Van olyan, akinek annyira érzékeny a melle, hogy képtelen
szoptatni?
Figyelt kérdés
A mellbimbóm kb semmilyen ingerlést nem tud elviselni, ha mégis úgy alakul, akkor utána napokig nagyon érzékeny, és az is kellemetlen érzés, ha a póló hozzá ér. Előre félek, hogy hogy fogok majd így szoptatni, vagy egyáltalán végig bírom-e csinálni azt a fájdalmat, amíg beedződik.
2021. jún. 10. 15:04
1/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom, számít-e valamit, de nagyon picik a melleim is, és a bimbóm is.
2021. jún. 10. 15:08
2/8 anonim válasza:
Én is így vagyok. Én 1-2 hétig bírtam a szoptatást. Amikor eljött az idő, hogy éhes a baba, már görcsölt a hasam, hogy megint szoptatni kell és fájdalmas lesz. Áttértem tápszerre, ez van.
2021. jún. 10. 15:09
3/8 anonim válasza:
Én is így voltam. Addig erőltettem, míg belejöttünk, és 2 gyereket szoptattam fejenként 1-1 évig. Nem bántam meg, jó lett végül az élmény mindannyiunknak, de igen, foglalkozni kellett vele és tenni érte.
2021. jún. 10. 15:13
4/8 anonim válasza:
Nálam is ez volt, mellé lapos mellbimbóm volt, a gyerek kiszívta, jó sebes lett, majd érzéketlen, és 5x nagyobb.
Akkora, mint egy nagy borsó most, és érzéketlen maradt, de legalább kifelé áll nem csak akkor, ha fázom.
Vagy erőlteted és belejössz, vagy áttérsz tápszerre. Én 2 évig szoptattam.
2021. jún. 10. 15:50
5/8 anonim válasza:
Nálam is így volt... Fú az első 2 hét pokoli volt. Minden etetés az elejétől a végéig fájt. 6. hétre már csak az első szippantásoknál szenvedtem, utána már nem. Mármint általában nem fájt, de ha jött egy fog vagy növekedési ugrása volt, akkor megint fájt. Ha úgy döntesz, hogy megpróbálkozol a szoptatással, akkor tárazz be mellbimbó krémmel (nekem a Lansinoh vált be) és sokan dicsérik a bimbóvédőket is.
2021. jún. 10. 16:15
6/8 Derjaderja válasza:
Nekem az első gyereknél fekélyes lett a mellbimbóm, én is mindig rettegtem, ha jött a szoptatás.
Befelé fordult az ajka, a kórházban nem vettèk észre, mire hazajöttem, ott volt a seb. A védőnő rögtön megmutatta, hogy kell az ajkát tenni.
Lanolinnal kentem.
3-4 hét volt nehéz, de végig javult. Utána nem volt semmi gond, és a kisfiammal meg egyáltalán semmi fájdalom.
2021. jún. 10. 17:07
7/8 anonim válasza:
Így voltam. Soha semmilyen kényeztetést nem bírtam elviselni, utáltam az érintését is. Melltartót se bírtam viselni, csak vékony puha topot.
Első gyereknél a hormonoktól még érzékenyebb lett, rossz volt a technikája is, csillagokat láttam, de csak belejöttünk. Igaz más okból végül el kellett választanom 4 hónaposan.
Második gyerek tökéletes technikával rendelkezett, soha nem okozott fájdalmat, majdnem 3 éves korig szoptattam.
2021. jún. 10. 17:15
8/8 anonim válasza:
Nekem is ilyen volt és sírva szoptattam hetekig úgy fájt,előre rettegtem mikor etetnem kellett. Akkor azt mondtam ,hogy áá sosem lesz ez jó. Végül egyre érzékenyebbek lettek és megedződtek. Én is majdnem feladtam amúgy
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!