Elevitet (vagy más terhesvitamint) a szoptatás befejezéséig szedsz?
terhesség alatt Elevitet szedtem, én is kb. 2-3 naponta csak. szoptatás alatt már nem szedem, sajnos baromi drága, ahogy a fogamzásgátló is:(
de igyekszem minél egészségesebben étkezni, élni.
nos, ezek kerülnek sokba. nálunk a patikában nincs részletfizetés, egyszerre kell kifizetni, és nekem 6-8 ezer ft sajnos igenis megterhelő.
fogamzásgátlót azért szedek, mert nem célom évente szülni, ez legalább nagyjából biztonságos.
kertes házban élünk, zöldség-gyümölcs van a kertben, én onnan szedem a vitaminokat. igaz, pár évig még nyögöm majd a lakáshitelt, de valamit valamiért.
ne turkáljunk már mások pénztárcájában légyszi! örülj, hogy te meg tudod venni. én a pizzát is inkább sütöm, mint rendeljem.
Nem tudom, hogy te hol veszed a terhes vitaminokat, de tuti, hogy nem a patikában.
A Femibion 60 db-os, ami egy hónapra van, mert két féle tabletta van benne 6000 Ft. Hagy tudjuk mi kismamák eldönteni, hogy ki, mire, mennyi pénzt áldoz. Rossz indulatú megjegyzés nélkül. És mint írtam változatosan eszem, tehát feleslegesnek tartom, hogy minden nap bevegyem a vitamint, mert csak kipsilem a feles vitamint. Jah és nem szoktam pizzázni, boccs!
Amíg kizárólag szoptatsz (ideálisan az első 6 hónap), addig szerintem érdemes, de ha bírod, akkor lehet 1 évig is (eddig ajánlott nagyobb részt anyatejjel táplálni).
Én asszem 1,5 évig szedtem, de mondjuk sose éreztem különösebb előnyét, bár rosszat sem tett, gondolom. Annak, aki 2-3 évig vagy még tovább szoptat, szerintem már nem muszáj végig szedni, merthát ilyen távon már tényleg elég szép összegre rúg. És így még akkor néha egy pizza is belefér, urambocsá. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!