindig mondd, hogy sajnálod, nincs több tej, és ne is engedd oda őket a melledhez, ne legyen kísértés, a hisztivel ne foglalkozz.

Amúgy ezt a sérülést nem értem. Elhiszem, hogy sérül a gyerek, ha elhagyja az anyja, elválnak a szülei, meghal az apja, és a többi, komoly helyzet, de mégis milyen lelki törést szenvedhetnének csak azért, mert nem kapnak tejet, ami amúgy egy természetes folyamat, hogy egyszer véget ér? Nem lesz a gyereknek semmi baja, ha nemet mondasz valamire, sőt, hálás lesz érte. Én már eleve nem engedtem volna oda a nagyobb fiút sem. Tényleg ennyire nehéz egy ilyen egyszerű szót kimondani?

2021. jún. 29. 12:23
 19/40 anonim ***** válasza:
45%
A gyereked függő. Nem fogod tudni leszoktatni minimális trauma okozása nélkül, mert a függőség kezelése nem így működik. Mondj nekik nemet és kész. Igen lesz hiszti, meg nehezebben fog elaludni egy pár napig, de ez van. Ideje megtanulnia, hogy nem körülötte forog a világ, te meg az anyja vagy, nem tejautomata, amit kedvére csépelhet, haraphat.
2021. jún. 29. 18:24
 20/40 A kérdező kommentje:
Na mindegy is. Lesz valahogy. Köszönöm a hozzászólásotokat! Mindenkinek szép estét.
2021. jún. 29. 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!